Atacurile se intetesc impotriva preotilor si credinciosilor care marturisesc dreapta credinta

”Atunci cand discuti cu ereticii, nu pleca de la premisa ca poti sa ii convingi sa isi schimbe convingerile, ca nu stai in fata unor oameni, ci dialoghezi cu satana, care nu se lasa convins de nimic, ci se eschiveaza continuu, nebăgând în seamă nici un argument.”  (Sfântul Grigorie de Nyssa)

In ultimele luni au luat o amploare nemaintalnita, atacurile impotriva tuturor care marturisesc dreapta credinta. Aceste atacuri pana in prezent erau din partea unor oameni cu diferite inselari si din partea unor infiltrati. Acum atacurile vin direct de la cei care pana nu demult erau in tabara apararii dreptei credinte.

Unul dintre atacuri vine de la un site obscur:

http://www.deinteres.org/news/adevarul_despre_blogul_saccsiv_urmarit_international_arestari_si_inselaciune/2017-01-06-2070 si il vizeaza pe fratele Vasile si pe cei care apara dreapta credinta, iar al doilea atac vine din partea parintelui Gheorghe Anitulesei (Gheorghe Doru pe facebook), care ataca pe unii din duhovnici marturisitori si pe cei care nu sunt de acord cu ecumenismul si pun in aplicare invataturile primite de la  Sfintii Parinti.

In primul caz se vede in ce mod josnic sunt atacati, fratele Vasile si cu toti cei care marturisesc dreapta credinta. Se vede de la distanta ca cel sau cei de la http://www.deinteres.org nu aduc nici un citat de la vreun Sfant Parinte sau aratand vreo invatatura ortodoxa in care sa arate faptul ca au dreptate. Intr-un cuvant acesti indivizi nici nu merita atentie.

In al doilea caz, Parintele Gheorghe Anitulesei ii ataca foarte dur in predica de pe data de 5 februarie 2017, pe cativa duhovnici si pe credinciosii care se ingradesc de erezia ecumenismului. Pana in prezent Pr Anitulesei a fost in aceeasi tabara cu acesti duhovnici pe care acum ii ponegreste si ii arata cu degetul, marturisind impreuna impotriva inselatului Arsenie Boca. De cateva luni, pr Anitulesei este tare nemultumit de faptul ca nu este bagat in seama si de faptul ca trebuie sa renunte la parohie (daca intrerupe pomenirea). Acest pr Anitulesei in zona Radautiului si nu numai provoaca mare tulburare si aduce indoiala in sufletele oamenilor, desi si asa situatia generala nu este roz.

Haideti sa luam prima oara partea logica: Aveti doi duhovnici, unul intr-adevar mai zice la predici despre cum trebuie sa fie crestinii, dar imediat baga si ceva otrava, slujbele le mai scurteaza, le grabeste, mai tot timpul este agitat si sa nu mai intram in viata personala ca nu isi are rostul, iar celalalt duhovnic se smereste, rabda toate aceste ocari, a trecut la fapte dupa invatatura Sfintilor, isi canoniseste ucenicii dupa Sfintii Parinti, a fost alungat din locul unde a stat, deoarece refuza sa fie partas la ecumenism, acum este prigonit, nu forteaza pe nimeni sa ii urmeze si procedeaza cum au facut-o si Sfintii, adica lasa sa aleaga pe fiecare ce cale sa urmeze etc…

Pe care din acesti doi duhovnici ii credem? Care din cei doi se afla in adevar, ca se vede ,unul este purtat de duhul satanei iar celalalt de duhul lui Hristos? Sfinții Apostoli ne învață să cercetăm duhurile:

– Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan, Capitolul 4

”1. Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume.
2. In aceasta sa cunoasteti duhul lui Dumnezeu: orice duh care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, este de la Dumnezeu.
3. Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume.
4. Voi, copii, sunteti din Dumnezeu si i-ati biruit pe acei prooroci, caci mai mare este Cel ce e in voi, decat cel ce este in lume.
5. Aceia sunt din lume, de aceea graiesc ca din lume si lumea ii asculta.
6. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu asculta de noi; cine nu este din Dumnezeu nu asculta de noi. Din aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii.”

