Cuvinte foarte nefolositoare in predicile asa zisului doctor Staicu

In ultima perioada dupa sinaxele de vis , avand niste stari harice nestiute de unde , acest tovaras doctor cu gasca au schimbat formula de pomenire a treia oara. Cu care dintre aceste formule ati fost in adevar si cu care in inselare?

Ii punem cateva intrebari , chiar daca stim ca o sa fim tratati la misto de acest doctor teolog smerit care nu indrazneste sa aiba parere de sine.

1. Ca preot teolog cand ati cumparat pidalionul si cand l-ati citit prima data?

2. Cum se poate ca un preot teolog cu doctorat dupa multi ani de zile sa isi dea seama ca propriul copil nu avea botez valid?

3. Cum ati impartasit un copil, atitia ani, fara a cunoaste invatatura Sfintilor Parinti si canoanele ce privesc botezul?

4. Cum ati canonisit si povatuit pe crestini din moment ce pidalionul ati inceput sa il cititi cu vreo doi ani in urma?(I-ati canonisit dupa canoane sau dupa tambal?, )

5. Dupa care invatatura canonica si patristica indemnati crestinii sa se uite la tembelizor sa priveasca opera satanei si pe Simona Halep necitind omilia 42 de la Ioan care ne invata sa nu privim si sa participam la competitii sportive? Urmariti sinodul de la Cartagina , canoanele 17, 51, 67, 70 in care se specifica ca nu se cuvine crestinilor sa priveasca la teatre , spectacole, etc… Sfintii Apostoli in canonul 43 afurisesc pe crestinii mireni care se indeletnicesc a juca table si alte jocuri de noroc. Ca si o paranteza, Simona Halep promoveaza yoga.

6. Cum ne puteti lumina cu o asemenea informatie? La ce sinod ecumenic s-a discutat si s-a dat hotararea ca exista 3 biserici? Ciprian Staicu: „Noi știm că Biserica e împărțită în două turme Biserica luptătoare, de aicea și Biserica biruitoare din ceruri. Nu e așa! Nu-s două îs trei. Biserica biruitoare e cea din ceruri și Biserica luptătoare se împarte în: Biserica celor sănătoși din punct de vedere al credinței și de asemenea Biserica celor care au fost botezați dar la un moment dat cad în erezie, adică mădularele bolnave ale Bisericii. Învățătura care spune că un om când cade în erezie automat a zburat din Biserică aparține lui Luther“

7. Cand si cum ati facut cainta pentru comuniunea cu pseudoepiscopul Longhin Jar?

8.Care Sfinti parinti s-au dus la ereticii arieni, nestorieni, etc… la consistoriu sa se roage impreuna cu ei dupa care sa fie caterisiti?

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Cuvinte foarte nefolositoare in predicile asa zisului doctor Staicu

 1. Igor zice:

  Acum o sa primesti un scuipat din colțul gurii lui staicu

  Apreciază

  • Viorica zice:

   Eu am o cunostinta care se spovedeste la părintele Antim si pentru acelasi păcat care
   duhovnicul meu ma oprit 15 ani de la impartasit,acest pr.a canonisit o cu 5 ani doar.Cică se împarte in 3 parti.O parte din pacate pe Dumnezeu o parte pe duhovnic si o parte pe penitent.Întrebarea mea pentru toti acesti duhovnic daca este posibil asa ceva.

   Apreciază

   • roman zice:

    Pravila Bisericeasca-Nicodim Sachelarie
    Canonisirea
    250. – Dezlegarea imediată se întemeiază pe faptul că mărturisirea însăşi este o canonisire. Duhovnicul, oricîtă pregătire ar avea, nu poate pătrunde şi aprecia toate ascunzişurile faptelor trecute şi viitoare ale penitentului. Această rezervă a conştiinţei sale îl face pe duhovnic SĂ ÎMPARTĂ POVARA PĂCATELOR ÎN TREI: O PARTE SĂ O LAŞE ÎN SEAMA MILOSTIVIRII LUI DUMNEZEU, „care este plin de milă şi îndurare, zăbavnic la mînie, plin de bunătate şi blîndeţe, care-şi tinde mila sa pînă la mii de neamuri, iartă păcatele şi nelegiuirea, dar nu socoteşte pe cel vinovat ca pe un nevinovat şi ,pedepseşte nelegiuirea părinţilor (care se trasmite prin educaţie) în copii şi nepoţi pînă în al patrulea neam” (iixod. 34, 6-7). Iar Solomon, zice: „Să miluieşti pe toţi, că’toate le poţi şi le treci cu vederea păcatele oamenilor pentru ca ei să aibă timp de pocăinţă” (înţelep. 11, 23). O ALTĂ PARTE A PĂCATELOR, DUHOVNICUL O IA ASUPRA SA, în virtutea puterii sale de a lega şi dezlega oaia cea rătăcită, rugîndu-se ca Moise: „Doamne iartă-i păcatele, iar dacă nu, şterge-mă din cartea celor vii”… (Exod. 32, 32; Rom. ‘), i-3). A TREIA PARTE, RĂMÎNE ÎN SEAMA CONŞTIINŢEI PENITENTULUI de a se îndrepta ca fiul cel pierdut, sau a continua ca Iuda. De felul cum penitentul îşi va curaţi partea sa de păcate, adică va face tot ceea ce va putea, el se va folosi de rugăciunile bisericii şi a lemnului iertării dat lui prin taina spovedaniei, „căci în lege este dreptarul conştiinţei depline şi a adevărului” (Rom. 2, 20), pentru mîntuirea sufletului său. – Fără îndreptare, nu poate să existe iertare (i Tim. l, 7; Iez. 4.18; ILT, 322).

    Apreciază

 2. Igoe zice:

  Iar in varianta a doua,te va sfida te va privi de sus ca un doctor

  Apreciază

 3. Lidia zice:

  Bune intrebari si trebuia pusă la toti preoti si sa ne dea răspunsuri argumentate si canonice si nu com vor ei si cum le cade bine.

  Apreciază

 4. Xenofont smeritul zice:

  Ar mai trebui câteva intrebari,despre spovedanie si canonizare,despre cat de îngăduitor este cu impartasania pr.ciprian dar si ceilalți preoti precum P.antim,ieronim,Elefterie,ghervasie,vasile (care e in plop cu canonisirea) dar si părinți andrei convoacă,andrei boureni,mina,vichentie &co

  Apreciază

 5. Parintele Tifon zice:

  Barfitorilor!

  Apreciază

 6. Nicole zice:

  Canonul pentru savarsirea pacatelor il da preotul dupa cunostinta canoanelor, dar si dupa parerea de rau a celui care a gresit. Un canon foarte mare poate duce in deznadejde un suflet care cu adevarat s- a pocait si s- a indreptat, iar unul prea mic, il inalta pe cel mandru si nesmerit.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s