Parintele Xenofont Horga indeamna crestinii sa nu citeasca carti ale parintilor contemporani care nu sunt sfinti: parintele Cleopa, Iustin Parvu, Arsenie Papacioc etc… ,dar Arsenie Boca va fi canonizat si va putea fi citit dupa cum ne invata acest ieroschimonah.

Fragment din predica ieroschimonahului Xenofont Horga din a doua zi de Craciun (https://estemaitarziudecatcredeti.wordpress.com/2019/12/26/predica-parintelui-xenofont-a-doua-zi-de-craciun-2019-sa-fim-clipa-de-clipa-cu-luare-aminte-la-sine-la-sagetile-vrajmasului-sa-distingem-intre-gandurile-noastre-si-gandurile-de-la-vrajmas-pana-si/) :

De la minutul 15:35 ascultati :

„Atentie si aici la citirea din Sf Parinti, pentru ca vrajmasul are ispite pentru fiecare, ne face sa citim alandala si Sf parinti si nesfinti parinti.Is titlurile frumoase la carti, autorii is mari teologi, cuviosi, asa mai departe , dar pot fi cu greseli mai multe sau mai putine si grave…”

Oare la ce ”cuviosi” se refera parintele Xenofont? La Parintii contemporani: Iustin Parvu , Arsenie Papacioc etc….?

Iata, cum li se vorbea catehumenilor pe la mijlocul veacului IV: „Noi, slujitorii lui Hristos, v-am primit pe fiecare si avand oarecum slujba de portari, am lasat usa deschisa. Poate ca ai intrat avand inca sufletul pangarit de pacate si de intentie rea. Ai intrat, ai fost primit; numele tau s-a inscris. Vezi aceasta cinstita asezare a Bisericii? Observi ordinea si disciplina de aici? Ai destula vreme. Ai zeci de zile de pocainta. Ai timp indelungat sa te speli. Daca insa starui in intentia ta rea, eu, care iti vorbesc, n-am nici o vina. Tu insa nu astepta sa primesti harul! Apa te va primi, dar Duhul nu te va primi” (Procateheza de Sf. Chiril de Ierusalim, Bucuresti, 1943, p. 47).

răspunde dumnezeescul Gură de Aur zicând:
„Rău lucru este pretutindenea a nu avea cineva stăpân şi cap, ci pricină a multor nenorociri şi început a toată neorânduiala şi turburarea; totuşi nu-i mai mic răul ca cei supuşi să nu se supună stăpânitorului. Dar ar putea spune cineva că se află şi un al treilea rău, când întâistătătorul şi conducătorul s-ar întâmpla să fie rău. Ci eu ştiu că acesta nu este un mic rău, ci mult mai rău decât a nu avea cineva deloc stăpân. Că e mai bine să nu fii condus de cineva decât să fii condus de un stăpân râu. Fiindcă cine nu are un conducător peste el de multe ori se izbăveşte şi de multe ori se primejdueşte; dar cine are întâi-stătător rău, totdeauna se va primejdui, căzând în gropi şi în prăpăstii. Cum dar zice: Ascultaţi pe mai marii voştri şi vă supuneţi lor?
Pricina pentru care Pavel a zis aşa este următoarea. Pentru ca mai înainte a zis despre conducători, aceste laude: „văzând bunele roade ale vieţii lor virtuoase şi împreună petrecerea lor urmaţi-le credinţa”; apoi după ce i-a arătat că sunt drepţi întru toate, a zis: „ascultaţi pe mai marii şi întâistătătorii voştri şi vă supuneţi lor”.
Dar îmi răspundeţi: dacă acela este rău si nu ne supunem, ce se întâmplă? Si în ce spui că este rău întâistătătorul tău? Dacă este greşit în credinţă, fugi de dânsul şi-l părăseşte, nu numai dacă este om, ci si înger din cer dacă ar fi; iar dacă este greşit în viaţa şi faptele lui, nu lua aminte. Această pildă nu o spun dela mine, ci din sfânta Scriptură. Ci ascultă pe Hristos, care zice: Pe scaunul de învăţătură a Legii au şezut cărturarii şi fariseii; după ce a zis mai înainte multe rele despre ci, atunci a zis: Pe scaunul Legii au şezut. Aşa dar, câte vă vor zice din Lege să faceţi, faceţi-le, dar lucrurile lor rele să nu le faceţi. Ca şi cum ar zice: au vrednicia ca să înveţe, dar au şi viaţă necurată. Voi însă care auziţi, nu luaţi aminte la viaţa lor, ci la cuvintele lor, căci din viaţa lor nimeni nu se poate vătăma. Din ce pricină? Fiindcă sunt cunoscute tuturor şi fiindcă nici acesta care învaţă, oricât de viclean şi păcătos ar fi, nu poate niciodată să înveţe pe oameni să facă cele rele.
Iar credinţa şi învăţăturile cele rele pe care le are, nici nu sunt cunoscute de toţi şi nici ci nu încetează a le face. De aceea şi porunca pe care a dat-o Domnul: nu judecaţi ca să nu fiţi judecaţi, se referă la viaţă şi nu la dogmele credinţei.”

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

100 de răspunsuri la Parintele Xenofont Horga indeamna crestinii sa nu citeasca carti ale parintilor contemporani care nu sunt sfinti: parintele Cleopa, Iustin Parvu, Arsenie Papacioc etc… ,dar Arsenie Boca va fi canonizat si va putea fi citit dupa cum ne invata acest ieroschimonah.

  1. Viviana zice:

    Nu se lasă de exagerări.Eu am auzit ca este fricos si daca îl caută cei de la mitropolie e în stare în miez de noapte să fugă să se ascundă.Din cate vad doar isi caută adepți în rest este un papa lapte.Cum poate sta la conferinte cu limba scoasă si sa ia cuvant de la un călugăr grec care spune ce scrie in pidalion.Cand sta la conferinte zici ca e ca motanul care se uita la borcanul cu smîntînă

    Apreciază

    • Romeo din Afubati zice:

      Numai panarame. Inspirate de manelustii ortodoxiei

      Apreciază

      • tihon zice:

        Pr.Antim a fost la mine si ia cerut pr.Xenofont sa nu mai predice despre ecumenism si de fata erau vreo 20 de credincioși.Vrei mai multe.Pr.Antim a zis lui d-na rădoi sa îngroape sotul cu preoții ecumenisti desi eu iam spovedit sotul pe patul de moarte si lam si împărtăsit.A zis ca argumentează cu sfinti părinți adusi din athos despre formula de pomenire si nici pana astazi nu am auzit o.

        Apreciază

      • Lui Romeo de la scularie i s-au afunat cartofii zice:

        Bre Sorine, vezi ca e vuceversa. Viaviana si tihon au aceeasi emblems albastru deschis cu picatele albe.
        Degeaba te straduiesti sa o dregi

        Apreciază

      • tihon zice:

        Romeo
        Daca eu iti dau adresa mea de maill si tu o folosesti cu comentariu in numele meu,eu cand voi comenta si imi voi introduce adresa mea de maill,va fi aceiasi emblema cu cea de la comentariile tale.Daca vreau sa comentez cu 2-3 nume de ce nu as face de pe 2-3 adrese diferite.Si maria cred ca are adresa mea de maill si multi care ma cunosc si cei din petru voda.Oare sunt singurul care are ceva sa spuna acestui părinte.

        Apreciază

  2. Viviana zice:

    Am cautat pe net sa gasesc marturisirea de credinta a părintelui Xenofont si Spiridon sa le citesc.Dar surpriză mare am avut.Acesti doi mari producatori nu sau îngrădit prin lepadare publica de episcopi eretici.Aceste practici ma face sa imi pun întrebarea ca acestia doi daca sunt constransi,fac schimbarea ca la ploiesti.Din cate am citit stiu ca nelepadarea publica de eretici este o acceptare tacită.

    Apreciază

  3. Romeo de la scularie zice:

    Viviana tu esti parintele Tihon? Vad ca nu prea faci acordul subiectului cu predicatul… Du-te la manelistul din Afumati sa te invete putina gramatica.

    „Aceste practici ma face sa imi pun întrebarea ca acestia doi…”

    Manelistii ortodoxiei…

    Apreciază

    • maria zice:

      Adică? puteți fi mai clar?

      Apreciază

      • maria zice:

        Și eu cred că Viviana este pr Tihon. Vrăjmașul nu face alteva decât să arate cât de răi sunt alții si cât de bun este el. Cam asta face părintele Tihon.

        Da, e adevărat că părintele Tihon a făcut o astfel de mărturisire de credință, dar să arate părintele Tihon măcar o singură predica a dânsului cu argumente de la Sfinții Părinți așa cum au făcut de-a-lungul anilor acești doi părinți.

        Părintele Tihon este foarte supărat pe cei doi părinți și pentru aceasta îi terfelește și îi acuză că din cauza lor nu mai are el creștini care să se ducă la dânsul la Liturghie. Și pentru aceasta îi terfelește ca să se îndepărteze lumea și de ei. Dar nu acești doi părinți sunt de vină, ci el prin atitudinea lui și prin ceea ce face și cum se comportă cu sufletele lui Dumnezeu pe care el trebuie să le vindece nu să le tulbure.

        Să mai lase cânii în pace și să se ocupe de cele duhovnicești, să facă predici care să dovedească credința pe care o mărturisește, nu să se tot ocupe cu terfelirea și necinstirea acestor doi părinți și atunci ar câștiga mai mult decât s-ar ocupa cu terfelirea lor. Să arate cât de bun este el nu cât de răi sunt alții și atunci va aduna mulțime de ucenici lângă el. Nu să ne acuze pe noi că i-am alungat oamenii de la el. Un om cu daruri de la Dumnezeu își adună mulțime de oameni pe lângă el prin felul lui de a fi, prin predici și prin fapte nu prin necinsirea altor de la care își ia răsplata. Ce credibilitate poate să aibă cineva care terfelește pe toate drumurile pe cineva?

        Apreciază

      • tihon zice:

        Maria
        Ca niste iude tu, p.Xenofont,spiridon,vasile si ceilalți ma vindeți publicului sustinand ca as vrea oameni la slujba.Ai destule pacate grele ca sa mai adaugi si altele.Linisteste.

        Apreciat de 1 persoană

      • maria zice:

        „credeti ca ma cobor la nivelul dumneavoastra si a unui pr.Xenofont”

        Foarte mare smerenie aveți părinte că priviți lumea de sus. Și Lucifer a făcut la fel și l-a trimis Dumnezeu la locul meritat.

        „Dupa ce v-am primit in casa v-am pus la masa v-am cazat sa aveti unde dormi”

        11. Iisus a răspuns: N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ţi-ar fi fost dat ţie de sus.

        Dacă Dumnezeu nu v-ar fi dat nu ați fi avut ce să dați și la alții, și atunci cu ce vă lăudați părinte? Cu cele ale lui Dumnezeu?

        Dar oare așa a făcut Mântuitorul, a imputat celor ce i-a ajutat? E frumos ce faceți să spuneți asemenea lucruri pe public? Poate așa va vedea lumea cu cine stă de vorbă. Pe mine nu mă afectați cu nimic. Așa vă învață Sfinții Părinți să terfeliți lumea? Ce povețe poate lua cineva de la sfinția voastră dacă faceți public asemenea lucruri. În loc să vă ocupați de lucruri grave care ne pot aduce mântuirea sfinția voastră vă luptați cu oamenii cu terfelirea și necinstirea lor?

        Am rămas în casa sfinției voastre din smerenie ca să nu vă supărăm, căci puteam foarte bine să ne ducem la orce pensiune și cu condiții pe măsură și cei de la pensiune nu ne-ar fi imputat că ne-a găzduit. Am rămas în casa sfinției voastre gândind că aflu un cuvânt duhovnicesc, și uite ce folos am avut! Și dacă am rămas la sfinția voastră nu am rămas gratis, căci am pus în calcul și cazarea. Așa că plata la Dumnezeu nu mai aveți, una că ați imputat lui Dumnezeu fapta bună care ați făcut-o a atunci și plus că nu ne-ați primit gratis.

        „si ceilalți ma vindeți publicului sustinand ca as vrea oameni la slujba”.

        Păi nu sfinția voastră ați spus: „cum îmi permit eu să alung oamenii să nu mai vină la sfinția voastră, și să dovedesc de ce îi alung eu oameni să nu mai vină la sfinția voastră?”

        Apreciază

      • tihon zice:

        Maria Ciobanu

        Daca doresti sa stii ce am predicat intreaba pe dna parascheva rădoi si ceilalți care au fost cum am predicat si ce am predicat.Predica este in biserica si nu pe net pentru cresterea slavei desarte dimpreună cu adepți.Acum predicile pe net sunt pentru cultul personalități fie stii ce spui fie nu stii.Din cate predici aud multi nu cunosc tipicul sf sava cand este dezlegare la peste in postul crăciunului.De exemplu,predica pr.Ciprian in care spune ca după ce patriarhul pomeneste dipticele sf disc se da diaconului este gresit,ci îl ia urmatorul ierarh care il va pune pe capul patriarhului si il va pomeni apoi tot episcopul va pune sf disc pe sfânta masa.Acest părinte cunoaste tipicul de slujire in soborul arhiereilor,se vede ca nu.
        Patriarhul eretic kiril cum face pomenirea dipticelor.Cand ajunge la pomenirea patriarhului de constantinopol îi va tăia doar numele si îi va pomeni doar titulatura sau nu il va mentiona deloc.Exista canoane despre asa ceva,cum de nu se cunosc.

        Apreciază

      • Paulina zice:

        ,,Mai bine mor decât să mai rezist la tortura asta a lui maria”‘,faceti ceva cu ea.Stie sa părăsească.

        Apreciază

      • tihon zice:

        Este o greseala pentru un preot a intra in polemica cu orice femeie barfitoare si rea de gura.O crestină care bănuiește ca un preot este invidios ca nu ii vin enoriași la slujba din cauza unor mari duhovnici Spriridon Rosu sau Ioan Horga zis Xenofont, este o femeie cu duhovnic iresponsabil si incapabil sa o povatuiasca.A avea treaba cu câți câini are cineva este a omului iscoditor si barfitor.
        Daca spune ca exista invidie, răutate asupra pr.Xenofont Horga si Spiridon Rosu voi arata abaterile sau lipsa tainelor la unul din ei:

        1.Spiridon Rosu are botez prin turnare dupa cum spune fiul duhovnicesc Xenofont Horga la altii ( conform canonului 50 apostolicsi sf simeon episcopul tesalonicului in cartea Tratat vol.1 la cap.62 Cum trebuie sa fie nasul celui ce se botează. ……..pg 109, daca nasul nu este ortodox taina nu se savarseste…….,,
        Zice:,,Acestia Taina nu o primesc si pe copii lor nu-i luminează ,ci mai mult îi întunecă…. …………
        2.Despre erezia lui Xenofont Horga
        a.mersul in spatele convoiului cu eretici ecumenisti
        b.Despre dezlegarea la spovedanie ,,ce vrea domnul vreau si eu” o inovatie scoasă de cand
        era in petru voda
        c.erezia cum ca trebuie sa ai argumentat ,,învățătură de la trei sfinți deoarece un sfânt mai
        poate gresi”,se poate sa fi sfânt si sa gresesti.
        d.aceptarea ereziei lui staicu cum ca ,,copii botezați de eretici ecumenisti sunt la fel ca si
        copii avortati”
        e. acceptarea botezului prin turnare sau stropire sau in aer de la ultima conferința de la
        bucuresti unde sa zis ca nu poate spune cineva ca nu ar fi un botez valid cele doua
        botezuri combatant prin tăcere canonul 50 apostolesc cat si celelalte canoane despre
        botez si învățăturile sfinților parinti.

        Apreciază

    • Dulap de scule zice:

      Romeo din sularie

      De ce nu te duci tu să îl înveți dreapta credință pe părintele tihon.Acum oaia e mai deșteaptă decât pastorul sau oul mai mare că gaina.De când ești tu așa scula buna și te arăți mare și tare.Ai citit câteva rânduri și ți se pare că ești sfânt.

      Apreciază

    • Dragos zice:

      Romeo ,, porno” de la sularie..(se potrivește mai bine)

      La sinaxă de la roman la pr.elefterie in partea a doua a sinaxei acest pornografic sa băgat peste preoți cu tupeu el și cu Staicu sa scrie mesaj către popor.Dragos daca te uiți și ai fost actor porno acum vrei sa înveți dreapta credință pe creștini.

      Apreciază

  4. Romeo de la scularie zice:

    Mai clar: pe site ul asta plin de can canuri si manelisme activeaza Sorin, Romeo si p Tihon. Pe blogul asta ei se pretind a fi ortodocsi in acelasi timp promovand ura, bascalia. De aceea ii numesc niste manelisti pentru ca in loc sa lupte contra ereziei, ei de fapt lupta sa isi confime schisma in care se afla si inselarile pe care le traiesc. Viermele nu ii lasa si nu le da pace. Pe acest blog ei au scris mai multe mizerii la adresa unor preoti care s-au ingradit de eretici ddcat la adresa ecumenistilor. Asa fac ortodocsii? Hai bre Sorine ia da-ne un citat de la Sfintii Parintii in care sa vedem mizerii similare precum cele pe care le debitezi pe aici…
    Nu stim ce tigari fumezi dar in mod sigur nu sunt bune… Te fac sa delirezi deci schimba-le!

    Apreciat de 2 persoane

  5. Teodor zice:

    Maria,eu va mulțumesc, e bine ca ati vorbit ,ca sa înțelegem cu toții ce se întâmplă. …și multumesc și celor care dau drumul la toate comentariile fata de alte site-uri, cred sunt părtinitoare. ..

    Apreciat de 1 persoană

    • Romeo de la scularie zice:

      Citez:”Dumneavoastra credeti ca ma cobor la nivelul dumneavoastra si a unui pr.Xenofont care toarnă tot ce aude”.

      Parintele Xdnofont ar trebui sa se cobiare la mizeriile pe care le scrieti aici? Se vede de la multi kilometri departare cata ura aveti pe parintele Xenofont si pe parintii ortodocsi care au intrerupt canonic comuniunea cu ereticii ecumenisti. Nu cred ca sunteti preot ortodox. Poate sunteti „preot” de alta confesiune religioasa pe care o confundati cu Ortodoxia. Un preot ortodox nu are cum sa publice mizerii, calomnii si sa ii incurajeze in inselari pe cei din jurul lui inclusiv pe cel ce are blogul asta. Este o clara incompatibilitate intre cum ar trebui sa se comporte un preot ortodox si cum se comporta domnul Tihon. Ar trebui ca un episcop sa va aplice Sfintele Cabiane si va dea o epitimie. Dvs folositi erezia ecumenista ca sa scapati de episcop, sa scapati de autoritatea unui ierarh si sa va faceti de cap… Cine cauta Ortodoxia si nimereste mizeria asta de site, dupa ce citeste articolele pline de ura se duce la musulmani sau la martorii lui iehova decat sa aiba de a face cu asemenea specimene care se autointituleaza ortodocsi. Faceti un deserviciu Ortodoxiei! Daca asa sunt ortodocsii… Precum vedem aici la p Tihon si la cei ce il urmeaza oe el… Mai bine stam acasa si ne facem atei. Nu este posibil sa faci Liturghie, sa propovaduiesti Evanghelia lui Hristos si apoi sa publici pe site-uri ura si patimile pe care le ai in suflet. Sunteti bolnavi sufleteste fratilor! Ecumenistii se intituleaza ortodocsi. Neo ecumenistii lui Mihai Chrilia se intituleaza ortodocsi. Cei cativa care il urnraza pe Pamvo se intituleaza si ei ortodocsi. Cei care sunt in jurul p Ioan Miron se cred mai ortodocsi. Mai este ogruoare la Rm. SARAT care au si ei o intelegere defectuoasa despre credinta Ortodoxa. Si acestia se cred si pretind ca sunt ortodocsi. Cine are putina logica isi da seama ca este un singur Hristos, un singur Dumnezeu si o singura Evanghelie. Degeaba incercati voi sa talcuiti altfel Scriotura si Istoria Bisericii! Sunteti urmasii adeventistilor, a neoprotestantilir si a schismaticilor. Mandria voastra nu va da pace… Aveti o dorinta nestapanita de a dobandi confirmarea ca suntei ortodocsi si ca cugetati ortodox. Aici aveti confirmarea: nu va asemenatati deloc cu Sfintii Parinti! Deci nu sunteti ortodocsi oricat de mult pretindeti acest lucru!

      Apreciat de 1 persoană

      • tihon zice:

        Romeo (dragos)
        Numarul meu personal este 0743949199 pentru cei vor sa vada cata dușmănie am eu pe cineva.Fata de pr.xenofont singura dusmanie pe care o am este ca este de acord cu mersul in spatele convoiului cu preot ecumenist la înmormântare si ca spune ca pr.iustin pârvu este înselat uitând ca a fost singurul preot din petru voda care îi spunea parintelui in fata ca este ,,sfânt”,iar acum spune ca este înselat făcând acelasi lucru si cu mine pe la toti crestini pe care îi cunoaste.Ba mai mult inventează si manipulează ca as boteza pe crestini de la pr spiridon nerecunoscandu-i botezul prin stropire (al pr.spiridon care este botezat prin stropire,afirmație spusă de p.Xenofont la diverse persoane si pe care pr spiridon o recunoaste pentru ca a fost la pr.rafael berestrov sa discute despre botezul dansului ).
        Conform canonului 50 apostolic a sfinților simeon arhiepiscop al tesalonicului in cartea ,,Tratat vol -I-pg 102,” a sf n nicolaie cabasila,cum as putea recunoscute un botez prin stropire sau turnare sau o celelalte taine pe care sf simeon spune ca nu sau săvârșit(să il cred pe sf simeon sau interpretările de grup).
        Daca conform acestor învățături gresesc si spun mai mult decat ce invata sfinți părinți atunci intradevar dimpreună cu preotul staicu care si-a botezat fetita suntem schismatici amandoi.

        Apreciază

      • Manelisti@gmail.com zice:

        Un singur adevarveste care este la gruparea staicu iar daca încearcă cineva sa iasă din turma i se aplica corecția de dragos si bucuroiu.Nu mai esti in adevăr ci in schisma sau etc.Bravo grupări staicu-savva-co.
        Numai la voi este adevarul din cate se vede iar romeo este purtătorul de duh care din păstorit a devenit păstor.