Dacă cineva nu ascultă de Sfinții Părinți înseamnă că nu ascultă de Hristos, ci se află în rătăcire.

In inregistrarea de mai jos ascultati incepand cu minutul 17 sa vedeti atacurile aduse de pr Anitulesei catre duhovnici si credinciosi.

In privinta femeii care are probleme cu copilul dupa ce a botezat la Radeni, este din cauza acelei femei, deoarece are credinta indoielnica (ca a Sf Apostol Petru cand s-a indoit pe mare).

Matei 14, 28-31

”Iar Petru, raspunzand, a zis: Doamne, daca esti Tu, porunceste sa vin la Tine pe apa.
El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborandu-se din corabie, a mers pe apa si a venit catre Iisus.
Dar vazand vantul, s-a temut si, incepand sa se scufunde, a strigat, zicand: Doamne, scapa-ma!
Iar Iisus, intinzand indata mana, l-a apucat si a zis: Putin credinciosule, pentru ce te-ai indoit? ”

Dar din pacate, acestia de azi nu primesc certarea Mantuitorului ca si Sfantul Apostol Petru si nu vor sa se pocaiasca si sa se intoarca la Hristos. Ba mai mult, devin prigonitori ai acelora care marturisesc, asa cum ne avertizeaza Sfantul Ignatie Briancianinov, un sfant foarte actual prin invataturile sale, pentru cumlitele vremuri de apostazie contemporana. La fel ne arata si Sfantul Anatolie al Opinei, Sfantul Cosma al Etoliei, Sfantul Chiril si alti sfinti care au vorbit despre sfarsitul vremurilor.

Sf Ignatie Briancianinov despre falsii crestini care prigonesc pe adevaratii crestini

”Viețuirea după Dumnezeu devine foarte grea din pricina apostaziei generale. Apostații, care se înmulțesc, numidu-se și dându-se în aparență drept creștini, îi vor asupri cu atât mai ușor pe adevărații creștini. Ei îi vor împresura cu nenumărate curse și vor pune nenumărate piedici în calea bunei lor intenții de a se mântui și a sluji lui Dumnezeu. (…) Ei vor lucra împotriva robilor lui Dumnezeu și prin violență, și prin clevetire, și prin curse viclene, și prin felurite amăgiri și prigoane cumplite. (…)

Așa și în vremurile de pe urmă, adevăratul călugăr abia va găsi un adăpost depărtat și necunoscut pentru ai sluji lui Dumnezeu cu oarecare libertate și a nu fi atras de forța apostaziei și a apostaților puși în slujba satanei.”

-Ofrandă monahilor contemporani, editura Egumenița 2011,  p 142.

Sfantul Anatolie al Optinei: ”Ereticii vor pune mana pe Biserica, isi vor numi peste tot slugile si-i vor prigoni pe pastori si monahi”

Sfantul Chiril: ”Sa nu te tulburi daca vei auzi ca merg pana la varsarea sangelui episcopi impotriva episcopilor, clerici impotriva clericilor si popoare impotriva popoarelor. Lucrul acesta a fost scris mai dinainte. Nu te uita la cele ce se petrec acum, ci la cele scrise! Nu trebuie sa pieri si tu daca pier eu, dascalul tau! Se poate ca ucenicul sa fie mai bun decat dascalul si sa fie intaiul cel ce vine cel din urma (Matei 20, l6), pentru ca Domnul ii primeste si pe cei care au venit in ceasul al unsprezecelea (Matei 20, 6-9).
Daca intre apostoli a fost vanzare, te mai miri daca intre episcopi este ura de frati? Semnul acesta nu priveste numai pe conducatori, ci si popoarele, intr-adevar. Domnul zice: “Din pricina inmultirii faradelegii dragostea multora se va raci”

Sf. Cosma al Etoliei: ”Adevaratii apostoli se vor cunoaste dupa fapte si dupa cunostintele lor, pentru ca cel sfatuit de prea putinii clerici ramasi va putea cu greu sa nu se insemneze, fiindca cei mai multi dintre acestia vor adera la Antihrist si vor lupta cu puterea satanei si cu manie impotriva crestinilor care nu se vor insemna; multi vor trada si se vor lepada de credinta dreapta.”

Noi traim vremuri de final, iar in aceste vremuri Mantuitorul spune ca ispitele vor fi foarte mari pentru cei care doresc sa se mantuiasca (”Si veti fi urati de toti pentru numele Meu; iar cel ce va rabda pana in sfarsit, acela se va mantui.” Matei 24, 22)

Acea femeie ce va face cand sistemul o va cauta sa ii ia copilul? Pe cine va da vina? Un om cu discernamant duhovnicesc ar fi zis: sa fie voia lui Dumnezeu cu copilul meu, iar eu nu vreau sa renunt la marturisire. (Avem exemplu pe Sfantul  Martir Brancoveanu care a spus propriilor copii sa rabde mucenicia si sa fie omorati, decat sa se lepede de Hristos), dar vedeti cum unul ca pr Anitulesei imediat vine si zice ca asta se numeste habotnicie, extremism, fanatism si sa nu ne comparam cu Sfintii. Vedeti cum se indeplinesc profetiile ? Hristos ne-a avertizat ca putini vor rezista pana la sfarsit si ca vor fi caderi mari, chiar din randul vechilor marturisitori. Exact ce vedem acum? Nu observati cum cei ca pr Anitulesei incearca sa isi adoarma constiinta sustinand sus si tare ca inca nu e momentul marturisirii? Iar cei care marturisesc cu adevarat credinta deja au inceput sa fie dati afara de la serviciu, sunt prigoniti, familiile ii cearta (indeplinindu-se cuvintele profetice ale Sfantului: va veni vremea cand apropiatii iti vor spune sa dai icoana jos de pe perete si sa nu mai vorbesti de Hristos).

Dar cei ca acest preot, din Radauti, insista ca detin adevarul, desi se vede cu ce arme au iesit la lupta: minciuna, indoiala, jignirea, aroganta, frica, insistenta de a convinge etc…

Dupa spusele Sf Ignatie Briancianinov suntem 7 miliarde de indraciti si din acest motiv ne dezbinam. In privinta unora care sustin ca ne grabim si ca suntem ca stilistii, aducem cateva argumente: unul este de la un duhovnic din muntele Athos:

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/02/09/ierischimonah-paisie-prodromitul-trebuie-sa-marturisim-nu-numai-cu-gura-credinta-ortodoxa-dar-si-cu-fapta-fiindca-multi-care-strigau-tare-impotriva-ecumenismului-acum-tac-de-frica-sau-din-inter/, in care spune ca deja este prea tarziu, si masurile trebuiau luate cu multi ani inainte., al doilea argument il avem in cartea Sfintii Catacombelor Rusiei scrisa de Ivan Andreev: la pag. 42 se arata cum un grup de credinciosi si preoti cu binecuvantarea epsicopului Maxim au scris o scrisoare in care s-au de dezis de ierarhii apostati de atunci desi lucrurile erau mai putin grave in comparatie cu acum ”…Nemaigasind posibila ramanerea noastra pe calea alunecoasa si ambigua pe care Inaltpreasfintia Voastra , prin declaratia si prin decretele voastre, ati adus intreaga Biserica Ortodoxa si supunandu-ne vocii constiintei si a datoriei inaintea lui Dumnezeu si inaintea credinciosilor, noi, subsemnatii, rupem comuniunea canonica si de rugaciune cu Inaltpreasfintia Voastra si cu asa numitul <sinod patriarhal> si refuzam sa va recunoastem pe Inaltpreasfintia Voastra ca loctiitor al scaunului patriarhal….”

