Amway, Herbalife – secte new-age sub masca unor afaceri de succes

Sfântul Ignatie Briancianinov

„Desfrâul cel de obște și preaîmbelșugata sporire materială ce îl va odrăsli vor fi împreună semnul sfârșitului veacului și al apropierii Înfricoșatei Judecăți a lui Hristos. Nu doar iubirea de plăceri va domni atunci! Desfrâul, în înțelesul larg al acestui cuvânt, va ajunge <avutul> omenirii în vremurile de pe urmă ale petrecerii omenirii pe pământ. <Că vor fi oamenii iubitori de sine, (grăiește sfântul Apostol Pavel), iubitori de argint, măreți, trufași, hulitori, de părinți neascultători, nemulțumitori, necurați, fără de dragoste, neprimitori de pace, clevetitori, neînfrânați, fără blândețe, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, având chipul bunei credințe, dar tăgăduind puterea ei>. Păcatul va ajunge la deplina sa sporire și va fi cu atât mai cumplit, stăpânirea lui va fi cu atât mai tare, cu cât obrăzarul (masca) bunei credințe va fi păstrat. Și cine va pricepe că în această bună credință înfloritoare la arătare va fi nimicit tot miezul, va fi nimicită toată puterea ei? Așa au fost nimicite ele în religia iudeilor din vremea venirii lui Hristos, lucru pe care poporul nu l-a putut nicicum pricepe, lucru pe care nu l-a putut pricepe nici măcar cărturarii, nici leviții, nici arhiereii iudeilor, care se îngâmfau cu învățătura și știința lor. Însă această cărturărie și această învățătură stăteau numai în cercetarea Legii lui Dumnezeu după slova care ucide, viața lor fiind cu totul potrivnică poruncilor lui Dumnezeu. Atare viață face credința moartă.”

PREDICI  p 235

Editura Sophia 2008.

Va prezentam dovezi ce demonstreaza ca ”afaceri” precum Herbalife, Amway, Avon etc sunt inselatorii. Acest gen de organizatii sunt conduse de neoprotestanti, in general din America. Discutand cu mai multe persoane am aflat cat de nocive sunt aceste tipuri de ”marketing”. Cei implicati in aceste ”afaceri” au ajuns sa manipuleze si sa minta pe altii cu scopul de a castiga ei, faima, bani. Se vede din start ca aceste doua patimi sunt de la diavol si nu de la Dumnezeu. Sunt implicati chiar preoti, preotese, calugari, profesori , ingineri si din alte  categorii sociale. Herbalife vand produse de infrumusetare, slabire, si mai zic ei,  ca vand si medicamente naturale care ajuta la slabit. Ceea ce si in acest caz este cu semnul intrebarii , deoarece atata timp cat aceste produse sunt venite din afara tarii, nu credem ca cineva ne vrea binele, mai ales niste sectari. Daca intradevar dorim, avem indeajuns de multe plante in tara noastra cu care ne putem trata si nu trebuie sa apelam la aceste ”companii” fantoma. Amway vinde mai mult  produse stomatologice, gen pasta de dinti, produse de baie, detergenti etc., Si mai au si ei niste vitamine , despre care sustin ca sunt naturale. Avon comercializeaza parfumuri, deodorante, si produse de cosmetica care sunt in contradictie cu invatatura Sfintilor si a despatimirii omului. In cazul Amway foarte multe persoane au fost pacalite cu aceste produse. Acesti ”afaceristi” fiindca dansii chiar asa se autodenunta ca lucreaza la afacerea secolului au un stil de manipulare foarte subtil. Acestia in general sunt angajati la diferite firme, sau in sistemul  de stat, de unde racoleaza viitori clienti. Modul lor de racolare este interesant deoarece se imprietenesc cu viitori clienti si in mod subtil le propun o afacere fara a da numele acesteia. Acesti racolatori le vorbesc incontinuu ”clientilor” despre modul simplu de a castiga multi bani(binenteles ca ii mint) , iar acestia din urma cad in plasa. De ex cei de la Amway la inceput te conving sa cumperi de ex. pasta de dinti, pe motiv ca e cea mai ieftina de pe piata fiind total fals. Dupa ce ”clientul” o cumpara , ”afaceristul” Amway il suna regulat sa il intrebe daca e cea mai buna pasta de dinti, iar clientul fiind manipulat ii raspunde ce vrea sa auda. Dupa care ”afaceristul” Amway ii spune, clientului, ca aducand noi ”clienti” are sansa sa castige bani, desi initial ii spusese ca din prima va castiga bani. Aceasta fiind o tehnica foarte buna de manipulare.

Iată și cateva comentarii despre experiența unor persoane care au vazut mai îndeaproape cat de nocive pentru suflet sunt aceste secte moderne:

(https://saccsiv.wordpress.com/2015/02/18/video-seminar-mlm-multi-level-marketing-adica-spalare-pe-creier/)

ines said, on Februarie 19, 2015 at 9:31 pm

  • Ati fost vreodata hartuiti de firma Herbalife? Doamne, aia zici ca sunt secta, se aplauda fiecare pt succesele lui inchipuite. Au un marketing f agresiv, nu mai poti sa scapi de ei, zici ca sunt secta, n-am pomenit asa ceva. Si au niste prafuri atat de scumpe. Ce parere aveti de ei?

Exacustodian said, on Februarie 19, 2015 at 10:32 am

  • Pt. astfel de oameni e imposibilă practicarea ortodoxiei aşa cum învaţă biserica. Apartenenţa la Amway sau Herbalife şi împlinirea învăţăturii bisericii, se exclud reciproc.

Exacustodian said, on Februarie 18, 2015 at 12:04 pm

  • Personal am făcut parte o perioadă relativ scurtă de timp din această „minunată lume a amway”.
    Vă spun DIN PROPRIE EXPERIENŢĂ că seamănă izbitor cu – sau este – o sectă!
    Acestea se numesc „culte comerciale”.
    Au ideologie proprie, au „pastori” adică aşa zişii „speaker-i motivaţionali”, au seminarii şi material „catehetic”. Cum să-ncepi, cum să continui şi aşa mai departe până devii om de succes care să lucrezi pentru tine, independent financiar. Noul venit e ispitit de ideea banilor câştigaţi fără prea multă muncă, de atmosfera întâlnirii la care a fost chemat. Eşti întâmpinat cu zâmbete. Am auzit cu urechile mele, asistând la una din întâlniri cum „îndrumătorul” de la scenă spunea mulţimii: „Zâmbiţi-le oamenilor”. Adică rânjiţi ca perfizii pentru a vă atinge interesul. Metoda recrutării rudelor şi apropiaţilor este foarte vicleană. Bineînţeles că rude şi apropiaţi, pentru că odată ce acestora le vorbeşte o altă rudă, inspiră mai multă încredere decât dacă li s-ar adresa un străin. Şi aşa organizaţia creşte în membri.
    O altă recomandare, este de a ţine (şi folosi în exclusivitate) la vedere produsele în propria casă.
    Această stare de înşelare se menţine cu cărţi şi cd-uri. BWW – Brit World Wide
    http://0.static.wix.com/media/733d73c3be1f00f2916253c339d523fa.wix_mp_256
    Este o îndoctrinare constantă.
    Oamenilor ce fac parte din Amway (şi din alte organizaţii de genu’ ăsta dar de asta vorbesc chiar în cunoştinţă de cauză) li se formează o anumită mentalitate. Ei adoptă o anumită filosofie de viaţă.
    Să spună cineva aici pe blog dacă vreodată în viaţa lui a întâlnit vreun membru al Amway sau Herballife care:
    – să fie un adversar categoric al paradelor homosexuale;
    – să fie împotriva implementării cardurilor şi cipurilor în administraţia statului;
    – să fie antiecumenişti convinşi. In concluzie sa lupte cu toate relele. Pai nu o sa intalnim deoarece dansii practica undele din aceste lucruri rele care intra in contradictie cu invatatura Sfintilor si anume: au patima banului, cauta slava desarta, femeile doresc sa arate putintel bine, spun minciuni si incearca prin manipulare sa ii convinga si pe altii sa adere la aceste”afaceri”, adica tipic sectar.
    Dacă ar fi aşa cum am descris mai sus, nu ar putea intra în organizaţie, nu neapărat că nu i-ar primi cineva (deşi şi asta e posibil) dar creştinul adevărat nu are tragere de inimă spre aşa ceva. El ştie că omul trebuie să muncească cinstit şi din truda sa se întreţină. Mai ştie că şi milostenia către săraci (nu către putorile de ţigani) tot din dreptul câştig se dă. Ori aici e vorba de procente, adică adaos comercial. Şi atenţie la încă un aspect: pe lângă vânzarea de minunăţii de produse, se fac bani grei din vânzarea de cărţi şi cd-uri, cărţi despre oameni de succes. Clişeu’ ăsta „oameni de succes” îmi provoacă O SCÂRBĂ INCOMENSURABILĂ.