        Apreciază

    • maria zice:

      Teodor

      Îmi pare rău dacă poate v-am smintit cu asemena coment că eu nu vroiam să spun toate acestea public. Dar e multă vreme de când părintele Tihon ne tot acuză în particular cu asemenea lucruri și am tăcut, dar acum când am văzut că a făcut toate acestea public nu am mai putut să tac că vroiam să vadă lumea cine este pr Tihon și să mă și apăr. Îmi pare rău că am ajuns în asemena stadiu, că noi în loc să vorbim cum să facem să ne mântuim noi ne împroșcăm cu noroi unii pe alții ca să ne doborâm și mai ales să-i doborâm pe alții. E trist

      Apreciază

    • tihon zice:

      Teodor
      Intreab-o pe maria de ce nu se mai împărtăseste desi ultima data pr xenofont a impartasit-o si pr spiridon ia dat voie sa se împărtășească fără ai face spovedanie generală.
      Va intreb pe toti:cum se poate acesti mari si multi duhovnici sa spovedeasca crestin cu spovedanie generala si sa nu stie ce fel de botez prin stropire,turnare sau afundare au,ba mai mult spovedesc si împărtăsesc crestini care sunt greco catolici.
      Ca om am multe pacate dar sa spună maria dacă o întrec sau avem pacate de acelasi fel.
      Apoi o intreb:daca te-am invatat adevarul ca preot de ce nu imi arăți greselile preotesti si de credinta si imi vezi viața personală nefiind o persona cu care se poate ține o conversatie.Te rog teodor cere numarul personal al tovarasei maria sa te vad cum tii o discutie cu dânsa.Sa nu uităm ca dânsa îi suna pe toti preoti sa îi învețe cum sa împărtășească credincioși dupa învățăturile sale personale.Aceasta maria este copia perfecta a acestor doi mari d uhovnici,,Xenofont si spiridon”.Întrebați pe pr.antim si ceilalți daca a fost sunat de aceasta persoana sa fie învățați cum sa isi lucreze preotia si apoi sa înceapă ea sa spună cine sunt acesti d uhovnici.Întrebați pe pr.spiridon daca isi asuma ce spune aceasta persoana si pr Xenofont daca are curajul in mod public sa fie de acord cu ea.

      Apreciază

    • maria zice:

      Teodor
      Am pus de două ori același comentariu și mi l-a șters. Dacă sunt corecți de ce fac așa ceva?

      Apreciază

  6. maria zice:

    Imi cer iertare public la toate cele afirmate la adresa lui Viviana si la parintele Tihon. Parinte Tihon va rog sa ma iertati.

    Apreciază

    • maria zice:

      Întrebare adresată părintelui Tihon Bivoleanu

      Întrebare adresată părintelui Tihon Bivoleanu

      Apreciază

      • tihon zice:

        Răspuns pentru femeia maria dar si duhovnicului si părintelui xenofont care o povatuieste si o încurajează să se ia de preoți.Femeia cea fara de rusine nu se sfieste de nimeni; nici pe preot nu cinsteste, nici de levit nu se rusineaza, nici de prooroc nu se teme.
        O, ce rautate. Femeia cea rea este mai rea decat toate rautatile. Daca este saraca, pe toti ii osandeste. Sau, de are bogatie, pe toti ii ocaraste. Indoita este rautatea si grea este viata, neimblanzita este fiara. Eu am vazut vipere neimblanzite, imblanzindu-se, si lei si ursi si rinoceri domesticindu-se, dar femeia rea, niciodata nu se imblanzeste. Mai bine este a bate fierul, decat a invata pe femeie rea.

        Iata ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur in Cuvânt la Duminica a XXVIII-a după Pogorârea Sfântului Duh:

        Femeii i se cuvine ghergheful, fusul, coşniţa şi căutarea gospodăriei casei. Ea trebuie să rămână în casă şi să crească copiii săi.

        Dimpotrivă, partea bărbatului sunt camerele judecăţii, adunările de sfat, treburile lumeşti, războiul si bătălia ş.a.

        Intru aceasta zi, cuvant al Sfantului Ioan Gura de Aur, DESPRE FEMEILE CELE RELE

        Cuvant din Proloage, 20 iulie, la praznicul suirii la Cer, cu caruta de foc, a Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul
        “Nu este nimeni pe pamant asemanator cu femeia cea rea de gura si nici o fiara nu este intocmai cu femeia cea inselatoare. Cine este mai rau, intre cele cu patru picioare, decat leul? Sau ce este mai cumplit decat sarpele, dintre taratoare. Si, totusi, nimic nu sunt toate acestea, fata de femeia cea rea de gura. Si, marturiseste, despre cuvintele mele, chiar Inteleptul Solomon, zicand:
        “Mai bine este a vietui cu leul impreuna, sau cu sarpele in pustie, decat a trai cu femeia cea rea de gura si certareata”.
        Sa nu socotesti ca Solomon a zis acestea fara de minte, pentru ca, si din fapte, vei pricepe acestea. De Daniil, in groapa, leii s-au rusinat, iar, pe dreptul Nabot, Isabela l-a ucis. Chitul pe Iona in pantece l-a pazit, iar Dalila, pe barbatul sau Samson, tunzandu-l, l-a dat celor de alt neam. Balaurii si viperele se temeau de Ioan Botezatorul in pustie, iar Irodiada, la ospat, i-a taiat capul. Corbii, pe Ilie, in pustie si in munte, il hraneau, iar Isabela, dupa darul cel de ploaie, pe Ilie la moarte hotarase sa-l dea.
        Si ce zicea ea: “Asa sa-mi faca mie Dumnezeu si acestea sa-mi dea mie, daca maine, in acelasi ceas, nu voi pune sufletul lui cu sufletul celor ucisi”.
        Si, temandu-se, Ilie a fugit, in pustie. Vai mie, Proorocul se teme de o femeie. Cel ce ploaia a toata lumea o purta pe limba sa si foc din cer a pogorat si morti a inviat. O, cat de rea este arma cea ascutita a diavolului! Pentru femeie, Adam a fost izgonit din Rai. Pentru femeie, David cel bland s-a inselat si l-a ucis pe Urie. Prin femei, diavolul l-a surpat pe Inteleptul Solomon, aducandu-l la calcare de Lege.

        Femeia cea fara de rusine nu se sfieste de nimeni; nici pe preot nu cinsteste, nici de levit nu se rusineaza, nici de prooroc nu se teme.
        O, ce rautate. Femeia cea rea este mai rea decat toate rautatile. Daca este saraca, pe toti ii osandeste. Sau, de are bogatie, pe toti ii ocaraste. Indoita este rautatea si grea este viata, neimblanzita este fiara. Eu am vazut vipere neimblanzite, imblanzindu-se, si lei si ursi si rinoceri domesticindu-se, dar femeia rea, niciodata nu se imblanzeste. Mai bine este a bate fierul, decat a invata pe femeie rea. Deci, sa stiti aceasta, ca, cel ce are femeie rea, si-a luat plata pentru pacatele sale, pentru ca femeia rea niciodata nu se smereste. Fiind pedepsita, se indraceste, laudata, se inalta si nu stie sa pazeasca obiceiurile dragostei.

        Dumnezeului nostru slava, acum si pururea si in vecii vecilor! Amin”.

        Am „evoluat” oare? Mai putem tine cont de spusele marelui Sfant sau ne-am „emancipat”? E bine unde am ajuns?

        Apreciază

      • De la sf ioan gura de aur zice:

        Femeia cea fara de rusine nu se sfieste de nimeni; nici pe preot nu cinsteste, nici de levit nu se rusineaza, nici de prooroc nu se teme. Sf Ioan Hrisostom

        Apreciază

  7. tihon zice:

    Maria
    Cine sunt,spune tot,spune de cand ma cunosti si ce învățături gresite am.
    Spune tot ce vrei.

    Apreciază

  8. Romeo de la scularia din Afumati zice:

    Ce comentarii de toata jena… Ce faceti bah aici? Spuneti detalii de la spovedit? Ce distrusi… Parinte ai mai multe pacate sau mai putine? Ati demarat olimpiada de pacate? Care are mai multe pacate ia o medalie? Va scoateti ochii cu cazarea si conditiile de cazare? Voi sunteti ortodocsi ma terminatilor? Bici la nivelul adventistilor nu sunteti mah…

    Apreciază

    • Fanatici zice:

      Eu intaleg din ce citesc ca o distinsa doamnă a fost musafir la acest distins domn.Iar acum aceasta distinsa doamnă începe in primul comentariu sa arunce câteva vorbe demne doar de o babuta de pe banca la adresa unuia care a gazduit-o cândva si ia facut bine.Nu stiu de unde pana unde sunt problemele dar ma uimesc care mai de care mai destept.Eu intaleg ca in politica se vorbeste doar pe subiect dar aici care mai de care mai fanatic.
      Sa intaleg ca fiecare tine cu fanaticul sau si este valabil in primul rand pentru ,,romeo de la scularie”,apoi restul

      Apreciază

  9. Pentru asa zisul preot Tihon zice:

    Cu totii am fost in erezie inainte de sinodul talharesc din Creta 2026. Sau aproape toti. Cel putin cei care particioam la Liturghii unde ss pomenea episcopul. Faptul ca nu stiam ca ne rugam impreuna cu ereticii asta nu ne facea mai putin eretici. Datorita faptului ca Dumnezeu a ingaduit ca ereticii sa se dea pe fata in 2016 in Creta, ne-a ajutat sa ne ingradim de ecumenisti. La fel si in cazul parintelui Iustin care nu a intreruot pomenirea din cate stiu eu. Participa la Litutghiile unde se pomenea episcopul care nu era ortodox. Fiecaruia ii ia timp pana se lamureste cu cine are de-a face. Dupa ce se lamureste este timpul sa actioneze adica sa treaca dr la vorbe la fapte. Daca cineva se ingradeste de eretici acum in 2020 ce o sa-i spunem? Bine ca te-a luminat Dumnezeu ca ai inteles cum stau lucrurile? Sau ii reprosam ca ce a facut pana acum de nu a intreruot pomenirea mai devreme? La fel si dumneata parinte Tihon: ne-a luat ceva timo sa ne dam seama cat de ortodox esti. Judeci oamenii pe bloguri, ii facicu ousi otet nu pentru erezii si pentru (posibile) greseli lumesti. Asta e comportament ortodox? Crezi ca romeo e multumit de dumneata? Poate se spivedeste la dumneata dar te critica cu vechiul lui consatean… Nu are unde sa se spovedeasca acum ca este schismatic…
    Deci nu ai dreptate sa-l clevetesti pe parintele Xenofont mai ales public. Zici ca esti preot… Asa faci si cu cei ce se spovedesc la dumneata? Iesi pe bloguri si scrii despre ce iti spub la spovedanie? Nu pricepi ca singur te descalifici? Nu pricepi ca singur lovesti cu piciorul in tepusa? Parintele Xenofont are niste predici foarte folositoare. Poti publica o predica pe care ai tinut-o? Sa vedem cat ne folosim de ea? Nu poti pentru ca nu ai? Asa ma gandeam si eu. Tot ce poti face este sa ataci cu ura pe cei din jur. Pentru ca asa ai inteles dumneata ca a poruncit Hristos nu? „uraste-ti aproapele, publica pe internet greselile lui si da cu noroi in el cand ai ocazia”. Unor astfel de „porunci” te supui! Repet: Nu am vazut asemenea comportament la Sfintii Parinti!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Crestina zice:

    Am fost la un preot marturisitor si dupa ce am spus păcatele la dezlegare a spus in felul următor,,ce vrea Dumnezeu vreau si eu”adica daca Dumnezeu ma dezleagă de pacate asa face si el.Vad ca sunteti multi cunoscători despre cele bisericești si as vrea sa stiu dacă este bine ce a zis acest preot.Pot primi un raspuns dacaveste de bine sau daca ar trebui sa fac ceva.

    Apreciază

  11. Vrem dovezi nu calomnii zice:

    Sa ne raspunda p Tihon la problema Cristinei. Sa ne dea un raspuns teologic… Intens.. Dogmatic…

    Povestea cu impartasirea romano catolicei cand s a intamplat? In ce an?

    Apreciază

  12. Vrem dovezi nu calomnii zice:

    Sa ne raspunda p Tihon la problema Cristinei. Sa ne dea un raspuns teologic… Intens.. Dogmatic…

    Povestea cu impartasirea romano catolicei cand s a intamplat? In ce an?

    Apreciat de 1 persoană

  13. Asta e dovada de erezie? zice:

    Parinte Tihon, ati scris mai sus:
    „Dumneavoastra credeti ca ma cobor la nivelul dumneavoastra si a unui pr.Xenofont care toarnă tot ce aude.”
    Asta este erezie?

    Apreciază

    • Asa zisul ,,preot" zice:

      Asta e dovada de erezie….

      Cu ce cântăriții erezia sau cu ce dogme o asemanati.Vreti detalii cu ce toarnă sunați si va spun.Va trimit la persoanele care suna si ne anunță ce spune acest preot.Va dau martori si dovezi.
      Daca aveti ceva dovezi ca gresesc dogmatic sau canonic spunetile si ma voi îndrepta.Daca nu aveti atunci căutați altceva.Despre cum a fost primită doamna la slujba si a fost primită in casa doar iam adus aminte ca nici macar ei nu iam cerut sa vina la slujbe si sa nu bănuiască ca cam nevoie de enoriași.
      Daca nu predic inseamna ca nu vreau sa fiu cunoscut si nici nu doresc polemici dar odata ce acesti preoti fac presiuni asupra mea prin anumiți mireni sau persoane care vin in casa mea sa accept fortat ideile lor si eticheta ca ,,sunt inselat” fara a argumenta public,cred ca am dreptul doar o data sa ies public sa spun si parerea mea.
      Este vinovat cel cu site-ul ca pr.Xenofont a predicat si face referire la toti duhovnici contemporani (pr.Cleopa,Iustin,Sofian,Arsenie,etc) sa nu fie citite cartile lor ,deoarece sfintia sa îi considera inselati pe toti.Sa iasa public sa spuna despre acesti preoti ca nu sunt inselati.
      Sunt eu si altii vinovat ca spune asemenea prostii la predici si trebuie sa fiu eu bănuit ca sunt la fiecare comentariu.Nu au voie oameni sa isi spuna parerea ca sărite voi pe ei sa le arătați duhovnicul.

      Apreciază

  14. Ce va mai place shaorma... zice:

    Ce va mai place shaorma…

    Apreciază

  15. Adevarul gol golut zice:

    Nu inteleg ce este gresit sa citesti pe Sfintii Parinti. Adica sa mergi direct la izvoare. Parintele Ilie Cleopa vorbeste intr-o carte/predica despre doua biserici…cea ortodoxa si cea catolica… Este doar un exemplu de greseala. Faptul ca citim direct pe Sfintii Parinti nu este gresit este chiar indicat. Se numeste acrivie. Poate este un termen sau o practica noua pt dvs… Ups… Ziceati ca sunteti preot… Si nu stiti astfel de lucruri de baza? Mai cititi…si apoi vorbiti… Sau daca aveti nelamuriri sunati pe cineva mai pregatit… Sa va lamureasca. Ascultati o predica… Apropo ati gasit ceva gresit in predicile parintelui Xenofont? Daca da va rog sa ne indicati unde. Daca nu… Ce ajuta mai mult? O predica ortodoxa a parintelui Xenofont sau acuzatii de budoar publicate pe un site de can can cum este acest site care mai degraba s-ar numi „Invataturile Cartofilor Prajiti”…

    Apreciază

    • Unul din cei dedemult zice:

      Adevărul gol goluț…
      Să vă spună p.Xenofont practica dezlegări la spovedanie cu ce vrea Domnul vreau și eu sau cea cu,,te iert de toate păcatele dar nu te dezleg”, sau cum ar fi când îl numea pe pr.iustin sfânt că tare îi mai plăcea să se lingușească pe langa sfinția sa.Chiar aseară urmăream boboteaza din 2013 in care pr xenofont cu un glas duios și lingușitor,doar la semnalul pe iustin a început a tambita cu glas de șarpe.
      Ce ar fi sa ne spună nouă toate acestea cu mana pe biblie că nu sunt adevărate.Dar apropo.Mai are de gând să se îngrădească de erezie in mod public sau vrea sa schimbe corabia când nu îi mai este pe interes și nu mai curge pistaci.
      As vrea sa ne spună acel episod din Petru Vodă când nu a dezlegat femeia bolnava de cancer care a doua zi a și murit,sau de ce i se spunea mașina de dezlegat sau de ce toți călugării îl consideră înșelat.Am auzit că are un fiu duhovnicesc care după multă catehizare sa hirotonit la ruși din America pe care sfinția sa îi recunoaște că fiind buni deși aceștia sau reantors la kiril.

      Apreciază

  16. Un sac de catofi va rog! zice:

    Ar trebui sa faca cinste adminul cu un sac de cartofi fiindca i-am animat blogul.. Nu erau decat doi cititori.. Romeo soferu maniac din afumati si p Tihon…

    Apreciază

    • Gheorghe zice:

      Mai sunt și eu că la Staicu când am comentat și am întrebat care era erezia celor din 1924 de au întrerupt pomenirea mă și blocat.Nu mai zic că a mers un prieten cu el în Athos și în curbe mergea cu 120 la ora și când i sa atras atenția că omoară pasageri,a zis că are sfinte moaște pe bord și nu poate păți nimic.Sa nu mai zic că pe un alt prieten nu la mai primit la spovedit că nu mai are bani.Din cate știu Staicu doar pe Dragoș și pe bucuroiu îi ține de muls.

      Apreciat de 1 persoană

  17. Lidia zice:

    Daaa… Ce bine ca s-a animat pe aici… Pun si eu o birfa: cica Romeo ala schismaticu a jucat in filme porno…

    Apreciază

    • Fara scule și Romeo și Julieta zice:

      Unde stătea Romeo cu filmele porno și cu sculele.Tot cu gândul la porno e și mai vine să se de-a mare creștin.Fugi ore necuratule și spurcatule.

      Apreciază

  18. Frizsria salveaza romania zice:

    Eu am inteles ca Romdi a lucrat la radio… Facea asemenea filme la radio?

    Apreciază

  19. Eugenia zice:

    Ati auzit de părintele vânzător cu duhul Daniil Horga (inselatul) este unchiul pr.Xenofont. Tradiția se urmează in familie.

    Apreciază

  20. Ortodox zice:

    Părintele Spiridon ce ne poate spune despre perioada petrecută în petru voda cand avea ucenici cu sutele,cand boteza si cununa si era pe val dar nu cunostea ca are botez valid.Ce ne poate spune in predica de validitatea tainelor ale sfintei sale începând cu prima taină ,,afundarea” apoi despre celelalte taine.Îl întrebam pe sfintia sa daca iconomia botezului prin turnare se aplica doar sfintiei sale si nu si celor pe care ii boteza.Îl întrebam deasemenea:la ultima conferința a fost impotriva canonului 50 apostolesc in care sfintia sa a acceptat ca nu poate spune ca botezul prin turnare sau stropire nu ar fi valid,contrazicand canonul care spune clar ca nu sunt valide.
    Îl întrebam pe pr.Elefterie cum il dezleagă pe părintele spiridon care nu are botez valid.De ce pr.Elefterie si ceilalți preoti fac iconomie in cazul pr Spiridon dar nu au aceiasi iconomie față de crestini.
    Îl intreb pe pr.Ciprian Staicu si pe mana dreapta dragos (romeo porno) si pe cristian bucuroiu (mana stânga ) cum a impartasit fata s fintiei sale ,,care are botez învăluit”timp de mai multi ani iar apoi domnul doctor teolog isi da seama ca fetita nu are botez valid si o botează.Noi crestini ne intrebam: Cum sfintia sa a dus pe oameni pe calea mantuiri cand nu a cunoscut învățătura clară despre botez prin turnare si stropire cand se discuta des pe nevaliditatea lor inca de pe vremea sfintilor apostoli in canonul 50 apostolic.
    Ce sa mai spunem despre părinți Antim,Ieronim,Elefterie,Andrei Boureni,Andrei Cojoaca,Mina,Vichentie,Nicolaie,Ghervasie (care e pe post de aghiotant) Vasile Savin si care or mai ca slujesc in sobor cu preot cu botez invalid cand sfîntul paisie de la neamt nici nu lat fi primit in manastire.Din toate acestea noi crestini tragem concluzii ca acesti preoti cu aghiotanti lor ne pun pumnul in gura sa nu cumva sa întrebam ce este corect si sa îi urmăm in inselarile lor ca ne vom mantui fortat si mistic prin ascultare orbească de un nou mic papă local.
    Cu durere in suflet cer acestor preoti sa lase învățăturile gresite sa citească si sa argumenteze orice vorbă doar din învățăturile sfintilor,sa tempereze aceste cozi de topor gen ,,romeo de la scularie care a facut si porno” etc să conducă poporul lui Dumnezeu din sfânta scriptură si pidalion spre mântuire si nu spre dezbinare si schisma.Toți acesti preoti care aveti deviatii canonice lepadativa public de ele si nu mai mințiți poporul de pe margine cu lupta voastră pentru ciolan si cine sa fie mai vestit.
    Cer duhovnicului aceste ,,mari” sa o tempereze cu ciudățeniile sale.

    Apreciază

    • maria zice:

      Ortodox

      Cer duhovnicului aceste ,,mari” sa o tempereze cu ciudățeniile sale.

      puteți fi mai clar?

      Apreciază

      • Natasa zice:

        Maria

        Eu cred ca ortodox se referea cum de te poate spovedi duhovnicul tau cand tu nu stii a face de mâncare.

        Apreciază

      • Sara zice:

        Ucenicul este oglinda duhovnicului.Ce fel de duhovnic are aceasta femeie needucata,care dupa ce este primită de om in casă si ospatata acum începe sa improaste cu noroi pe net ca are omul câini la casă.Ce ar fi vrut sa aiba la casă omul.Capre ca si ea.Doar români pot face asa ceva si mai apar de dupa gard alți destepti din scularie sau câteva mironosita sa te învețe credința.Fiti mai culți,iesiti intre oameni,nu mai fiti manipulați de popi,învățați ceva bun si lăsați ceva mostenire urmasilor si nu bârfe.
        De la o tața proasta si de la un duhovnic slab sa iscat ditai polemica.Legati-o cu lant iar pe duhovnic cultivati.

        Apreciat de 1 persoană

  21. mariamagdalena zice:

    Maria ,,ortodox se refera”

    Ca o femeie ca tine care intalege decat cratita,ar trebui sa iti spuna duhovnicul sa ne spui rețeta la racituri sau muraturi si doar cand esti întrebată

    Apreciază

  22. Habar nu ai ce vorbesti parinte Sifon! zice:

    Uite aberatie la parintele Tihon care mai sus se ascunde sub psudonim-ul „Ortodox”:

    „Îl întrebam pe pr.Elefterie cum il dezleagă pe părintele spiridon ..”

    Despre ce dezlegare e vorba? Ce fel de dezlegari face preotul ? Vad ca nici nu intelegi ce atributii are preotul ! Ce dezlega preotul domnu preot? Nu ai inteles nimic… are preotul putere sa dezlege vreun pacat?

    Apoi ce este botez valid si invalid bai stilistule? Botezul este considerat valid dupa criteriile stabilite de tine? Tu esti cel care decizi cine are botez valid?cine te crezi? Canoanele si traditia patristica stabilesc acest lucru printr-un Sinod.
    Va bateti cu caramida in piept ca stiti canoanele dar habar nu aveti! Habar nu ai regulile dar iesi sa latrii…ar trebui sa fii caterisit de aceea te ascunzi in postura de luotator antiecumenist…faptul ca nu stii regulile preotiei,nici canoanele sunt dovada acestui lucru…

    Apreciază

    • Nicole zice:

      Nu trebuie sa cunosti mare lucru despre botez: daca are cele trei afundari in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, atunci este un botez valid, iar lucrul acesta trebuie sa il cunoasca orice crestin botezat in numele Sfintei Treimi.

      Apreciază

    • tihon zice:

      Habar nu ai ce vb…. (dragos magureanu)

      Esti cumva de la servicii si stii cine scrie sub numele de ,,ortodox ” de spui ca eu sunt %?
      Din cate se vede esti mare mărturisitor si sub influența unui duh (necurat) si ai inceput tu,oaie sa înveți pasturul cum se face brânză.Stim ca te impui la anumiți preoti,dar daca nu ai o lupă sa citesti canonul 50 apostolesc sau pe sfântul nicolaie cabasila care este botezul valid,eu te pot împrumută cu o lupă.Din cate stiu la nici un sinod ecumenic nu a fost un mirean care sa îi conducă pe episcopi,preoti sau diaconi pe calea adevărului.Fa bine si iti cunoaste locul in societate si in biserica.Ca sunt preot vrednic sau nevrednic dupa invatatura biserici trebuie sa imi pupi mana daca ma vezi in sant.Daca nu intalegi canoanele te intaleg si te pot ajuta sa te luminezi pentru ca se vede ca in turma care umbli esti la sistemul de turma, adica ,,taci si fa ce spune doctorul teolog”.Daca nu îl poti intalege pe sfântul simeon arhiepiscopul tesalonicului care explica despre care este botezul valid si invalid,eu te cred deoarece ai dinti de lapte si minte întunecată de mâncare băutură si femeie.De unde ai auzit tu la sfinți părinți că un om mâncator de carne si care se culca cu nevasta, sa vorbească de la duhul sfânt si sa propovaduiasca pastorilor din legea lui Dumnezeu.Stiu ca vrei sa te afirmi in fața duhovnicului tau,dar daca ai ceva de comentat in privința celor spuse despre botez si taine o poti face cu argumente din canoane desi stiu ca te impiedicu in cuprinsul lor.Sunt dispus la orice ora din zi si noapte sa discutam cinstit patristic si canonic si nu la ,,pertu”ca nu am facut nevointă impreuna in dormitorul nevestei . De esti băiat finut si educat pe viitor folosesti un limbaj de bun simt si argumentat,iar daca vrei sa iti arăți răutate invidia,lungă datoria si prostia spune ce vrei la adresa mea si cu limbaj de mahala că pâna acum.Baga bine la cap ca cei ca tine si prieteni tăi care va credeti mari si tari,băieți de bani gata tot de un preot prost ca mine sunteti băgați in groapa si tot astfel de preoți va ușurează prin rugăciune sufletele din iad.Iar daca vrei ca Dumnezeu sa te ajute invata ce este smerită cugetare,iar daca nu intelegi ca pe acest site se vorbeste despre greselile dogmatice a unor teologi cu hartie te poti duce in alte parte sa o faci pe învățătorul.
      Iti doresc ca Dumnezeu sa te lumineze sa iti arate care este smerenia si sa te duca la mântuire.In rest daca ai ceva concret și argumentat si de folos vorbeste, este valabil pentru toti care va credeti mari propovaduitori.Cine doreste sa aiba o discutie de bun simt are afisat numarul iar daca poate dovedi ca am gresit dogmatic,eu cu cea mai mare placerevoi respecta învățătura patristica.

      Apreciază

  23. Romeo cel real zice:

    Teologul medic grec Aleksander Kalomiros, în anii 70.
    Extras din cartea “Împotriva falsei uniri bisericești”.

    “Lumea și diavolul împing Biserica spre încercări atât de înfricoșătoare încât s-ar putea să vină ziua în care toți episcopii de pe pământ să intre în părtășie cu ereticii.

    Ce vor face atunci credincioșii?
    Ce vor face acei puțini la număr care vor avea dârzenia de a nu urma mulțimilor maselor de a nu-și urma rudele semeni și concetățenii?

    Atunci toți credincioșii vor trebui să înțeleagă faptul că Biserica nu este acolo unde pare a fi.

    Liturghiile vor continua să fie slujite iar sărbătorile vor fi pline de oameni însă Biserica nu va avea nicio legătură cu acele biserici, cu acei preoți sau credincioși.

    Biserica este acolo unde este Adevărul.

    Credincioșii sunt aceia care continuă tradiția neîntreruptă a ortodoxiei, acea lucrare a Duhului Sfânt.

    Preoții adevărați sunt aceia care gândesc, trăiesc și propovăduiesc așa cum au făcut-o Părinții și Sfinții Bisericii sau cel puțin nu-i tăgăduiesc în învățătura lor.

    Acolo unde această unitate de gândire și de viață nu există este o amăgire să vorbim despre biserică chiar dacă toate semnele exterioare ar mărturisi aceasta.”

    Apreciază

  24. Romeo cel real zice:

    Și rog cititorii să sesizeze că Dragoș Măgureanu se află în spatele a mai multor nickname-uri folosind mai multe adrese de e-mail pe care i le înfățișează adminului.

    Cum îl recunoașteți?

    După expresiile persiflatoare, golănești, pline de ironie de proastă calitate și de superioritate.

    Odată ce ați citit această descriere îl veți identifica imediat în spatele nickname-urilor sale.

    Apreciază

    • th zice:

      Acest dragos este un om de compatimit si mie mila de dansul.In viata nu vorbele persiflatoare te fac un om mare ci omenia.Îl intaleg ca este complexat si vrea sa iasă in evidență sa demonstreze cuiva cine este el si ce comentari cu vorbe deosebite a spus.Stiu un citat de la slujbele de priveghere,mai bine întâlnești o ursoaica in nebunia ei decat un prost in prostia lui”.Eu nădăjduiesc sa nu i se potrivească lui acest ,,romeo din scularie ,zis dragos etc” si sa fi gresit eu. Daca sa maturizat isi va creste iertare de aceste iesiri necontrolate si îi va fi o cinste ca sa smerit si va incerca pe viitor sa nu mai grecească,iar daca e plin de sine va sta ca strutul.Îi dorim mântuire si lumînarea minti sa nu fie manipulat.

      Apreciază

  25. Preot my ass zice:

    „.Ca sunt preot vrednic sau nevrednic dupa invatatura biserici trebuie sa imi pupi mana daca ma vezi in sant”

    Te crei inailibil? Esti cumva papa si nu stim? Esti preot? Nu are cum sa fii preot si sa ai limbaj de santier…
    Apoi invata sa scrii analfabetule :”… dupa invatatura biserici trebuie… ‘

    Bisericii cu B mare, doar daca ti-ai facut tu biserica ta de schismatici. Si doi de ii fiindca asa e gramatica. Apoi vad ca pe Sfinti ii numesti cu litera mica… Sfantul Nicolae Casabasila cu litere mari se scrie… Ai fost la scoala Tifon care te pretinzi preot?

    Daca ai fii preot atunci nu ai putea sa scrii in halul asta. Un preot al lui Hristos nu propaga calomnii, jigniri si inseluciuni precum faci tu. Acum daca oricine ia pe el o dulama este preot?
    „Dupa faptele lor ii veti cunoaste”. Dupa faptele tale nu ai cum sa fii preot. Sau esti caterisit… Sau poate esti preot budist sau islamist. Asa se poate.
    Rspet:un preot ortodox nu loate sa spune pe internet ce aude la spovedanie, nu poate sa publice articole denigratoare, defaimatoare si calomnioase la adresa aproapelui. Se vede ca vrei sa te razbuni si ca esti frustrat. Numai ura si venin improsti in jur… Auzi la el.. Cica e preot..

    Apreciază

  26. Preot my ass zice:

    „.Ca sunt preot vrednic sau nevrednic dupa invatatura biserici trebuie sa imi pupi mana daca ma vezi in sant”

    Te crei inailibil? Esti cumva papa si nu stim? Esti preot? Nu are cum sa fii preot si sa ai limbaj de santier…
    Apoi invata sa scrii analfabetule :”… dupa invatatura biserici trebuie… ‘

    Bisericii cu B mare, doar daca ti-ai facut tu biserica ta de schismatici. Si doi de ii fiindca asa e gramatica. Apoi vad ca pe Sfinti ii numesti cu litera mica… Sfantul Nicolae Casabasila cu litere mari se scrie… Ai fost la scoala Tifon care te pretinzi preot?

    Daca ai fii preot atunci nu ai putea sa scrii in halul asta. Un preot al lui Hristos nu propaga calomnii, jigniri si inseluciuni precum faci tu. Acum daca oricine ia pe el o dulama este preot?
    „Dupa faptele lor ii veti cunoaste”. Dupa faptele tale nu ai cum sa fii preot. Sau esti caterisit… Sau poate esti preot budist sau islamist. Asa se poate.
    Rspet:un preot ortodox nu loate sa spune pe internet ce aude la spovedanie, nu poate sa publice articole denigratoare, defaimatoare si calomnioase la adresa aproapelui. Se vede ca vrei sa te razbuni si ca esti frustrat. Numai ura si venin improsti in jur… Auzi la el.. Cica e preot..

    Apreciază

  27. Romeo cel real zice:

    E plin de romeo cel real…
    „.Ca sunt preot vrednic sau nevrednic dupa invatatura biserici trebuie sa imi pupi mana daca ma vezi in sant”

    Te crei inailibil? Esti cumva papa si nu stim? Esti preot? Nu are cum sa fii preot si sa ai limbaj de santier…
    Apoi invata sa scrii analfabetule :”… dupa invatatura biserici trebuie… ‘

    Bisericii cu B mare, doar daca ti-ai facut tu biserica ta de schismatici. Si doi de ii fiindca asa e gramatica. Apoi vad ca pe Sfinti ii numesti cu litera mica… Sfantul Nicolae Casabasila cu litere mari se scrie… Ai fost la scoala Tifon care te pretinzi preot?

    Daca ai fii preot atunci nu ai putea sa scrii in halul asta. Un preot al lui Hristos nu propaga calomnii, jigniri si inseluciuni precum faci tu. Acum daca oricine ia pe el o dulama este preot?
    „Dupa faptele lor ii veti cunoaste”. Dupa faptele tale nu ai cum sa fii preot. Sau esti caterisit… Sau poate esti preot budist sau islamist. Asa se poate.
    Rspet:un preot ortodox nu loate sa spune pe internet ce aude la spovedanie, nu poate sa publice articole denigratoare, defaimatoare si calomnioase la adresa aproapelui. Se vede ca vrei sa te razbuni si ca esti frustrat. Numai ura si venin improsti in jur… Auzi la el.. Cica e preot..

    Apreciază

  28. Romeojulieta@gmail.com zice:

    Romeo…sau ce nume va mai dați

    Nu va mai băgați la comentarii despre canoane că va depășește.Lasa mândria și învață ascultarea.Daca este perioada cu erezii nu înseamnă că picioarele au ajuns cap.Daca aveți duhovnici iresponsabili și nu știu să vă învețe comportamentul creștinesc incercati sa aveți educația de la mama acasă.Nu mai aveți ieșiri exagerate și fanatice in apărarea acestor preoți iresponsabili și fără cunoașterea legilor lui Dumnezeu.

    Apreciază

  29. Romeo cel real zice:

    A venit vremea să facem câteva precizări.

    Mă numesc Romeo și sunt originar din Râmnicu Sărat.
    Dar nu trăiesc acolo.

    Sunt prieten din copilărie cu cel care este pomenit în aceste comentarii de aici ca fiind un presupus lider al grupării de la Râmnicu Sărat.

    Pentru început vreau să vă spun că nu există nicio grupare de la Râmnicu sărat. Suntem liberi să gândim și să credem ce vrem și nu ne-am făcut nicio sectă în care să invităm oameni să se roage cu noi. Repet: suntem liberi.

    Articolul “Clericalismul și gherontolatria …” publicat aici pe site îmi aparține și mi-l asum. A fost dorința adminului să îl publice. Eu nu țineam neapărat.

    Și urmare a acestui articol au apărut hârdaiele de mizerie din comentariile de pe acest site.

    Deci, părinte Tihon, cel care se semnează “Romeo de la sculărie” sau cu orice alt fel de titulaturi care conțin numele de Romeo se numește Dragoș Măgureanu.

    Este și el la rândul lui deținătorul unui blog presupus ortodox de pe internet.

    El este cel care l-a sunat pe un anumit duhovnic la un moment dat să-l anunțe că persoana aceea de la Râmnicu Sărat a făcut o scrisoare către preoții din România și de la Rădeni, iar urmare a telefonului dat de el a fost retragerea scrisorii de pe blogul pe care fusese publicată, blogul aparținând unui alt ucenic al acelui duhovnic. Pentru că nu vreau să fac cancan, nu dau nume.

    Iar acum vorbesc în numele meu.

    Am avut ocazia să-i îi explic față în față de nenumărate ori lui Geron Sava că nu sunt de acord cu el. Ciprian Staicu face urticarie când aude de mine.

    Nici alți preoți îngrădiți nu se simt foarte bine la auzul numelui meu.

    Faptul că eu sunt în prietenie cu persoana de la Râmnicu Sărat care produce alergie tuturor preoților din România.

    Acesta este elementul comun al îngrădiților din România: fac urticarie instant atunci când aud de persoana de la Râmnicu Sărat.

    Iar acea persoană nu sunt eu, ca să fac precizarea.

    Ca un corolar, peisajul presupus ortodox îngrădit din România, a fost transformat realmente într-o scena politică.

    Cu partiduțe, cu lideri locali, cu acuze reciproce, cu bănuieli că unii își fură enoriașii-clienți altora, și așa mai departe.

    Nu vă puteți imagina ce se întâmplă pe SMS și pe WhatsApp între “liderii spirituali” zonali și ucenicii lor.

    În două trei zile eu aș putea alcătui o culegere de astfel de mesaje care vă va da peste cap toată imaginea dezbaterii despre ecumenism și lepădare din România.

    Vă anunț încă de pe acum că nu o voi face.

    Făcând din nou precizarea că la Râmnicu Sărat nu există absolut deloc o grupare, pentru că de la Râmnicu Sărat nu pleacă comunicate și sinaxe, nu circulă SMS-uri prin telefoane în care să fie invitați enoriașii să adere la vreo grupare presupusă de la Râmnicu Sărat.

    Libertatea pe care o invocam este explicată foarte limpede în articolul “Clericalismul și gherontolatria…”.

    Este uluitor ce se întâmplă.
    Am început să fim declarați drept gruparea de la Râmnicu Sărat doar pentru faptul că ne-am luat libertatea de a analiza ceea ce se întâmplă.
    Și de a ne da cu părerea între noi.
    Nu avem voie să vorbim între noi prieteni care putem fi și la sută de kilometri distanță unii de alții?
    Fără să emitem comunicate.

    Păi acești antiecumenisti se comportă mai rău decât ecumeniștii devenind niște dictatori în curentul antiecumenist,

    Deci, părinte Tihon, eu sunt Romeo iar cel care semnează “Romeo de la sculărie” peste tot în subsolul acestui articol este Dragoș Măgureanu.

    Cu care, din motive lesne de înțeles, eu am încetat orice comunicare de orice natură în urmă cu un an de zile.

    Articolul “Clericalismul și gherontolatria…” și un comentariu de-al meu făcut în subsolul acelui articol (comentariu pe care îl semnam cu numele de “Sandu de la sculărie”), l-a făcut pe Dragoș Măgureanu să turbeze.

    Așa se face că, eu apar în obsesiile lui în comentariile lui de la alte articole, în condițiile în care nu era cazul să facă vreo referire la mine.

    Părinte Tihon, pentru informații suplimentare contactați-l pe Sorin ca să vă confirme cele scrise aici.

    Și acum ca încheiere.

    Ecumeniștii lui Daniel a și ai lui Bartolomeu s-au așezat cu un zâmbet larg pe față cu o bere în mănă în fotoliu și se uită satisfăcuți la faptul că antiecumeniștii îngrădiți le fac lor toată treaba.

    Acesta este motivul pentru care ecumeniștii lui Daniel nu își trimit oștenii pe ecranele televizoarelor ca să îi demonizeze pe îngrădiți, și nu fac niciun gest de disculpabilizare pentru că balamucul dintre îngrădiți (balamuc datorat infiltraților care au compromis lupta antiecumenism), este foarte eficient și în favoarea ecumeniștilor.

    În momentul de față este înțelept pentru orice mirean doritor de îngrădire să se delimiteze cu mare viteză de orice grupare din peisajul pseudo-ortodox îngrădit din România.
    Includ aici și pe înșelatul acela de la Bănceni.

    PS.

    Nu vă așteptați la circ și panaramă din partea mea. Mi-am luat răgazul de a oferi această explicație pe larg întocmai pentru a nu fi nevoit să mai vin cu precizări la aruncările cu rahat în ventilator care vor urma.

    Apreciat de 2 persoane

    • Romeo cel real zice:

      Ce fel de super-dictatura neo-serghianista a celor „ingraditi” ne eticheteaza ca fiind „gruparea de la Rm.Sarat”?

      Adica, fratii ortodocsi nu au voie sa se intalneasca si se sfatuiasca, in aceste vremuri de tradare a Adevarului aproape totala, pentru ca sunt culpabilizati ca fiind „grupare schismatica”?

      Pai astfel, acesti „ingraditi” sunt mai pericusi si decat ecumenistii notorii. In concluzie, si ecumenistii dar si „ingraditii” ne considera „schismatici”. De ce aceasta asemanare?

      Apreciat de 1 persoană

      • Romeo cel real zice:

        Să mai venim cu o completare.
        Dragoș Măgureanu care folosește o grămadă de nickname-uri și un limbaj golănesc dar în același timp se pretinde a fi un om teologic, locuiește în Râmnicu Vâlcea, lucrează la Deutsche Bank București, activând în sfera domeniului IT dar nu ca simplu lucrător ci ca persoană cu rang înalt într-o astfel de instituție.

        Informatizare, înțelegeți?

        Ori noi ne-am cam lămurit cine sunt proprietarii din spate al acestui tip de instituții.

        În niciun caz niște îngerași.

        Apreciază

      • Romeo cel real zice:

        Observați va rog că Dragoș Măgureanu este susținătorul tuturor celor care au compromis lupta antiecumenista.

        Și îi mitraliaază sistematic pe toți cei care au tras acest semnal de alarmă.

        Și atunci te duci cu gândul: al cărui om poate fi Dragoș?

        Văzându-i roadele nu mergi pe fir înapoi ca să vezi cine este în spatele lui?

        Apreciază

      • Romeo cel real zice:

        Atenție. Mare grijă.

        Am alcătuit un comentariu explicativ și l-am semnat cu “Romeo cel real”.

        În scurt timp Dragoș Măgureanu a folosit același nickname. Diferența este că limbajului este golănesc, superior, persiflator și miștocăresc.

        Demonizat, cu alte cuvinte.

        Apreciază

      • O persoana zice:

        Este omul lui Antihrist,un golan de mana a doua.Ce nu pricepe este că noi ca el am mai văzut și mulți au trecut prin viața asta fără rost.Ce doresc unii este crearea de imagine a unor preoți care au doar hârtii și vorbe teologice.Timpul îi va da deoparte dar mintea bolnava nu ai cum sa io vindeci.

        Apreciază

    • Tihon zice:

      Romeo cel real

      Mia spus și mie Bucuroiu că dacă nu sunt cu grupul lor sunt in afara bisericii și am rămas uimit știind că Hristos nu face parte din nici o grupare ci este capul adevărul și viața ce veșnică.Am mai fost luat de prost și peste picior de către adepții lui Staicu cum este aces Dragos care în ortodoxie nu înseamnă nimic.Ca vor aceste ciuperci să fie mari după ploaie și în mod sistematic și securistic încearcă să denigreze prin alte persoane slabe la minte pe cei care observă că unfla cu pompa pe un Staicu care era un nimenea înainte de sinodul din Creta iar acum unde mergi încearcă să de-a din coate și să bage sub masă pe alti preoți care lucrau mântuirea poporului și să fie el liderul suprem.Dupa sinaxă de la roman am rămas dezamăgit de ce mi-a descoperit ochilor Dumnezeu.In primul rand acești mărturisitori care latră la predici care mai de care argumentate din bălării cu trimiteri inexistente, mergeau se împărtășeau la episcopul Longhin care nici macar un minut nu a fost îngrădit.Miam pus întrebarea cu cine stau la masa să discut că ei nu au nici o treabă cu ortodoxia.La fel și la sinaxă de la Mestecăniș,stam discutăm,hotărâm iar după ce plecam vine telefon că trebuie schimbat comunicatul către popor că trebuie să îl revizuiască tovarășii ieronim și Staicu.Au urmat vreo trei zile de presiune asupra mea din partea tovarășului doctor teolog Staicu cu amenințări,umiliri și batjocoriri parca eram la ancheta lui și nu un frate in Hristos.Cand am văzut că domul doctor îmi înșiră lista de ore in care citește teologie timp de 12 ore pe zi și nemarabdand boala cultului personalității i-am recomandat să citească și Sf ignatie briancianinov ,,despre înșelare”.Toate mesajele trimise și primite au fost citite și de către pe.xenofont care daca vrea poate confirma sau poate minți.Chiar i-am cerut sfat pt.xenofont ce sa fac cu acest Staicu care și noaptea îmi scria că el trebuie sa de-a comunicatul.
      In seara următoare îmi scrie tovarășul Staicu următorul mesaj,,ești monah învață să faci ascultare și temperează te”,deci îmi sugera sa fac ascultare de domnia sa regel autointitulat ,, doctorul mărturisitor”.
      Ar fi foarte multe de scris dar nu am timpul necesar dar în concluzie, toți acești circari care umbla după titlul de mărturisitori sunt viitoarele papuse ale iadului umblători după enoriașii care sunt donatori contribuitori caselor care nu le-au avut iar după ce își vor rezolva problemele materiale vor dori sa se sature de slava omenească.Daca ar fi sa îi luăm după pidalion trebuie caterisiți de urgență.Spun erezii afirmând că sunt învățături ortodoxe.Ce îi doare la acest site este că li se arată greșelile pe care ei nu sunt capabili să și le recunoască.Cand un preot își dorește slava omenească și bani in locul sărăciei și modestiei este semn de înșelare și de depărtarea duhului sfânt din care se vede clar că schimba cum vor formulele de la o sinaxă la alta.Tot zic că vorbește duhul sfânt prin ei la sinaxe dar mi sa spus de către aceștia că nu sunt interesați de învățăturile sfinților părinți și am stat mirat că un prost și m-am întrebat când au fost în adevăr și când în minciună că din câte știu Duhul Sfânt arăta calea adevărul și viața veșnică.imi cer iertare pentru cei mai slabi care se vor aminti dar eu sunt scârbit de astfel de preoți și nu vreau sa fiu asemănat cu nici o grupare care se crede că deține adevărul.Ecumenisti stau liniștiți că știu ce preoți incompetenți și avari au format.

      Apreciază

      • Tihon zice:

        Scriu de pe telefon și sunt pe camp cu câine și prefer câini în locul acestor preoți.Am 3 câini mari și 5 mici și mai bine cu animalele decât cu preoții fara Dumnezeu.In privința pr.xenofont sunt foarte dezamăgit deoarece că un monah ar trebui să știe ce este smerenia și bârfirea pe la mireni,nu a mea ci și a părintelui Anania care la ajutat foarte mult.Chiar a încercat mișelește să îl ducă de aici de la mine la pr Spiridon propunandui fara să știu să meargă să se spovedească la Spiridon.Intrebatil cum se folosește în mod pervers și viclean de oameni dar și de mine in Petru Vodă când a fost sinaxă care trebuia să îl excludă din mănăstire pe părintele ignatie.Daca o manipulează pe Maria și îi cere în convorbirile personale ce sa scrie la adresa unora să nu uite de cate ori turna pe alții la pr iustin pentru a se scoate el.Cam asta a ajuns lupta pentru mântuire dusă de niste preoți escroci pe care nu îi privește mântuirea poporului ci punga plina și groasa cu trai luxos.
        Nu vă așteptați să vi se arate calea spre mântuire pentru că sfinții apostoli spun că pedeapsa celor ce nu respecta canoanele este dezbinarea și acu trageți concluzia fiecare cine sunt dezbinători.

        Apreciază

  30. Romeo din Rm. SARAT zice:

    Eu sunt Romeo Ultraortodoxul

    Apreciază

  31. Romeo cel real zice:

    Dragoș Măgureanu este proprietarul blogului presupus ortodox: http://www.ortodoxos.ro

    Într-o bună măsură preotul Ciprian Staicu a preluat articole sau a promovat articole de pe blogul lui Dragoș Măgureanu și reciproc. Dragoș Măgureanu a promovat articolele lui Ciprian Staicu.

    Dacă aveți să-i comunicați ceva lui Dragoș Măgureanu și vreți să fiți siguri că mesajul ajunge la el o puteți face la rubrica de comentarii de pe blogul lui.

    Măcar la acest comentariu puteți fi siguri că eu sunt Romeo cel real pentru că Dragoș Măgureanu nu ar fi atât de nebun să-și dea pe față site-ul lui presupus ortodox în cadrul acestor comentarii.

    Pentru cei care se vor speria că sunt martori la o răfuială privată vă fac precizarea că a venit momentul să fie devoalat un individ foarte toxic în lumea Ortodoxă înhămată pe drumul anti-ecumenismului.

    Multe din mașinațiunile de culise și din învrăjbirile din această lume îi aparțin lui Dragoș Măgureanu.

    Apreciază

    • Romeo cel real zice:

      Recunosc că eu sunt persoana din clipul prezentat de Dragoș Măgureanu și fac precizarea că scălâmbăielile respective fac parte din viața mea privată și că niciodată nu mi-am făcut publică această pasiune ascunsă.
      Drept urmare nu am avut niciodată intenția de a sminti pe cineva cu comicăriile mele. Pe această cale, Dragoș Măgureanu a reușit să mă facă vedetă.

      Dacă veți urmări subtitrarea din filmul comic veți vedea că eu satirizez politica de imigrație nesăbuită practicată de păpușarii lumii. Dar repet, am făcut-o într-un cerc restrâns, între prieteni, cerc din care, din nefericire făcea la un moment dat parte și Dragoș Măgureanu

      Apreciază

      • Romeo cel real zice:

        Cei care ne acuză pe noi că suntem „schismatici”, pt că afirmăm cu argumente patristice că ereticii nu au Har, îi acuza de fapt pe Sf. Părinți că sunt schismatici, pt că ei au facut astfel de afirmații.

        Iar daca noi nu suntem de acord cu ideile lor, ne acuză că ne-am rupt de Biserică, afirmație care se aseamana izbitor cu cea a ecumeniștilor.

        Adica, „unii îngrădiți” și ecumenistii cu „har” sunt negreșelnici și infailibili.

        Voi veni în cele ce urmează cu câteva citate de la Sfinții părinți care susțin acest lucru.

        Apreciat de 1 persoană

      • Romeo cel real zice:

        Din cartea „Strajerii Ortodoxiei – Arhimandrit Vasilios Papadakis” : Sfantul Grigorie de Nyssa spune ca, ceea ce desparte erezia de Biserica este cugetul rau-credincios, in care staruind ereticii, ii scoate afara din trupul Bisericii, adica ii instraineaza si de Dumnezeu si de Biserica Soborniceasca. (pag. 541). Este eretic si se supune legilor randuite impotriva ereticilor cel care se abate chiar si cu putin de la Credinta Ortodoxa. (pag 32). Drept aceea sa nu fie nimic comun intre latini (papistasi) si cei ce voiesc sa vietuiasca cu buna-cinstire (ortodocsi), sa aiba impartasire cu Hristos si sa urmeze Sfintilor, fara a cadea sub Anathema lui Pavel si sub blestemele Sfintelor Sinoade si ale tuturor Sfintilor Parinti teologi. (pag. 421). Anathema sa fie cel ce nu-si explica (marturiseste) limpede credinta ! (Sf.Ambrozie al Mediolanului PSB 53, pg 61).

        Apreciat de 1 persoană

      • Romeo cel real zice:

        Al.Kalomiros-Piatra de Poticnire : Erezia este intunecime. Intunericul nu poate exista impreuna cu lumina harului dumnezeiesc. Ereticul este eretic pt ca s-a departat el insusi de Dumnezeu. Asta inseamna ca s-a inchis singur intr-un turn intunecos al ignorantei, unde nu poate patrunde nicio raza de lumina divina. Mai mult decat orice alt pacat, erezia il instraineaza pe om de Dumnezeu. Prin erezie, omul se separa el insusi de Dumnezeu, chiar daca un Sinod il afuriseste sau nu. Ereticii sunt in mod ontologic, nu legalist, taiati din Biserica. Sunt despartiti pt ca sunt in erezie, si nu pt ca Biserica a decis sa ii indeparteze. Ereticul – adica cel ce predica erezia si oricine il urmeaza – este in opozitie cu Biserica. Acela care e in opozitie cu Biserica nu poate avea Sangele lui Hristos, care curateste de toate pacatele. Pt ca aceasta curatire sa aiba loc, trebuie ca omul sa se statorniceasca in Adevar.

        Apreciat de 1 persoană

  32. Romeo cel real zice:

    Al.Kalomiros-Piatra de Poticnire : Erezia este intunecime. Intunericul nu poate exista impreuna cu lumina harului dumnezeiesc. Ereticul este eretic pt ca s-a departat el insusi de Dumnezeu. Asta inseamna ca s-a inchis singur intr-un turn intunecos al ignorantei, unde nu poate patrunde nicio raza de lumina divina. Mai mult decat orice alt pacat, erezia il instraineaza pe om de Dumnezeu. Prin erezie, omul se separa el insusi de Dumnezeu, chiar daca un Sinod il afuriseste sau nu. Ereticii sunt in mod ontologic, nu legalist, taiati din Biserica. Sunt despartiti pt ca sunt in erezie, si nu pt ca Biserica a decis sa ii indeparteze. Ereticul – adica cel ce predica erezia si oricine il urmeaza – este in opozitie cu Biserica. Acela care e in opozitie cu Biserica nu poate avea Sangele lui Hristos, care curateste de toate pacatele. Pt ca aceasta curatire sa aiba loc, trebuie ca omul sa se statorniceasca in Adevar.

    Apreciat de 1 persoană

  33. Romeo cel real zice:

    1.Pe 19 aprilie 1283 , la doar o saptamana de la alegerea sa, Patriarhul Grigorie a convocat Sinodul in biserica Maicii Domnului din Palatul Vlahernelor. Sinodul a hotarat depunerea tuturor episcopilor care acceptasera sau sprijinisera unirea (de la Lyon 1274). Hotararea acestui sinod a fost reconfirmata de Sinodul intrunit in ianuarie 1285 , iar depunerea a fost extinsa si asupra preotilor si diaconilor care acceptasera sau sprijinisera unirea, si a episcopilor hirotoniti in timpul pastoririi lui Vekkos. Preotii hirotoniti de patriarhul Vekkos in Constantinopol au fost suspendati. Aceasta ultima hotarare nu s-a aplicat celor hirotoniti de alti episcopi in afara Constantinopolului. („Teologie si educatie la Dunarea de jos”, Fascicula V, Editura Episcopiei Dunarii de jos, Galati 2006, pag 197)

    Apreciat de 1 persoană

  34. Romeo cel real zice:

    2.Anti-unionistii au respins unirea (de la Lyon 1274) si privindu-i ca pe niste intinati pe cei ce o recunoscusera, s-au despartit de Patriarhul Vekkos si de partida lui. Ii invinuiau pe acestia ca au cazut din Preotie, iar Tainele pe care le savarsesc nu sunt valide, potrivit Canoanelor 1 si 2 ale Sinodului al 3-lea Ecumenic. De aceea ii indemnau pe credinciosi sa nu mearga la bisericile unde slujeau Patriarhul si clericii unionisti. Vekkos a validat unirea in cadrul unui sinod (talharesc), iar in iulie 1277 a lansat o excomunicare impotriva „schismaticilor anti-unionisti..” In replica acestia (anti-unionistii) au convocat in decembrie un Sinod in Noul Patras, la care au luat parte opt episcopi, mai multi egumeni si o suta de monahi, care au respins unirea si i-au anatematizat pe Papa, pe Imparat si pe Patriarh, ca dusmani ai Ortodoxiei. (Strajerii Ortodoxiei Pg 353-354)

    Apreciat de 1 persoană

  35. Romeo cel real zice:

    „In cazul in care caterisirea si Anathema se pronunta pentru erezie, prin insasi aceasta pronuntare se face doar constatarea ca cei cazuti in erezie, au cazut si din Har, de la data caderii in erezie, iar nu de la data pronuntarii pedepsei, care in asemenea caz are caracterul unui act constatator, cu raportare la starea harica a celui in cauza.” (Ioan N. Floca : Drept Canonic Ortodox – Legislatie si administratie bisericeasca Vol 2, pag 50 EIBMBOR Bucuresti 1990) Iar Sf.Maxim Marturisitorul graieste in acelasi duh : „Fiind lipsiti de Credinta Ortodoxa, Patriarhii acestor asezari si-au pierdut succesiunea Apostolica, deci si „puterea de a lega si a dezlega”. Ei (ereticii monoteliti), ce singuri de la sine sunt blestemati si lepadati, si de Preotie astfel s-au instrainat, aceia oare ce fel de „taine” savarsesc? Apoi, ce duh vine asupra acelora care se hirotonesc de unii ca acestia? (fragment din Proces)

    Apreciat de 2 persoane

    • Romeo cel real zice:

      Sf.Vasile cel Mare spune ca : SCHISMATICI se numesc cei ce se osebesc de Soborniceasca Biserica, nu pentru Dogme de credinta, ci pentru oarecare intrebari Bisericesti lesne de indreptare. Iar ERETICI se numesc aceia a caror osebire este indata si de-a dreptul pentru credinta cea intru Dumnezeu. Adica cei despartiti cu credinta si cu dogmele de catre ortodocsi, si desavarsit departati. (Pidalion pag 600) Noi nu recunoastem pe uniati si nici tainele lor. De ce? La urma urmei la uniati, in exterior totul pare Ortodox. Crezul este ortodox si toate slujbele bisericesti, chiar si episcopii lor sunt un fel de „ortodocsi”. Care este diferenta? Acolo se pomeneste „ierarhul si domnul nostru universal”, papa de la Roma. Aceasta este constient si voluntar. Facand astfel, un nou soi de rang bisericesc a fost introdus : „ierarhul universal”. Si cu asta intreaga lor Ortodoxie s-a dus, a disparut. (Monah Aghiorit)

      Sfintenia si Adevarul sunt legate organic, constituind un intreg unitar, legatura dintre ele fiind indisolubila, launtrica, esentiala. Sfintenia si Adevarul formeaza un tot intreg, unitar, fiind insa distincte. Adevarul – Cel Intrupat, Rastignit si Inviat – este singura pricina a sfinteniei prin Duhul Sfant pe Care El Il trimite de la Tatal. Insa, de eres este legata organic minciuna si blasfemia la adresa Cuvantului Intrupat, Dumnezeu-Omul Iisus Hristos. De eres este legata organic inselarea duhovniceasca si ideologia contrara Adevarului. De eres este legata organic pierzania, tocmai din pricina ca erezia taie posibilitatea insasi a sfinteniei si a mantuirii. Iar, imposibilitatea mantuirii inseamna pierzanie, adica salasluire pe veci in iad.. Tocmai din aceasta pricina ereticii se afla in afara Bisericii, fiind uniti cu demonii intr-un intreg unitar si nu au atingere cu Duhul Sfant.

      Pidalion : Canonul 1 Sf.Kiprian pg 372. Canonul 1 Sf.Vasilie cel Mare pg 598. Canonul 7 Laodiceea pg 424. Canonul 7 Sinodul 2 Ecumenic pg 182. Canonul 95 Sinodul 6 Ecumenic pg 312. Canonul 46 Apostolic pg 85. Canon 47 Apostolic pg 91. Canon 68 Apostolic pg 118. Canon 3 Sinod 3 Ecumenic pg 190. Aceste Canoane dimpreuna cu Talcuirile lor, vorbesc foarte clar si limpede, despre : „Cum sunt primiti in Biserica ereticii care SE POCAIESC, iar nu de recunoasterea anticipata a Harului si a Tainelor ereticilor”, care staruiesc cu incapatanare in erezie, si in cunostinta de cauza. Deci, unii clericii care au acceptat comuniunea cu erezia, din frica de prigoana, au fost primiti in treptele lor clericale. Iar fruntasii ereziei, au fost primiti doar ca mireni, si asta doar cei care s-au pocait. Asadar, nu este vorba de o recunoastere generala si anticipata a tainelor tuturor ereticilor, care staruiesc in nepocainta.

      Apreciat de 1 persoană

      • Romeo cel real zice:

        Nae Ionescu : Cand romanii din Ardeal au facut la sfarsitul veacului al XVIII-lea unirea cu Roma, au acceptat aceasta unire 83 la suta din preoti, dar numai 12 la suta din turma credinciosilor. Si atunci, intreb pe prea cinstitii aparatori ai ierarhiei ecleziastice : cine au fost in acele imprejurari tragice pastratorii dreptei credinte? Preotii care impreuna cu mitropolitul lor au trecut in proportie de 83 la suta sub stapanirea Romei, tradand, pentru interese lumesti, dreapta credinta stramoseasca, sau poporul dintre care 88 la suta au ramas credinciosi legii si au trecut in Tara Romaneasca pentru a-si aduce de acolo Vladica nou, pentru legea cea veche? Sa ispravim deci cu falsa supunere fata de o ierarhie care infrange legea.

        Apreciat de 1 persoană

      • Romeo cel real zice:

        Ruperea partasiei cu „episcopii” eretici este conditia necesara, obligatorie, pentru a pastra unitatea Bisericii lui Hristos, adica a o izbavi de schisme si dezbinari. Iar cei care pastreaza partasia cu minciuno-episcopii, nu pazesc unitatea Bisericii, ci o rup. Biserica e acolo unde este Adevarul, iar acolo unde e minciuna, eresul, Biserica nu este. Eresul, ca minciuna propovaduita, impartasita, face schisma, desparte ontologic de Adevar. Schisma fac tocmai minciuno-episcopii prin eresul lor. Ei, prin eresul lor, se situeaza, in mod automat, in afara Bisericii. Canonul 15 aminteste ca e vorba de eresuri deja osandite de Biserica, adica de Canoane si de Sfintii Parinti. Asa cum este eresul ecumenismului in toate componentele sale : rugaciunea cu ereticii, recunoasterea „tainelor” acestora, a „preotimii” lor, a statutului lor de „biserici”, a inchinarii lor catre acelasi Dumnezeu, etc.

        Apreciat de 1 persoană

      • Romeo cel real zice:

        Oricine se abate si nu ramane in invatatura lui Hristos, nu are pe Dumnezeu. Cel ce ramane in invatatura Lui, acela are si pe Tatal si pe Fiul (2Ioan1,9). Pentru ca oamenii sa aiba harul lui Dumnezeu, trebuie sa aiba Adevarul, dupa cum spune Sf.Simeon Noul Teolog : Adevarul nu este nimic altceva decat harul lui Hristos. De aceea, separarea ereticilor de Biserica, nu are legatura cu decizia vreunui Sinod. Sinodul Ortodox este chirurgul care amputeaza membrul putred din trupul Bisericii lui Hristos. In orice caz nu Sinodul este cel care da membru mortii. Membru era deja mort inainte ca Sinodul sa decida extirparea lui. Zice Sf. Dionisie Areopagitul : Ierarhii, ca niste aparatori ai Legilor divine, au puterea de a excomunica, nu prin aceea ca Dumnezeu s-ar supune lor in mod servil ci, fiind miscati de Duhul Sfant, ei excomunica pe cei ce au fost judecati de Dumnezeu. (Al.Kalomiros-Piatra de poticnire)

        Apreciat de 1 persoană

  36. Romeo cel real zice:

    Oricine se abate si nu ramane in invatatura lui Hristos, nu are pe Dumnezeu. Cel ce ramane in invatatura Lui, acela are si pe Tatal si pe Fiul (2Ioan1,9). Pentru ca oamenii sa aiba harul lui Dumnezeu, trebuie sa aiba Adevarul, dupa cum spune Sf.Simeon Noul Teolog : Adevarul nu este nimic altceva decat harul lui Hristos. De aceea, separarea ereticilor de Biserica, nu are legatura cu decizia vreunui Sinod. Sinodul Ortodox este chirurgul care amputeaza membrul putred din trupul Bisericii lui Hristos. In orice caz nu Sinodul este cel care da membru mortii. Membru era deja mort inainte ca Sinodul sa decida extirparea lui. Zice Sf. Dionisie Areopagitul : Ierarhii, ca niste aparatori ai Legilor divine, au puterea de a excomunica, nu prin aceea ca Dumnezeu s-ar supune lor in mod servil ci, fiind miscati de Duhul Sfant, ei excomunica pe cei ce au fost judecati de Dumnezeu. (Al.Kalomiros-Piatra de poticnire)

    Apreciat de 1 persoană

  37. Romeo cel real zice:

    Prin pseudo-episcop lucreaza Harul care lucreaza prin episcopii ortodocsi care drept invata Cuvantul Adevarului? Oare acelasi Duh lucreaza prin episcopii ortodocsi si prin pseudo-episcopi, adica prin eretici? Prin episcopii adevarati care drept invata Cuvantul Adevarului, lucreaza -fireste- Duhul Adevarului. Iar prin cel care invata vreo erezie osandita lucreaza duhul demonic al ereziei. Canonul spune clar ca un episcop care invata vreun eres osandit este in afara Bisericii. Iar prin cei aflati in afara Bisericii lucreaza Duhul Sfant? Nicidecum. Caci nu sinodul ii da afara din Biserica prin hotararile sale, ci ereticii insisi, prin marturisirea eresului, se situeaza – automat, in virtutea despartirii ontologice a acelora de Cuvantul Adevarului Lui – in afara Bisericii. Cei care insinueaza ca prin acestia lucreaza Harul, ii tagaduiesc si ii rastoarna pe Sf Parinti si desfiinteaza Evanghelia.

    Apreciat de 1 persoană

  38. Romeo cel real zice:

    „Iuda se leapada de cinstea lui Dumnezeu si se instraineaza de har ; fiind ucenic, se face vanzator”… (Antifonul al 4-lea, cantarea a 2 a la Denia de Joi seara din Saptamana Patimilor) …deci Iuda se leapada de Hristos si se instraineaza de har, iar Ierarhii se leapada de Hristos semnand erezii, si inca au har, pana ii va condamna un Sinod. Oare in Triod scrie minciuni? Iertati.

    Apreciat de 1 persoană

  39. Romeo cel real zice:

    Erezia desparte de Biserica. (Sf.Grigorie de Nisa, impotriva lui Eunomie, IV PG 45, 652 A ) Cugetul rau-credincios ii scoate pe eretici afara din Trupul Bisericii. (Sf.Epifanie al Salaminei, Panarion XLVIII, 11 – PG 41, 872 D) …instrainandu-i si de Dumnezeu si de Biserica Soborniceasca. (Sf.Grigorie Theologul Ep.102 – PG 37, 196 A)

    Apreciat de 1 persoană

    • Romeo cel real zice:

      Am incaruntit de tot,
      Si-am ajuns mare „zelot”.
      Oare eu si-nca cativa,
      Mai suntem Biserica?

      Ne ostenim in zadar,
      Sau mai este inca har?
      Vin cu multa acrivie,
      Sfintii Enoh si Ilie.

      Ca „sinod” sa-nfaptuiasca,
      Ierarhi sa „cateriseasca”.
      Si sa le ia Sfantul Har,
      De care nici n-au habar.

      Sau eretici sa goneasca,
      Din obstea bisericeasca.
      Iar ereticii au grait :
      Dar noi demult am iesit,

      Din Biserica cea Una,
      Care-a biruit minciuna.
      Ecumenisti mincinosi,
      Voi mai sunteti ortodocsi?

      Sau „bolnave madulare”,
      In Biserica sunt oare?
      Cred ca am vorbit cu pizma,
      Oare am cazut in „schisma”?

      Iar de nu sunt „condamnat”,
      Sunt crestin adevarat?
      Unii spun ca sunt „fanatic”,
      Iar altii, ca sunt „schismatic”.

      Caci refuz fara masura,
      Noua lor invatatura.
      Si uimit ma-ntreb asa :
      Cum de poate exista,

      Eres si Biserica,
      Amandoua impreuna,
      In aceiasi Sfanta Turma?
      Asta e Ortodoxie,
      Sau o noua erezie?

      Apreciat de 1 persoană

  40. Ochiul luneta zice:

    Romeo din bălării zis dragos

    Am auzit ca turbezi pentru ca ai uitat izmenele pe gard.

    Apreciază

  41. Nicole zice:

    Multa vorbarie strica pe cel cuvios.

    Apreciază

    • Romeo cel real zice:

      @Nicole

      In vremea in care se face auzita numai vocea inselatorilor, citarea sfintilor parinti este multa vorbarie?

      Bine. Atunci eu nu sunt cuvios. Nici nu indraznesc sa ma consider asa.

      Sunt mirean si am pareri. Parerile mele se sprijina pe si invoca invataturile sfintilor parinti.

      Cearta-te cu ei, nu cu mine.

      Apreciază

      • Nicole zice:

        „Multa vorbarie strica pe cel cuvios” este un citat din Sfintii Parinti. Nu faceam referire la dvs, insa chiar si invatatura cea dreapta se da cu lingurita, nu cu polonicul. Noi crestinii de astazi nu suportam nici un cuvant de indreptare, iar cuviosia trebuie sa o avem cu totii, in general, si in mod special, cand este vorba de credinta. Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca oamenii urmeaza exemple de viata, mai mult decat invatatura din cuvinte.

        Apreciat de 1 persoană

      • Romeo cel real zice:

        @Nicole

        Îmbrățișesz răspunsul dumneavoastră și îl iau ca învățătură.

        Apreciază

Lasă un comentariu