Mai nou, daca incerci sa urmezi Sfintilor, esti considerat fanatic, si trebuie sa renunti fiindca nu esti ca Sfantul respectiv. Intr-adevar, noi nu suntem ca Sfintii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa tacem cand sunt incalcate canoanele si sa asteptam un anume timp pana cand sa marturisim. Niciun Sfant Parinte nu invata asa, ci din contra: Sf Teodor Studitul spune asa: ”..Cand e vorba de credinta nu trebuie a spune: Cine sunt eu? Preot?  Nicidecum. Capetenie ? Nici aceasta. Ostas? Dar unde? Agricultor? Nici macar acest lucru. Sarac sunt, care se preocupa numai de hrana cea de fiecare zi…”

Acest articol a fost publicat în Ecumenism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Atacurile se intetesc impotriva preotilor si credinciosilor care marturisesc dreapta credinta

  1. Mihai zice:

    Prigoană nu numai la noi este, dar și în alte părți, tumoarea ecumenica face ravagii peste tot, după cum probabil deja ați observat supermemorandumul a început deja să fie pus în aplicare, ce va urma? Dumnezeu cu mila

    Apreciază

  2. preotul zice:

    Cei de la Radeni au pornit cu fortarile, denigrarile si atacurile asupra mea cat si a altor preoti antiecumenisti care din diferite considerente nu au intrerupt pomenirea interzicand crestinilor sa nu mai mearga la nici o biserica unde se pomeneste episcopul, chiar daca episcopul nu vesteste erezia public . Oprirea crestinilor de a participa la Liturghie este schisma. Rastalmacesti si predica mea . Mama cop[ilului este fanatica ca voi ea nu se indoieste nici acum de drumul ales . In ultima perioada tatal copilului vazand cele intamplate incepe sa se indoiasca . Deci nu copilul sa imbolnavit din cauza indoieliii , ci tatal vazand ca nu-i da de leac se imbolnaveste . Ai minte demonica te lucreaza arhiconii . Acum ai gaz , aprinde chibritul .

    Apreciază

    • Andreea zice:

      Parinte, cum puteti sa faceti asemenea afirmatii grave la adresa unor duhovnici, ca ar forta pe cineva sa nu mai mearga la pomenitori? Duhovnicii nepomenit ori ne-au transmis foarte clar, sa facem cum ne spune constiinta.

      Apreciază

      • preotul zice:

        Fica si ginerele meu se spovedesc la pr. Ieronim si le-a interzis sa vina la biserica . Din nefericire au ascultat si cand nu merg la Radeni stau acasa . Recent o doamna ucenica pr. Antim a fost la spovedit si a primit sfat sa-si ingroape rudele daca nu are pr. nepomenitor sa-si duca singura mortu la groapa si sa zica 3 psalmi . Femeia a zis ca nu mai calca in viata ei la Antim . Mai stiu si alte cazuri dar e deajuns Din grupul de la Radeni pr. Xenofont stiu ca nu forteaza

        Apreciază

    • ion hodor zice:

      Parinte,aveti constiinta?! Aceasta va va judeca,stiti bine,rastalmaciti cuvintele,Sf Parinti si a Sf Scripturi dupa cum va place!!!A spus Sf Ciprian al Cartaginei,ca in biseria unde este pom ierarhul eretic,cine se va impartasi va avea parte cu ierarhul la Judecata de Apoi,de iadul cel mai de jos?Atunci d-stra cred ca va e frica sa perdeti ,Serviciul;nu pe Hristos!!!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Andreea zice:

    Parinte Anitulesei, va rog frumos, nu mai dezinformati. Nici Parintele Ieronim, nici Parintele Antim nu au obligat pe nimeni, ci le-a zis la fiecare sa faca cum le dicteaza constiinta. In legatura cu parintele Xenofont, dansului i-ati bagat cuvinte in gura dupa ce ati vorbit la telefon sustinand ca si dansul este impotriva celor de la Radeni. Dvs v-ati plans lui ca cei de la Radeni nu v-au bagat in seama si ca au fost reci, iar dansul niciodata nu v-a zis dvs sau altcuiva ca ar fii deacord cu ceea ce spuneti. Par Xenofont este impotriva ecumenismului si sustine Radeniul. Asa ati dezinformat si acum cateva luni, cum ca par Antim ar fi deacord cu dvs fiindca a trimis niste ucenici sa ii botezati. Conform Sfintilor Parinti, situatia este foarte grava, ecumenismul este intrat pana in maduva oaselor. episcopul Aradului a declarat acum doua saptamani ca scopul tuturor ierarhilor este sa se ajunga la potirul comun.

    Apreciat de 1 persoană

    • preotul zice:

      Andreea nu mai minti . Tu intelegi ca fica mea cu ginerele se spovedesc la pr. Ieronim si nu mai merg la biserica , ba mi-au spus ca si cu botezul nepoatei care se va naste va merge la Radeni . Intreaba-l pe autorul articolului care se spovedeste la pr. Antim de ce nu merge la biserica si ce face duminica cand nu merge la Radeni ? Tu esti cam nesimtita adica eu nu stiu ce se intampla in familia mea ? Esti spalata pe creer asta i-mi spune ca nu vreau sa am de-a face cu asa fanatici . Eu nu am sustinut niciodata ca pr. Xenofont este impotriva celor de la Radeni , denigratoare mincinoasa , ci am spus ca din grupul de acolo Xenofont are o atitudine mai temperata , in sensul ca nu forteaza pe nimeni . Cu atitudinea care o ai nu te mira ca vei fi privita ca o schismatica

      Apreciază

      • Andreea zice:

        Parinte Anitulesei, cu ce mint? Dvs sustineti ca pr Ieronim si altii obliga sa nu se mai mearga la biserica, Eu in celalalt comentariu am scris ca nici un parinte nu obliga pe nimeni . Aveti dreptate, sunt nesimtita si mai cum vreti. Uitati ca fiica dvs, Maria, dovedeste ca nu a obligato nimeni sa nu mearga la bisericile pomenitorilor. Faptul ca face botezul la Radeni, e foarte bine. Ce ati vrea, sa vina sa faca botezul la un parinte care isi apara ierarhul las, si care propovaduieste erezia prin tacere?? Se vede clar ce duh va poarta. Va contraziceti singur si va enervati degeaba. Pr Xenofont merge pe linia Radeniului, este impotriva ecumenismului si v-a zis si dvs ca dansul este impotriva a merge la sluijbele pomenitorilor. Daca dvs intelegeti ce vreti, doar fiindca v-a vb frumos, e problema dvs.

        Apreciază

    • Maria zice:

      Sunt fica parintelui Gheorghe si niciodata parintele Ieronim nu ne-a interzis sa mergem la biserica. Fiecare face dupa cum ii spune constiinta.

      Apreciat de 1 persoană

      • preotul zice:

        Tu ca mare teologa si talcuitoare de canoane ai ajuns la aceasta constiinta fara a te lamuri Ieronim Rusine sa-ti fie obrazului sa musti mainile care te-au crescut Iata mitropolitul de Gortina care a anatematizat hotararile Creta se dezice de nepomenitori Trezestete v-eti pati ca stilistii sfarsind in schisma . Ceia ce am preconizat in predica audio de mai sus e pe cale sa se intample . https://bucovinaprofunda.wordpress.com/…/chestiunea-opriri…/

        Apreciază

      • Aurora zice:

        Maicuta Domnului sa va ocroteasca, d-na Maria, si sa va tineti in continuare de Radeni si de toti parintii nepomenitori. Acolo sa va botezati copilasul ! Sunteti un model pentru noi, caci iata, o fiica de preot pomenitor, merge la niste parinti nepomenitori ! Ce exemplu mai bun sa mai asteptam ?

        Apreciază

  4. Aurora zice:

    Parinte Anitulesei, nu-ti certa fiica pentru ca ea nu e vinovata, din contra, cred ca este o fiinta nobila, cu multa constiinta si delicatete. Ea nu musca mainile care au crescut-o, ci d-ta nu mai vezi Adevarul, din cauza mandriei. . De aici ti se trag toate. Daca nu aveai mandrie, Dumnezeu iti descoperea sa nu-l mai pomenesti pe Pimen. Iar fata d-tale are dreapta socotinta si nu mai merge la pomenitori pt. ca vrea sa se ingradeasca de erezie. Isi zice in gandul ei : il iubesc pe taicuta ca m-a crescut,ca mi-a dat viata, ca m-a educat etc. si nimeni n-o sa-l sterga pe taica din inima mea, dar intre el si Hristos, il aleg pe Hristos”. Vorba lui Aristotel : „Prieten mi-e Platon, dar mai prieten mi-este adevarul”.

    Apreciază

Lasă un comentariu