    Dacă cineva se pretinde ortodox şi spune că se şi spovedeşte şi împărtăşeşte, ori se spovedeşte la un preot ecumenist şi trădător, ori el însuşi e un superficial care vede în taine nişte ceremonii.
    Propria mea îndrumătoare (ce urât îmi sună acum) mi-a spus: „Abia aştept ca toate religiile să se unească într-una…” Continuarea era parcă: „să putem face afaceri împreună sau ceva de genu’2. Deci, ei nu dau doi bani pe spiritual, se folosesc de versete biblice şi expresii religioase, numai şi numai pentru a da o faţă umană activităţii lor.
    Toţi sunt proamericani, adepţi ai NATO şi UE.
    cum spuneam un creştin ortodox nu are cum să slujească şi lui Hristos şi să fie şi membru Amway pentru că nu poate sluji la doi stăpâni, şi lui Dumnezeu şi lui Mamona. Exemplu: cum poate o femeie ortodoxă să vândă rujuri sau un bărbat after-shave pt. bărbierit? Nu pretind că ortodocşii trebuie să meargă pe stradă şi să arate cu degetul la orice pas spre unu’ şi altu, însă are datoria de a nu porni de la el sminteala. Dacă se rujează cineva s-o facă pe propria piele, dacă se bărbiereşte cineva s-o facă asumându-şi păcatul. Iar dacă sminteşte, ar merita să i se lege o piatră de gât şi să fie aruncat în mare.
    Un tânăr profesor de istorie, vrând să-mi spună câte ceva despre divorţul lui, mi-a spus cum a început relaţia lor să se deterioreze. Începutul poveştii a fost: „Nevastă-mea a început să frecventeze Herbal life…” I-am zis din start: „gata, m-am lămurit”.
    NICI O FEMEIE, REPET NICI O FEMEIE, din Amway sau Herbal life nu va fi antifeministă, nu va accepta învăţătura ortodoxă despre supunerea femeii faţă de bărbat sau despre vestimentaţie. Ortodoxia le ruinează afacerea, numai că doctrina lor ruinează suflete. Apropo de asta, recomadam tuturor următoarea_carte.
  • O persoană care era începător în secta Herbalife a mărturisit că îndrumătoarea sa practica yoga și se antrena cu Alina Bucur și este foarte obișnuit ca reprezentanții Herbalife să practice yoga, mai ales cei de la nivel înalt. Cărțile lor sunt pline de învățături new age și yoghini practicanți. Pătrunzând mai mult în afacere, și avansînd, prin excursiile internaționale se inițiează în fel de fel de cercuri și pentru starea de bine, vor practica încântați yoga, promovându-o ca pe o știință a stării de bine. Astfel, începătorii ajung să se înscrie încă de la nceput într-o sectă în care sunt conduși de un fel de guru care îi spală pe creier… îi îndocctrinează și le sucește mintea după babilonul lumii acesteia, sub masca binelui… Ei încearcă să fățărească faptul că ar fi ortodocși, țin seminarii cu învățături new age despre dezvoltare personală, nutriție, etc. și propun și meniuri echilibrate pentru zilele de post, chiar au lansat un nou shake pe bază de soia, pentru a nu pierde vânzările…
  • NICI UN DUHOVNIC CARE URMEAZĂ LINIA SFINȚILOR PĂRINȚI NU ÎNCURAJEAZĂ PE CINEVA SĂ FACĂ PARTE DIN AMWAY, HERBALIFE SAU ALTE SECTE DE ACEST FEL
  • Foarte ciudat este ca cel care a fondat Herbalife – Mark Reynolds Hughes s-a sinucis in jurul varstei de 40 de ani, asta aratand fortele demonice de care este condusa aceasta afacere după cum aflăm pe Wikipedia:

Mark Reynolds Hughes (Ianuarie 1, 1956 – Mai 21, 2000)

Pe 21 mai 2000, autoritățile au declarat că Mark Hughes a murit din cauza unei supradoze accidentale după amestecarea alcoolului cu un „nivel toxic” de antidepresive. Scott Carrier, Office Los Angeles County legistului, a declarat că după rezultatele autopsiei finale a constatat că Hughes, 44 de ani, a ingerat o combinație toxică de alcool și Doxepin, un antidepresiv ce a fost luat pentru a-l ajuta la somn. [9] Nivelul său de alcool în sânge a fost măsurat la 0,21.

Daca se presupune ca aceasta afacere asigura fericirea si longevitatea, cum s-a putut intampla ca tocmai cel care a fondat Herbalife sa sfarseasca la doar 44 de ani intr-o stare care trimite la o depresie puternica ? Substratul ocult din spatele Herbalife ridica semne mari de intrebare…

  • Prospectul produselor Herbalife poate fi dubios, nu se stie daca nu cumva acele shake-uri au si substante care provoaca dependenta sau alte efecte adverse, de asemenea slabitul cu ajutorul acestor shake-uri ridica anumite semne de intrebare cu privire la perturbarea metabolismului. Marea majoritate a produselor sunt fabricate în China, și nu se știe exact în ce condiții au fost fabricate. Nu sunt excluse nici efectele secundare. Iată câteva opinii și mărturii ale unor consumatori care s-au destăinuit pe forumuri:

Postat pe: 29 Octombrie 2012, ora 15:02

Am fost si eu consumator de produse Herbalife, si pot sa va zic ca au functionat in sensul ca am slabit vreo 10 kg in 2 luni dar problema a fost ca nu am mai putut sa inghit acele bauturi. O perioada poti sa le bei dar dupa un timp nu mai poti sa le suporti. Am renuntat la ele, si m-am ingrasat 5 kg in 4 luni, manacand aproape orice. Ca si efecte adverse pentru sanatate am sesizat ca aveam dureri de cap si probleme cu vederea. Mai am si acum prafurile lor dar nu mai incerc sa le iau.
Din aceasta experienta am iesit cu un minus in bugetul familiei de aproape 12 milioane.

Postat pe: 22 Noiembrie 2012, ora 23:19

Asa e…nu toate produsele sunt chinezesti, dar 99,99% sunt fabricate din materii prime provenite din China si din alte colturi dubioase ale lumii…

  • Aceste duhuri care ii poarta pe membrii afacerii Herbalife nu sunt deloc dovada unor mici greseli nevinovate, ce pot fi trecute cu vederea, ci au un substrat ocult si un duh care promoveaza desfranarea. In turneele din strainatate se organizeaza petreceri in care se fac diferite tehnici de meditatie si relaxare, inspirate din practicile oculte orientale, iar marea masa de participanti se comporta ca niste roboti, aplaudand si raspunzand cu urale la fiecare manifestatie si indemn al celui care conduce intalnirile, fiind instigati sa trateze afacerea Herbalife cu aprecieri exagerate, li se induce un comportament de om manipulat si idolatru. Se comporta exact ca sectarii la conferinte: stau cu mainile sus, cu ochii inchisi, ca un fel de yoga.
  • Daca intrati pe pagina de facebook a unei rusoaice, Liudmila Susoeva (cel mai probabil e evreica la origine), lider de top al afacerii Herbalife, puteti observa ca:
  • se promoveaza desfraul, intr-o forma mai mult sau mai putin subtila:

Fiesta NAVIDEÑA en el club de Nutrición ” LA AMISTAD”

  • oamenii sunt indoctrinati si antrenati in niste comportamente asemanatoare cu yoga:

Liudmila Susoeva – Facebook

Liudmila Susoeva -Fotografii

Album cu fotografii de la o acțiune Herbalife în Spania – EXTRAVAGANZA BARCELONA 2011 !!! EXTRAVAGANTEEEE!!!

Liudmila Susoeva – Facebook

  • De asemenea o alta chestie importanta este promovarea ecumenismului, reprezentatntii se arata credinciosi si evlaviosi, din afacere fac parte si oameni care frecventeaza bisericile, si preotese, alaturi de sectanti, toti impartasindu-si incantarea de a face parte impreuna din Herbalife, Amway, etc… Au loc tot felul de petreceri, si nimeni nu isi pune problema ca impartasesc un crez comun cu eretici, pagani yoghini, fiind in acelasi cuget cu ei, lucru care nu este placut lui Dumnezeu. .Nu vor intarzia nici reprezentantii homosexualilor, totul intr-un terci mega-ecumenist…
  • De asemenea, în cadrul afacerilor Amway si Herbalife se promoveaza simboluri sau talismane specifice ocultelor. Cei care vor sa se initieze in acest fel de afaceri nici nu isi dau seama ca se baga in ceva care are foarte mari legaturi cu ocultismul si vrajitoria. De exemplu in afacerea Amway exista treptele de smarald, rubin, diamant, simbolistica lor fiint desprinsa din religii oculte, astrologie și vrajitorie.

Rubinul în simboluri, superstiţii şi legende

Pietre pretioase intre astrologie si mit

294447_2331201090028_1119813366_n

Liudmila Susoeva – Facebook

  • Cei care se implica in aceste secte nu pot fi crestini cu adevarat ci trebuie sa ia aminte sa se lepede de aceste asa-zise afaceri, care de fapt ii initiaza intr-un fel de oculte, in spatele carora se afla elitele sau masoneria, lucru ce bate cu usurinta la ochi, prin sumele fabuloase pe care le detin liderii din varf…
  • Cei care adera la aceste afaceri si-au facut din trup un dumnezeu, si i se inchina ca la un idol, avand impresia ca niste hipnotizati, ca sanatatea va fi vesnica si ca tot ce e mai important este viata de pe acest pamant, sa arati bine, sa ii atragi pe altii in ispita, sa fii plin de mandrie si sa te amesteci in fel e fel de cercuri cu substraturi yoghine, crezand ca e ceva benefic pentru „starea generala” – CAND DE FAPT ACESTE IDEI SUNT PRELUATE DIN RELIGIILE DRĂCEȘTI ORIENTALE… Acesti oameni sunt numai trup, isi fac idol din acest trup stricacios, vremelnic si supus pieirii si LE ESTE IMPOSIBIL sa se gandeasca la viata vesnica, la implinirea poruncilor lui Hristos si la purtarea Crucii….
Acest articol a fost publicat în Inselari contemporane. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu