De ce duhovnicii contemporani despre care se spune ca au avut viata sfanta nu au intrerupt pomenirea ierarhilor dupa venirea papei in Romania?

Nota redactie: Daca totusi duhovnicii contemporani au avut viata Sfanta, ne intrebam, de ce in cazul venirii papei in Romania nici unul nu a avut o reactie conform canoanelor? In 5 , 10, 13 ani dupa ce a fost papa nici un duhovnic nu a intrerupt pomenirea acestor ierarhi , ci din contra, acesti duhovnici au continuat sa ii spovedeasca pe acesti ierarhi eretici iar noua ni se spunea ca trebuie sa ascultam de acesti ierarhi si ca nu avem voie sa luam atitudine fiindca ii judecam. Unii din acesti duhovnici chiar spuneau ca atitudine sa luam doar cand se va ajunge la potirul comun. Oare care Sfinti ne invata o asemenea atitudine? Ramane o mare intrebare.

Cu papa este doar un exemplu . Sunt o multime de acte anticanonice facute de majoritatea  duhovnicilor contemporani si totusi ei sunt considerati cu viata sfanta.

Sfântul Ignatie Briancianinov

 „Unii aleși aud însă până acum glasul Adevăratului Păstor, Domnului nostru Iisus Hristos. Luându-se după acest glas, ei merg, croindu-și drum cu mari strădanii și osteneli prin gloata deasă, gălăgioasă, care îi înconjură. Până acuma acești aleși cinstesc pe pământ după cuviință dreptatea cerească. Foarte mic e numărul lor, însă Domnul le dă curaj: <Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă Împărăția>.

Care este semnul acestor oi, semn după care pot fi recunoscute îndată? Acest semn este ASCULTAREA NEABĂTUTĂ față de Sfânta Biserică, credincioșia față de sfântul Adevăr și față de Sfântul Duh. Mânați de smerenia adevărată, ele se leapădă de părerile rațiunii lor căzute, a firii omului celui vechi, și de toate părerile omenești, oricât de înalte și atrăgătoare ar părea acestea. Pentru a păstra credincioșia față de Dumnezeu, ei nu se rușinează când lumea îi numește <nebuni>. Nu numai că rabdă cu mărime de suflet prigoane din partea lumii, ci și singuri se supun feluritelor lipsuri, lucru prin care păstrează <omorârea lui Iisus și viața Lui>. Asta însemnă a-ți <pierde sufletul în veacul acesta spre a-l dobândi pentru veșnicie prin învierea de către Duhul>.”

Scrisori către mireni   195

Editura Sophia 2012.

EU SUNT CALEA …

„Așa zice Domnul: Blestemat fie omul care se încrede în om și își face sprijin din trup omenesc și a cărui inimă se depărtează de Domnul.” (Ieremia 17;5)

Fraților, văd o confuzie groaznică în mica turmă a lui Hristos, bieții creștini nici ei nu mai știu de cine să mai asculte! Arhiereii noștrii spun multe lucruri ciudate, noi și chiar străine de dogma ortodoxă; preoții noștrii, cei mai mulți dintre ei tac! Unora nu le pasă, iar cei mai mulți nu știu nici ei cum e bine, și uite așa turma lui Hristos e părăsită și chiar hăituită.

De ce spun toate acestea? Pentru că vine Hristos Domnul și Dumnezeul nostru cu un răspuns clar în Sfânta Sa Evanghelie, cum că: „Eu sunt CALEA, ADEVĂRUL și VIAȚA.” Iată deci care este Calea pe care trebuie s-o urmăm. Să ascultăm întru-totul de Hristos Dumnezeu care spune că Eu sunt Adevărul, și de sfinții Săi prin care a vorbit nouă Duhul Sfânt.

Nu vă lăsați amăgiți de oamenii, care pretind că sunt „mari povățuitori” și „văzători cu duhul”, și care se mai cred și sfinți! Aceștia nu fac alceva decât să joace un teatru ieftin, un teatru care să atragă atenția și laudele lumii, și banii lor. E un teatru drăcesc, și dacă vom asculta de ei ne costă mântuirea.

„Lăsați-i, sunt călăuze oarbe orbilor.”

Dar cum vom cunoaște pe adevărații urmași ai lui Hristos? „După roadele lor îi veți cunoaște” zice Domnul. Uitați-vă la ce roade au acești „mari sfinți”, și vă veți îngrozi!

Este de ajuns să ne amintim că în anul 2000, când a venit papa ereticul în România, care dintre toți acești „mari sfinți” și „văzători cu duhul” au strigat, așa ca să-i audă toată turma lui Hristos, că ce fac arhiereii noștrii este de-a dreptul batjocoră la adresa lui Dumnezeu?! Care dintre ei strigă acuma că NU sunt mai multe biserici, așa cum ne învață arhiereii noștri?! Nimeni n-a zis, și nu zice nimic!!! Au tăcut mâlc, ca să nu se pună rău cu șeful! Dacă toți aceștia au tăcut și tac când este imperios necesar să strige de pe acoperișuri chiar, atunci nu sunt urmași ai lui Hristos. Nu le pasă de turma lui Hristos că se pierde, aceștia doar un singur lucru vor: slava de la oameni.

Vă rog, nu vă lăsați convinși de marea majoritate a oamenilor care văd în toți aceștia niște sfinți, și asta o spun ei pentru că la viața lor stricată li se potrivește învățătura acestora mincinoasă. Nu vă grăbiți să faceți voi sfinți, aceasta-i hulă împotriva Duhului Sfânt. Noi judecăm după fața omului, Dumnezeu judecă după adâncurile inimii.

Singura cale de mântuire pentru noi este să ne călăuzim după Sfânta Scriptură, după învățătura Sfinților Părinți din vechime, repet din vechime, și de Sfintele Canoane care sunt cârma Bisericii. De vom lepăda această cârmă, mergem sigur în prăpastia iadului, zice sfântul Vasile cel Mare. De vom avea ca temelie Piatra-Hristos, atunci nu ne vom prăbuși în adâncul iadului. Amin!

„Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.”

  • un monah.
Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Sfaturi folositoare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu