Sfantul Ignatie Briancianinov – Despre mantuirea neortodocsilor

Va prezentam un articol publicat cu binecuvantarea profesorului grec, parintele Theodoros Zissis. In acest articol, Sf Ignatie Briancianinov ne dovedeste ca neortodocsii nu se pot mantui, si ca majoritatea ierarhilor actuali, preoti, urmaresc sa pregateasca terenul antihristului, prin minciuna.

Sfântul Ioan Evanghelistul

6 – 110:

„Copilaşilor, nimeni să nu vă amăgească; cel ce’nfăptuieşte dreptatea este drept, aşa cum Acela drept este. Cel ce săvârşeşte păcatul e de la diavolul, pentru că diavolul încă de la’nceput păcătuieşte. Pentru aceasta S’a arătat Fiul lui Dumnezeu: ca să strice lucrurile diavolului.”

Sfântul Ignatie Briancianinov

„După ce fariseii au plecat de la Domnul, El le-a zis ucenicilor Săi că semnul sfârșitului lumii și al apropierii celei de-a doua veniri a Domnului va fi neobișnuita sporire materială; oamenii vor uita de Dumnezeu, vor uita de Cer, vor uita de veșnicie și, întru amăgirea lor, ca și cum ar fi veșnici pe pământ, vor tinde toată luarea lor aminte către pământ, către dobândirea celei mai înalte și neclintite bunăstări pe el. Ce poate fi mai nebunesc decât această îndreptare? Oare nu dă mărturie moartea, ce i-a ajuns și îi ajunge în chip statornic pe toți oamenii, de faptul că suntem făcuți pentru veșnicie, că pe pământ suntem doar pribegi pentru o foarte scurtă vreme, că din această pricină grijile noastre pentru veșnicie trebuie să fie grijile noastre de căpetenie, cele mai mari griji ale noastre, iar grijile pentru pământ trebuie să fie foarte cu măsură? În ciuda întregii lipsei de noimă ale acestei îndreptări, ea se va arăta pe pământ, spre neabătuta împlinire a proorociei dumnezeești. Iar dacă s-a și arătat, vrăjmașă fiind Cuvântului Dumnezeiesc, este pentru noi una dintre cele mai limpezi mărturii ale adevărului acestuia. <Precum a fost în zilele lui Noe, (a vestit Domnul), așa va fi și în zilele Fiului Omului.>”

PREDICI  p 234   

„Sfânta Scriptură istorisește că cei din vremea lui Noe și concetățenii lui Lot se dedaseră unui desfrâu nemărginit. Desfrâul ia naștere din depărtarea de Dumnezeu, din năzuința numai și numai spre îndeletnicirile pământești și spre sporirea materială. Când să se mai gândească la Dumnezeu, când să-și lucreze mântuirea omul care e ocupat mereu numai cu lucruri pământești, cu sporirea materială? Dar orice om care a fost nepăsător față de cunoașterea lui Dumnezeu și grija pentru mântuirea sa, care e prins cu totul de rânduirea situației sale vremelnice de pe pământ, celei după trup și pentru trup, dezvoltă în el însuși, fără să înțeleagă și fără să bage de seamă, firea sa căzută; el se întunecă, ajunge străin de Dumnezeu; ajunge pe de-a-ntregul păcat, pe de-a-ntregul trup; este lepădat de Dumnezeu, ca unul ce a nimicit cu desăvârșire în sineși scopul cu care a fost chemat de Făcător dintru neființă întru ființă. <Nu va rămâne Duhul Meu în oamenii aceștia în veac, pentru că sunt numai trup.>”

PREDICI   p 235

Editura Sophia 2008.

Dati click pe linkul de mai jos pentru a viziona :

Ignatie Briancianinov – Despre mantuirea neortodocsilor

Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Sfaturi folositoare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Sfantul Ignatie Briancianinov – Despre mantuirea neortodocsilor

  1. Pingback: Erezia ecumenismului nu a inceput de la pseudo-sinodul din Creta – Lucrurile erau extrem de grave si inainte | ortodoxiadreaptacredinta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s