La sinaxa de Marti 23 Februarie , cei prezenti au ajuns la concluzia ca parintele Spiridon nu are botez valid, deci nici taine valide

Obstea eretica

Dupa cum ati aflat , zilele trecute s-a desfasurat o sinaxa a preotilor inselati (mai jos argumentam de ce), ultrasecreta despre care nimeni nu are voie sa stie nimic, decat fii duhovnicesti , de la duhovnicii lor , doar anumite informatii. Noi am aflat de la cineva din interior care tot timpul ne da informatii despre ce discuta acesti rataciti. Unii din parintii participanti , inainte de sinaxa au fost avertizati ca daca nu participa la sinaxa , vor fi exclusi din obstea lor ratacita( ei se considera singurii care se mantuiesc).

Unul din motivele pentru care nu vor sa zica ce s-a discutat la aceasta sinaxa , este ca sa nu afle cei care nu participa , de noile lor inovatii. Aceasta atitudine se aseamana cu cea papistasa in care papa decide ceva in secret ,iar ceilalti nu trebuie sa afle ci doar sa execute ordinele.

Parintele Xenofont , si toti participantii la sinaxe, dupa ce a raspandit celebra expresie cu Mersul in Spatele Convoiului la inmormantarile ereticilor, acum vine cu o noua erezie: accepta o noua inovatie prin completarea botezului. Conform acestor inselati , cineva care are asa zis botez prin turnare, trebuie doar sa isi refaca afundarile, ceea ce este o invatatura noua , neexistand asa ceva la Sfinti.

Pe langa multe alte discutii, s- a pus si problema botezului parintelui Spiridon. I-au recunoscut tainele acestui asa zis preot, folosind erezia cum , ca Spiridon Rosu si-ar fi facut botezul corect ,recent, si nu mai are nevoie sa faca si celelalte taine , deoarece s-au activat.

Adeptii acestei teorii cei mai „documentati” sunt parintele Xenofont, Elefterie Tarcuta si parintele doctor. Aceasta sinaxa a fost prezidata de Elefterie Tarcuta care spovedeste pe Spiridon Rosu care si-a reactivat „tainele” prin completare.

Pe deoparte acestia au recunoscut partial ca Spiridon Rosu nu are botez valid, dupa care s-au constrazis si zic ca acesta ar avea un fel de botez prin completare.

Aceste atitudini , duc crestinii catre schisma si erezie

Oferim drept la replica parintelui Xenofont si celorlalti inselati.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la La sinaxa de Marti 23 Februarie , cei prezenti au ajuns la concluzia ca parintele Spiridon nu are botez valid, deci nici taine valide

 1. Madular al bisericii zice:

  Nu e de mirare ce se întâmplă.
  La inceput cand a fost primele sinaxe,a iesit pr antim cu celebrele inovații,mergi la biserica si stai pana se citeste evanghelia apoi iesi afara din biserica.
  Urmatoare inselare a acestuia a fost trimiterea la spovedit in basarabia sau la episcopul pimen sau inmormantarile cu catisma 17 ,apoi extrema cealalta cu înmormântarea la preotul de parohie eretic,fara a amintiti de inovațiile de la msc.
  La pr.Elefterie Tarcuta nu ai ce pretenții sa ai deoarece cat a stat pe langa ereticul ioachim a facut erezii pe săturate,iar acum cand ar trebui sa vadă inselarile incepe cu amenințările.
  Din cate am auzit chiar dansul este duhovnicul la domnul spiridon rosu cu taine invalide incomplete si reactivate prin metoda completare prin afundare.
  Din cate auzisem prin athos pe la unele discutii cu pr Iulian,acesta spunea ca trebuie făcută taina botezului completă,cap coadă.Pe la greci se mai practica astfel de completării si imi aduc aminte cum gheron sava zicea cum se înmulțește sf si marele mir,deci e posibil orice la acesti asa zisi preoții ingraditi.
  Pr.Xenofont la cat e de fricos si viclean ca un drac care are obiceiul de a se folosi de alții,mai nou vad ca sfintii părinții ai domniei sale au iconomie in privinte colegului spiridon rosu.Parca pe la boboteaza se indulcea pe la bot cu slavă deseară pe la predici si ne spunea că nu exista decat un botez prin afundare.Nu e de mirare ca o scaldă ca la petru voda,deoarece la o conferința de la Bucuresti cand gheron savva ne spunea citez:,,nu pot zice ca botezul prin turnare nu e valid”,acest deosebit cantator la țimbal xenofont pe nume dădea din cap precum prostu la poarta noua.
  Deci nu e de mirare la el.
  Despre părintele staicu nu ma mir ca recunoaste astfel de practici,deoarece în ardeal totul e posibil,iar daca a botezat pe fata lui,sperăm sa nu îi fi facut doar completare.
  Ma intreb cum este botezul lui emanuel roos,daca nu cumva si al lui este prin practica stropirii.Pr Staicu scrie la el pe site ul papal fara drept la replica ca de aici in colo trebuie facut botezul prin afundare,parca nu ar fi spus-o sf apostolii cu 2000 ani in urmă.Îți vine sa stai in cap cand auzi câte una ca asta.
  De tovarăsul Ieronim nu sunt prea multe de zis,ca domnia sa se vede smerit si mai pe la toate sinaxele incepe cu placa ,,eu vreau sa ma mantuiesc fratilor,dar sfintii părinții spun….doar ce ii cam convine
  Ceilalți participanți la sinaxa nu mai contează deoarece sunt la număr si nu prea auzi prea multe din gura lor.

  Un nume cu totul special imi iese in evidență la mai toate sinaxele papale in care mireni nu au voie,cum si acum nu le este permisă informarea deoarece,oameni buni dormit bine pe urechii ca duhovnicul vostru ortodox vă reprezintă la sinaxa si nu e nevoie sa stie oaia tot ce hotărăste stăpânul.Interesant este ca acest tovarăs Cristian Bucuroiu are acces la toate sinaxele fara mireni (el o fi un cleric) si ne transmite din partea sinaxei cuvintele de suflet mîntuitoare.
  Cum reuseste domnia sa sa faca parte din trupul bisericii unde ceilalti tovarăși nu au acces,este pentru noi un mare mister si ne întrebam ce aluzie foloseste la acesti mari marturisitori de are intrare libera de fiecare dată.O fi cumva un mare nou teolog,un nou folie cel mare?

  Apreciază

 2. Dacia țărână Ortodoxă zice:

  Li s-or trage ereziile de la pastrarea numerelor CNP666 sau de la neascultarea de Anathema ROCOR 1983.

  Apreciază

 3. Ban zice:

  Si mie mi se pare ciudata secretomania lor, cu atat mai mult cu cat unii dintre ei mai facusera greseli si inainte.
  Daca nu au bani pt o cristelnita mare, la primavara pot boteza si in rauri, nu trebui sa faci iconomie si inovatii acolo unde nu e cazul.
  Oare mai avem voie sa gandim? Sau sa luam pe burta goala tot ce ne servesc ei?

  Apreciază

 4. tihon zice:

  Îi primesc eu la botezat pe titi

  Apreciază

 5. tihon zice:

  Eu am vorbit cu unul dintre preoții invitați la sinaxa care mi-a mărturisit ca a fost amenințat că daca nu va veni si nu va face ascultare de sinaxa va fi ca un protestant.Cand am auzit am ramas uimit de ce pot auzi si ce pot unii ”marturisitori” sa facă, ingradind libertatea unui duhovnic.

  În privința hotărârii că de aici încolo se va face botezul doar prin turnare :
  ( a) am discutat cu toții despre ce anume se cuvine să facem în cazul celor ce nu au fost întreit afundați în apa sfințită la Botez. Toți am spus, pe rând, cele ce știam, s-au citit texte patristice și canonice (urmează să mai aprofundăm acest subiect extrem de delicat, fiind o problemă necreată de noi în niciun caz),rămân socat,deoarece aceasta problema au rezolvat-o sfintii apostoli in canoanele 47,50 si nu cred ca exista loc de interpretare.

  În privinta botezului pr.spiridon rosu pot spune ca am auzit si eu ca si-a facut botezul prin afundare,fiind încredințat de catre unii preoții care au mărturisit, ca stiu chiar de la pr xenofont acest argument.
  Întrebarea mea este urmatoarea: unde a facut părintele spiridon călugăria si de catre cine a fost hirotonit ca ierodiacon,ieromonah si duhovnic după săvârșirea tainei botezului?
  Dacă a facut doar completarea botezului cum scrie in articol si dupa cum am auzit din gura unor preoți ingraditi ca sunt de acord cu aceasta metoda nepatristica,cred că toți acei care accepta acest gen de completare a unor taine,țin sa îi anunț ca această metoda este o erezie si o gravă inselare.
  Unde nu exista prima taină a botezului, adica prin intreita afundare conform canonului 50 apostolesc nu exista nici o taina dupa cum spune si sf Nicolaie Cabasila in cartea
  ,,Viata in Hristos „.

  Preotul este numai o unealtă prin care se savarseste Taina,iar adevăratul savarsitor si implinitor al Tainei este Hristos,iar cel ce se botează dacă nu e botezat conform credinței în Hristos si predaniei bisericii,rămâne de fapt nebotezat. Această rătăcire a intrat in Biserica noastră prin practica falsă a botezului prin stropire si părerea gresită că orice crestin poate sa facă botezul în caz de necesitate prin stropire sau turnare, acesta fiind valid.

  Această parere nu este adevărată deoarece conform canoanelelor mirenii nu pot savarsi nici un fel de lucrare sfințită in Biserică ci numai in caz că moare cineva,dar dacă ramane in viață,botezul trebuie refăcut conform randuielii canonice (canon 47 apostolesc,notă ). Deci si-n cazul nostru toți cei botezați prin turnare sau stropire,din neglijența sau neștiința preotului,ori din influențe eretice care nu pot fi considerate ca pogoramant nicidecum,cand este vreme trebuie toți botezați prin afundare după toată randuiala canonică.
  Săvârșirea botezului doar prin turnare înseamnă ignorarea simbolismului mortii şi al învierii şi mutarea întregului accent doar pe aspectul curațitor al Tainei (cf.Chiril al Ierusalimului, ,,Cateheze II mistagogica”.)
  În cartea I.N. Cabasila ,, Viața în Hristos ” insistă asupra rolului Sfintelor Taine în viața duhovnicească:,,Datorită Sfintelor Taine ne nastem şi noi la viața duhovnicească,cu ajutorul lor creștem în ea şi ajungem să ne unim în chip minunat cu Însusi Mântuitorul nostru”(op.cit.,p.29).Iar pentru a ne uni cu Hristos,trebuie să trecem prin toate stările prin care a trecut şi El.,,Căci, intr-adevar,noi de aceea ne si botezam,ca să ne ingropam şi să inviem împreună cu El,de aceea ne ungem cu sfântul Mir,ca să ajungem părtași cu El prin ungerea cea împărătească a dumnezeirii si în sfârsit,de aceea mâncăm hrana cea preasfanta a Impartașaniei si ne adapam din dumnezeiescul potir,ca sa ce cuminicam cu Însusi trupul şi sângele pe care Hristos le-a luat asupra-SA.
  Observăm ca Botezul, mirungerea si Impartașania se prezintă intr-o triadă nelipsită la sfântul Cabasila,caci ,,Botezul(afundarea) este cel care ne dă însăsi ființa şi trăirea noastra în Hristos,caci până nu primesc această Taină,oamenii sunt morți şi plini de stricaciune şi abia prin botez păsesc la viața. Ungerea cu sfântul Mir desavarseste pe noul nascut la viața Duhului,intarindu-i puterile de care are nevoie aici pe pământ,iar a face doar completarea fara mirungere inseamna o noua inovatie care este = erezie.Conform caror învățături patristice se face asa ceva.

  Sfântul Paisie de la mănăstirea Neamț boteza pe toți cei din obștea lui care veneau din Ardeal si erau botezați prin stropire,bazandu-se pe hotărârea Sinodului din 1756 de la Constantinopol. Caci scrie in viața lui,Isaac Dascălul că :
  ,, înştiințându-se de acest lucru toți părinți soborului si fiind cei mai multi din Ardeal şi din Țara Leşească şi cunoscându-se pe sine că au trebuință de Sfantul Botez,multă supărare îi făceau Preacuviosului ca să-i boteze. Iar el stiind că multă vrajmasie este asupra Pravoslavnicei Bisericii pentru aceasta,de vreme ce ea ține întru sinesi Piatra cea scumpă şi neprețuit,amanetul care l-a luat de la Domnul nostru Iisus Hristos şi îl păzește nestricat şi intreg,iar celelalte l-au pierdut si au ramas goale şi sărace de o bogăție nepretuită,ca aceasta şi de aceea o zavistuiesc,căci darul bun totdeauna este zavistuit şi totdeauna se sarguiesc că de ar putea să o jefuiască şi pe dânsa de aceasta,întârzia de a-i boteza. Însă mai pe urmă,incredintandu-se desăvârsit că de nicăieri nu-i va veni nici o supărare,pentru aceasta a inceput a-i boteza….”.

  Iar pentru a vedea de ce s-au dezbinat acesti preoti ingraditi, sa citim următorul text”
  ,,Opreliste si sfatuire înaintea acestor vremuri tulburi,Pidalionul readuce prospețimea si vesnica-folosință a Canoanelor apostolice,la urechile celor indoielnici în dreapta credință,indemandu-i deopotrivă pe mireni,călugări,teologi,preoti si episcopi: ,,Dacă le veți păstra întru totul,veți fi mântuiti si veți avea pace;dar dacă nu le veți asculta,veți fi pedepsiți si veți avea o luptă continuă,unii contra altora,primindu-vă astfel plata cuvenită pentru neascultarea voastra”. (Epilogul canoanelor Apostolice)”.

  Apreciază

 6. tihon zice:

  Secretomania acestor sinaxe vin din urmatoarele pricini:

  a).Deja fiind dezbinati intre ei,prezența a devenit redusă si multi dintre ingraditi văzând unele erorii
  teologice prefera sa nu mai participe.
  b).Asa zisa iconomie în afara legii pe care o tot invocă de o perioadă în noile inovatii, iar pentru a
  nu fi combatuti evita a se da un comunicat.
  c).Comportament papist la fel ca si arhiereii eretici care în acelasi fel făceau sinoade apoi cereau
  ascultare desăvârsită si la liniuță din partea poporului.Ne mai fiind în ascultare de un
  adevărat arhiereu,acesti marturisitori incep sa aiba comportamentul episcopilor
  eretici,punând pumnul in gura poporului si considerandu-i trup al bisericii doar cand au ei
  chef si doar dupa bunul plac.
  d).La aceste sinaxe cativa incearca sa îsi impună ortodocsia lui sau de grup fiind în afara
  învățătorilor patristice.( La unii duhovnici doar multimea ucenicilor este adevarata invatatura
  canonica si nu canoanele sau sfinti parinti )
  Spovedania la episcop neangradit,înmormântare cu preot eretic ecumenist,mersul in spatele
  convoiului(învățătura eretica~a se vedea testamentul sf marcel eugenicul),comuniune
  liturgică cu orice preot,episcop cu cuget eretic(gen longhin,cu care sau împărtăsit multi
  preoti ingraditi -dar nici unul nu sa dezis public de acest episcop neangradit),etc.

  Exemple pot continua ele fiind destule.Dar sa intelegem roadele tuturor celei ingraditi.

  Oglinda părinților sunt copii,dar oglinda duhovnicilor preoților nu este poporul sau fii duhovnicesti.
  Dacă tu ca duhovnic trimiți la eretici sa fie inmormantati fii duhovnicesti,eu ca preot sau crestin ortodox ce pot intalege din învățătură ta=că esti si tu eretic.
  Daca tu ca duhovnic accepti botezul prin turnare,accepti preoții valida unde nu exista botez prin întregită afundare ce pot crede eu ca crestin de credinta si învățătură ta= ca esti eretic.
  Dacă tu ca duhovnic indemni poporul sa meargă in urma convoiului cu preot neangradit si mărturisitor de erezie,imi arata ca credința ta este=eretica si iconomie in afara legii. (Dacă mergi in urma convoiului la cei de ziua a 7,arata clar comuniunea si credinta ta cea stricata)
  Daca tu ca duhovnic ai fost in comuniune liturgică cu episcopul longhin care niciodata nu sa îngrădit de eretici,arata ca nu esti cunoscător a invataturilor canonice si ca a ta credinta este=eretica pana la lepadare si plăcintă publica de acest eretic.

  Exemplele pot urma dar se pune urmatoare intrebare:

  De ce sa rupt unitatea preoților ingraditi de erezie.
  Raspunsul este doar unul:

  ,,Opreliste si sfatuire înaintea acestor vremuri tulburi,Pidalionul readuce prospețimea si vesnica-folosință a Canoanelor apostolice,la urechile celor indoielnici în dreapta credință,indemandu-i deopotrivă pe mireni,călugări,teologi,preoti si episcopi: ,,Dacă le veți păstra întru totul,veți fi mântuiti si veți avea pace;dar dacă nu le veți asculta,veți fi pedepsiți si veți avea o luptă continuă,unii contra altora,primindu-vă astfel plata cuvenită pentru neascultarea voastra”. (Epilogul canoanelor Apostolice)”.

  Apreciază

 7. Natasa zice:

  Ma gândesc cum la aceasta sinaxa stau 3 persoane care în marea lor inselare vorbesc despre prima taină a bisericii ortodoxe.Cat de ironic poate fi sa vorbesti despre botez prin afundare stiind ca esti parte a unui astfel de botez facut prin turnare si la care invocă iconomia.

  Spiridon Rosu-botez in copilărie prin turnare= mirungere,călugărițe preoti invalide.

  Al cui interes este de a face iconomie la completarea botezului prin turnare:Elefterie,Xenofont si Spiridon.

  Dar sa vedem asa zisa învățătura canonică si patristica a acestor trei zisi mari duhovnici.

  Pr.Spiridon Rosu dandu-si seama ca nu are un botez valid,un botez Mantuitor dupa cum Hristos mărturiseste în evanghelia de la Ioan convorbirea cu Nicodim, cap 3 verset 3:
  Raspuns-a Iisus si a zis:Adevarat,adevarat zic ție:De nu se va naste cineva de Sus,nu va putea Sa vadă Împărăția lui Dumnezeu.
  Talcuind acest verset sf Teofilact al Bulgariei spune:….,,de nu va veți <>si de la Dumnezeu si nu veți lua [ dobândi ] socoteala [socotinta cugetului ] cea cuviincioasa pentru Mine,afară de <> sunteți.
  Căci, ,nașterea ” cea prin Botez,luminare făcând in suflet,dăruiește ,,a vedea”-adică a înțelege ,,Împărăția lui Dumnezeu „,adica pe Fiul Cel Unul-Nascut al Lui.
  Cum a ajuns la concluzia ca trebuie sa facă botezul canonic doar el stie,dar daca a facut doar botezul prin completare si cine lo fi învățând aceasta erezie,ca are preotie si calugarie după ce se boteaza doar el singur ne poate lumina.
  Ca sa intalegem de ce nu are taine dupa facerea primei taine botezul (afundarile) ne arata canonul 50 apostolesc ,,….lipsita de afundari si scoateri fiind,prin urmare este lipsită si de tot Darul si sfintenia si lăsarea pacatelor”,deci neavând afundari nu ai nici alte taine nefiind prima taină a Bisericii Ortodoxe.

  Deci ca ucenic pr.Xenofont în privința părintelui spiridon foloseste iconomie acolo unde nu poate fi iconomie.
  Ce nu stie pr xenofont este ,,că iconomia are măsuri si hotare si nu este vesnică si nehotarita. Pentru aceasta si sf Teofilact al Bulgariei zice: ,,Cel ce face iconomie,nu chiar un lucru bun,face acesta:…în destul am iconomisit zice Teologul Grigorie in lauda cea catre Atanasie…….Că a iconomisi se cuvine unde nu se face calcare de lege,zice Dumnezeiescul Hrisostom.
  Dacă in predica de boboteaza pr.Xenofont ne spunea ca nu exista botez fara întreită afundare,in cazul duhovnicului sau face iconomie,dar recunoaste ca valide taine ,,reactivate”, de dupa completare botez.

  In cazul pr.Elefterie este simplu.Dupa ani multi petrecuti cu ereticul ioachim unde a facut pogoraminte iconomii in ereziile acestuia dupa cum ne spunea intr-o scrisoare adresata catre sinodul bor, cum ar putea vedea el cu claritate învățăturile nesănătoase si nepatristice la care inca ia partea.
  Imi tot pun întrebarea la care nu gasesc raspuns:cum poti vedea adevarul cand ai la spovedit un preot cu botez invalid.Cum sa ai comuniune liturgică cu un astfel de duhovnic, cum poti primi la împărtăsit dintre ucenicii acestui zis mare mărturisitor,cand domnia sa nu stie ce trebuie facut in cazul celui ce nu are botez prin intreita afundare pe care canonul 47 apostolesc fara a mai mentiona altele,te invata ce trebuie facut.

  Dar ma intreb ce învățături patristice cunosc ceilalti participanți,toți preoti ingraditi.

  Apreciază

 8. m zice:

  „accepta o noua inovatie prin completarea botezului. Conform acestor inselati , cineva care are asa zis botez prin turnare, trebuie doar sa isi refaca afundarile, ceea ce este o invatatura noua , neexistand asa ceva la Sfinti”. dovediti ce spuneti aici!

  Apreciază

 9. Iulia zice:

  Sinaxa de la roman a fost condusa de catre părintele antim,faimos prin trimiterea la eretici pentru anumite slujbe sau taine.
  Cred ca va este clar ce duh al adevărului a lucrat in acea sinaxa in care un eretic asa zis îngrădit conduce sinaxa.
  Pentru cei care au evlavie deosebita,pr.antim are si erezia lui chirilă cu ,,partasia”,acum fiind clar de ce e secretomania care se vede.

  Apreciază

 10. Ioana B. zice:

  M, eu sunt apropiata de parintele Xenofont si stiu si de la dansul ca daca ai botez prin turnare, este suficient sa faci doar afundarile, Referitor la botezul parintelui Spiridon, acesta a recunoscut ca nu are botez valid, doar ca parintele Elefterie Tarcuta si chiar si parintele Staicu in frunte cu Gheron Sava, sustin ca in cazul parintelui Spiridon s-au activat taina preotiei, calugariei dupa ce si-a facut botezul complet. Activarea tainelor este un concept nou deci erezie,. Botezul ”parintelui” Spiridon nu este facut , deoarece dupa cum dansii sustin , in cazul acestuia s-au facut doar afundarile ceea ce duce la o alta inselare.

  Referitor la litera M, cine esti? Eu m-am semnat cine sunt si sunt dispusa sa discutam si la telefon.
  Citesc, si ma minunez cum multi care comentati pe aici, dupa ce cititi un articol in care sunt prezentate dovezi la cele afirmate, scrieti sec ca doriti dovezi. Aceasta atitudine nu este deloc a cuiva care zice ca s-a ingradit de erezie.

  Apreciază

  • maria zice:

   Ioana B.

   Nu ți se pare că te contrazici pe tine singură în minciunile pe care le spui? De ce nu-ți dai pe față numele tău real și de ce pui asemenea minciuni pe spatele altuia?

   Dacă ești apropiata pr Xenofont așa cum afirmi, cum îți permiți să dai pe față anumite lucruri pe care pr Xenofont poate nu le-a afirmat și mai mult, dacă ești apropiata acestor părinți de ce îi hulești?

   Adică spui că pr Xenofont a spus: „ca daca ai botez prin turnare, este suficient sa faci doar afundarile” etc

   După care vii și spui:

   „Activarea tainelor este un concept nou deci erezie,…..in cazul acestuia s-au facut doar afundarile ceea ce duce la o alta inselare.”

   Păi și tu stai lângă un asemena eretic și înșelat care te învață asemena erezii și înșelări? Nu ți se pare că te prinzi singură în mincini?

   Rușine să-i fie celui care se ascunde în spatele acestui comentariu, și nu e prima dată când se ascunde după tot felul de paravane pentru a pune cuvinte în gura altora pentru și a promova mincinile lor.

   Rușine să-i fie

   Oricum, Dumnezeu nu va lăsa nimic nerăsplătit.

   Apreciază

   • maria zice:

    Știu că nu ai să pui acest comentariu, dar am să am eu grijă, să fac public din nou minciunile pe care le pui pe spatele altora.

    Apreciază

   • elisabeth taylor zice:

    Maria”-esti nevasta sau amanta p.Xenofont.
    Esti baba aia urâtă care comenta si pe yotube cu numele ,,maria ciobanu”.
    Acesti parinti daca au inselari după cum scrie in articolul de mai sus,iar alte persoane
    mărturisesc ca asa este adevarul,ce vrei tu acum sa demonstrezi.
    Că esti o teoloaga vestită,iar acestii pseudo-preoti nu se pot apara singuri si te-au delegat sa îi reprezinti.
    Nu am auzit nicăieri în istoria biserici ca o femeie sa il reprezinte pe teologul grigorie în disputele sale.
    Dar acceptăm să vorbesti in numele lor,doar femeile îi conduc ,după cum se pare.E adevarat ca stergi eretici la fund si stai la masă cu ei?Sau aici nu mai ai sfinți parinti?

    Apreciază

   • tihon zice:

    Ce nu mergi tu pe site ul tau sa dezbati toate inselarile care iti vin in minte.Nu ne sufoca cu decepțiile tale.

    Apreciază

 11. roman zice:

  Ma intreb si eu ca PROSTU’ ptr ce mai stati cu CACAdocsii astia,de mai sus,pe care tot ii BALACARITI,ca niste babe bete….INCA,in comuniune, sinaxe,dezbateri,cenacluri,rugaciune,fiindca se zice Tatal Nostru la inceput de…GARGAra ERETICA=sinaxa???
  Ma refer la Pr Tihon s.a de pe aici care ii ,,combateti”/nu sunteti deacord la ce fac ei…!!!!..
  Multi,NU MULTI,GROSUL mirenilor acestor POPI,habar n-au ce e ORTODOXIA,care e o VIETUIRE=viata,cu FAPTELE,NU numai in CURTEA edificiului unde se aduc INDATORIRILE oamenilor fata de Dumnezeu,numit BISERICA(lacas de rugaciune),ci in TOATa viata noastra,de zi cu zi,astia GROSUL,in timpul ,,slujbelor”,DORM, se plimba cu carucioarele cu copii pe afara,stau la TACLAle,ca la picnic,iar dupa…se pleaca cum s-a venit…Fara PIC de DISCERNAMANT sau LUMINA in minte si suflet si se intra IARASI in cele LUMESTI=satanice=CU BOTNITA si…de la capat.De asta, spunea cineva F. bine,de tagma monahala…Biserica in prigoana se INTARESTE,restul e un club,o adunatura la taclale,in ziua de azi,nu exista TRAIRE,de fapt nici NU stim ce-i aia..
  Pai,atunci care-i diferenta fata de ECUMENISTI ???!!!Doar nepomenirea…cu GURA…dar cu FAPTA e ca si la SECTA ecumenista???!!!!..
  TREZITI-VA din VRAJA ecumenista,ca Dumnezeu NU se uita la GURA,ci la FAPTE.
  Fara FAPTE NU exista CREDINTA si…punct,n-o zic eu,ci Sf Apostol Iacov.
  Ce PORCARII is astea,cica,,STIM ce zic Apostolii….LEGIUITORII ,maaaii CACA-docsilor…,CARE II desconsiderati/NEcinstiti,PRIN nepriceperea voastra,datorita IMPIETRIRII inimilor voastre,deci… NU orice baba si mosneag,si cica…elefterie,staicu,xentofont ….nu-s deacord…E VAAII,enorm!!
  Uai,da ce aici e ca la DRACIi din politica…VOTAM-vrem sau nu vrem???!!
  In Biserica VORBESTE/porunceste/hotaraste/invata DOAR Duhul Sfant,care a vorbit DEJA(trezirea) prin Sinoadele Apostolice,Ecumenice ,Locale si prin SCRIERILE Sf Parinti din CERURI…si RESTUL,daca VREA CINEVA,ORICINE sa ajunga in CERURI,trebuie sa FACA/SUPUNA neconditionat,cu FAPTELE.NU exista ALTA CALE,nu exista NIMIC de complectat/dialogat,cum zic SECTARII ECUMENISTI,ci TOTUL e …FARA pata si sbarcitura…TOTUL e PERFECT si desavarsit si TOTUL e….PE VESNICIE si ptr TOTI care VOR sa fie MEMBRI ai Bisericii Lui Hristos.
  RESTUL e PROSTIE,de la PROSTI=idiotii utili, ai DRACILOR si …mai taceti din gura ca va FACETI VOUA INSIVA ,mult rau…

  Apreciază

  • tihon zice:

   Pe eretici îi cunosti si stii sa te ferești,dar inselarile sub masca dreptei credinte este o cădere pentru cei simpli.

   Apreciază

   • roman zice:

    Spuneti dvstra…Pe eretici îi cunosti si stii sa te ferești….OARE asa este???
    Pai, aia care sustin/stau in comuniune unii cu altii,pe la mese,cenacluri.praznice, taifasuri,rugaciune cu cei care zic/invata EREZII,ca nu-s INSELARI,domnule,is DEJA erezii,fiindca is vechi si DEJA si le INSUSESC si pe propavaduiesc,cu capu’ descoperit si in SCRIS,pe net,predici si cenacluri=sinaxe,HULIND,cum ca…. in Biserica cea Una si Unica sunt si ERETICI si DREPTcredinciosi ,impreuna .la gramada,pana la…tralala…si NU deosebesc,NICI ACUM, ,,tainele” lor si ,,preotia” ERETICILOR si SECTARILOR ECUMENISTI(v. Sf Iustin Popovici numeste ecumenismul SECTA) de Tainele Bisericii cea Una si zice ca si acesti SECTARI sunt in Biserica,ca niste madulare bolnave,iar ei fiind 99% eretici ecumenisti,inseamna ca defapt biserica,despre care vorbesc ei,noii eretici,este un CADAVRU,o putreziciune plina de ERETICI si ei RECUNOSC prin asta,defapt ca NU s-au INGRADIT de putoarea iadului ecumenist,ci …pana la…tralala …si ei stau cu astia,doar ca NU-I pomenesc cu GURA..
    .Pai,asemenea specimene,NU is TOT ERETICI,dupa dvstra,ci is inselati???
    Adica,ce mai conteaza alte si alte caderi,ca oricum astea sunt CONSECINTELE ereziilor lor proprii,fiindca in loc de a asculta de Sfintii din CERURI,care zic CLAR..
    nici un eretic NU poate da sfintenie Tainelor(Pidalion)…
    si sa se LEPEDE,de a mai APARA,prin inovatiile din capu’ lor MANDRU de aceste HULE si de a inceta sa-si JUSTIFICE aceste CADERI proprii si a pune inceput bun de pocainta curata si a REveni la Biserica,NU la ZIDURI,ma refer ci la Biserica Adevarului acolo unde se SALASLUIESTE/odihneste Duhul Sfant,dar doar si numai in …sufletul curat si in credinta dreapta…ca asta e SCOPUL DREPtcredinciosului,zice Apostolul….lara SAVARSITUL PORUNCII iaste dragostea den CURATA INIMA si STIINTA BUNA si CREDINTA FARA FATARIE(1Timotei,cap1).
    Dvstra ce ziceti,ERETICII si FRICOSII de eretici(POPII lepadati) mai sunt in Biserica cea Una si mai au lucrare harica/ PREOTIE???
    Ierarhii care au SEMNAT ereziile din creta 16 si mai apoi au PRIGONIT pe preotii care au vrut sa se SUPUNA iNVATATURII Bisericii SI nu ereziilor LOR,MAI POT DA Harul,Hirotoni SAU nu??
    Trebuie ORICE individ care se REintoarce la Biserica cea Una din ORICE erezie sa dea ANATEMA public erezia de care se leapada sau erezia lui trece odata cu trecerea timpului,adica se uita,nu trebe sa faca nimic ERETICUL ptr a-si DEMONSTRA Revenirea din LEPADAREA sa eretica???

    Apreciază

 12. tihon zice:

  Dacă este adevarat ca a prezidat sinaxa pr.Antim care trimitea sa se faca inmormantarile cu preoții eretici,atunci e clar ce duh a lucrat in sinaxa.Nu ma mai miră nimic.
  Cum nu poti desparte logodna de cununie tot asa nu poti despărți botezul (intreita afundare ) de mirungere.
  Oricine mărturiseste ca în biserica ortodoxă se fac completări la botez, (adica,iti refaci doar afundarile si recunosti mirungere deja facuta la botezul prin stropire sau turnare este o erezie).

  Oricui i se face botezul ( afundarile) se face in continuare si taina mirungerii.Nu exista afundare despărțită de mirungere,iar in afara acestor doua taine nu exista nici alta daca nu o ai avut pe prima.

  Apreciază

 13. maria zice:

  elisabeth taylor

  R: Mă uimește că un creștin adevărat să aibă un asemenea vocabular de mahala.

  „Acesti parinti daca au inselari după cum scrie in articolul de mai sus,iar alte persoane mărturisesc ca asa este adevarul,ce vrei tu acum sa demonstrezi…..te-au delegat sa îi reprezinti.”

  R: Citește mai cu atenție comentul meu și apoi să vorbești. Eu nu le iau apărarea acestor părinți ci urăsc și detest minciunile și mizeriile pe care le faceți voi pe spatele altora. Cine a pus acel coment în numele lui Ioana ca să o discretieze pe ea cu asemena minciuni, așa cum ați pus acele minciuni și pe seama mea?
  Să vă fie rușine, dacă în așa hal a ajuns acest site. Nu e prima dat când ați pus comentarii chiar și în numele meu și acum continuați cu aceaiași tactică să aruncați și să împroșcați cu noroi din spatele diferitelor paravane. Urât din partea voastră să puneți minciuni pe seama altora.

  „Nu am auzit nicăieri în istoria biserici ca o femeie sa il reprezinte pe teologul grigorie în disputele sale.”

  R: Nu confunda una cu alta. Eu nu iau apărarea acestor părinți ci arat minciunile pe care le puneți voi pe seama altora.

  „Dar acceptăm să vorbesti in numele lor,doar femeile îi conduc ,după cum se pare.

  Repet: nu iau apărarea acestor părinți și nu-i conduce nimeni, ci vreau să dovedesc mizeriile pe care le faceți voi pe acest site.

  E adevarat ca stergi eretici la fund si stai la masă cu ei.Sau aici nu mai ai sfinți parinti.”

  R: Te rog să-mi aduci măcar un text de la sfinții Părinți care să-mi dovedească că nu am voie să lucrez la eretici. Deci eu nu stau la masa lor, ci doar lucrez ca la orice servici. În România toată lumea lucrează numai la patroni ortodocși?
  Nu îmi este rușine să șterg la fund, că e o muncă cinstită, dar mai rușinos este să minți și să pui minciuni pe spatele altora discreditând pe alții.

  Apreciază

  • elisabeth taylor zice:

   Deci recunosti ca lucrezi la eretici.De ce nu ne spui la ce sfinti părinți scrie despre prietenia cu eretici,doar tu esti tot timpul cu învățatul altora.
   Doctore vindeca-te pe tine…
   Spune drept cine dintre preoti te îndeamnă sa le iei apărarea.Minciuna nu isi are loc la cei care invata din sfintii părinți.
   Ce nu iti place la numele meu(taylor este dobândit prin căsătorie,este nume de familie).Vrei si cnp-ul.
   Cine te învață si in numele cui comentezi.Tot asa guraliva esti si acasa cu bărbatul tău.

   Apreciază

  • Avk zice:

   Sf Ioan Gura de Aur spune: nici buna ziua sa nu dai ereticilor….Deci nici un fel de prietenie sa nu ai cu eretici.
   Deci cum tu care tot timpul invoci sfinti parinti,i ncalci învățăturile lor.

   Apreciază

 14. maria zice:

  tihon

  „Ce nu mergi tu pe site ul tau sa dezbati toate inselarile care iti vin in minte.”

  R: O să mă duc și o să vă fac din nou public minciunile care le puneți pe seama altora, dar mai întâi am vrut să vin aici să vă avertizez.

  „Nu ne sufoca cu decepțiile tale.”

  Sunt decepțiile mele sau minciunile dv care le puneți pe seama altora?

  Apreciază

  • tihon zice:

   Esti reprezentantul celor in cauză.Îi reprezinti la ,,Oferim drept la replica parintelui Xenofont si celorlalti inselati”, sa ne spui ce sa discutat in sinaxa.Noi stim ca mirenii nu au avut acces,dar daca spovedesti pe careva si esti reprezentantul lor atunci începem dezbaterea.
   Daca nu ai fost participantă la sinaxa,de ce vii cu aberații.Poti gasi pe site ul, ,prietenii sf efrem ” ce a fost la acea sinaxa.
   Ce tot te bagi in seamă.Nu ne mai plictisi si nu mai bănuiți ca e păcat.

   Apreciază

   • roman zice:

    Maria
    Aveti la DVSTRA pe blog asa ceva(ce e mai jos)…dar vedeti ca e DIFERENTA uriasa intre NEVREDNIC=pacatos,care incearca sa se pocaiasca si sa se sfinteasca si RAUcredincios=eretic=credinta gresita/stricata=HULITOR=schimbator al cuvantului Lui Dumnezeu si Sf Ioan Gura de Aur ne INVATA ce sa facem…de la DVSTRA de pe blog:
    Sfântul Ioan Gură de Aur -„Dar ce? zici tu; Dumnezeu îi hirotoneşte pe toţi, chiar şi pe cei nevrednici?”

    … Dacă PREOTUL ARE O CREDINŢĂ STRICATĂ, chiar înger din cer de ar fi, tu NU TE SUPUNE;…

    Apreciat de 1 persoană

  • roman zice:

   Maria
   Tot ptr EREZII si partasii=TACERE
   … alte invataturi,ale Sf Ioan Gura de Aur, daca sunteti interesata cu ADEVARAT de DREAPTACREDINTA…

   Sf Ioan Gura de Aur-carte- Diavolul si Magia

   Pag 26

   Nu lucrează dintr-o dată, ci treptat (diavolul)

   Atunci când VOR SĂ ADEMENEASCĂ pe cineva, demonii nu se grăbesc. Nu-l îndepărtează de la litera Evangheliei, ci DE LA DUHUL EI. în acest chip NE DUC EI ÎN RĂTĂCIRE şi ne întind capcane ascunse. Dacă le-ar spune oamenilor “fugiţi de Hristos”, oamenii s-ar păzi de ei ca de nişte rătăcitori şi pierzători de suflete, dar dacă îi lasă în pace în credinţa lor, încercând să-i rătăcească în numele Evangheliei, lesne încep să surpe construcţia. Şarlatanii sE FOLOSESC DE NUMELE EVANGHELIEI ca săşi ascundă planurile viclene.

   Pag 29
   Viclenia diavolului

   Aceasta este VICLENIA fără seamăn a diavolului. Se străduieşte să-şi răspândească ÎNVĂŢĂTURILE PIERZĂTOARE fie adăugând ceva, fie scoţând ceva, fie denaturând, fie interpretând greşit textul Scripturii.

   Despre ratacirea celor care nu asculta de dogmele Bisericii-pag 41,42

   Căci spune Evanghelia: “Nu oricine îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia, cerurilor” (Matei 7, 21), sau iarăşi: “… Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea” (Matei 7, 23). Vezi că N-AVEM NICI UN FOLOS NUMAI CU CREDINŢA, dacă Domnul nu ne va cunoaşte? Căci acelaşi lucru le spune şi fecioarelor: “Nu vă cunosc pe voi” (Matei 25, 12).
   Ce folos avem din feciorie şi din multele noastre nevoinţe şi sudori dacă Stăpânul nu ni le va cunoaşte şi nu ni le va socoti? UNORA nu li se va găsi nici o greşeală pentru credinţa lor şi nici pentru multe, dar VOR FI PEDEPSIŢI TOTUŞI PENTRU VIAŢA PE CARE AU DUS-O. Sau dimpotrivă, ALTORA nu le va găsi nici o vină pentru viaţa lor curată, dar VOR FI OSÂNDIŢI PENTRU DOGMA RĂTĂCITOARE ÎN CARE AU CREZUT şi care i-a dus la pierderea mântuirii. Toate acestea se leagă între ele. Vezi că, dacă nu facem voia lui Dumnezeu, vom cădea în capcana diavolului?
   (Cuvântul VI la Epistola a Il-a către Timotei PGB 23, 572. PG 62, 633)
   Să veghem să nu cădem în capcanele diavolului.

   Carte Deasa Impartasire-Sf Nicodim Aghioritul
   pag 49
   Iar DUMNEZEESCUL GURĂ DE AUR din însăşi HIROTONIA ARHIEREILOR dovedeşte că ARHIEREII SUNT SUPUŞI DUMNEZEEŞTILOR CANOANE ŞI PORUNCI, zicând: „Fiindcă arhiereul Legii vechi era căpetenie a poporului şi căpetenie fiind trebuia ca pe cap şă aibă şi puterea (deoarece STĂPÂNIREA CARE NU ESTE SUPUSĂ ALTEI STĂPÂNIRE MAI ÎNALTE ESTE NESUFERITĂ, de aceea ARE PE CAP SEMNUL STĂPÂNIEI, ca să se vadă că este sub lege); deci PORUNCEŞTE LEGEA ca arhiereul să nu aibă capul descoperit, ci acoperit, pentru ca să înveţe CAPUL POPORULUI CĂ ARE O STĂPÂNIRE ŞI MAI MARE.
   De aceea şi în LEGEA HARULUI când se hirotonesc arhiereii SE PUNE SFÂNTA EVANGHELIE PE CAPUL LOR, pentru ca să înveţe ARHIEREUL CARE ESTE HIROTONIT că primeşte pe capul lui Tiara (mitra) cea adevărată a Evangheliei, adică autoritatea şi ca să mai înveţe că deşi el este cap al tuturor, totuşi ESTE SUPUS LEGILOR EVANGHELIEI, că el, care stăpâneşte peste toţi, este stăpânit de legi; că EL LEGIUEŞTE PENTRU TOŢI, DAR ESTE STĂPÂNIT DE LEGE. ……
   NU SE CADE CA OMUL SĂ SE LASE RĂPIT, aşa simplu şi cum s-ar întâmpla de cătră CEI CE FĂŢĂRNICESC ADEVĂRUL, fără să cerceteze; ci să cunoască pe fiecare după felul învăţăturii şi după oglinda dumnezeeştilor Scripturi………….

   Pag 50
   …DUMNEZEESCUL GURĂ DE AUR zicand… Cum dar zice: ASCULTAŢI PE MAI MARII VOŞTRI ŞI VĂ SUPUNEŢI LOR?
   Pricina pentru care Pavel a zis aşa este următoarea. Pentru ca MAI ÎNAINTE A ZIS despre conducători, aceste laude: „VĂZÂND BUNELE ROADE ALE VIEŢII LOR virtuoase şi împreună petrecerea lor URMAŢI-LE CREDINŢA”; apoi după ce i-a arătat că SUNT DREPŢI ÎNTRU TOATE, a zis: „ascultaţi pe mai marii şi întâistătătorii voştri şi vă supuneţi lor”.
   Dar îmi răspundeţi: dacă acela este rău si nu ne supunem, ce se întâmplă? Si în ce spui că este rău întâistătătorul tău? DACĂ ESTE GREŞIT ÎN CREDINŢĂ, FUGI DE DÂNSUL ŞI-L PĂRĂSEŞTE, NU NUMAI DACĂ ESTE OM, CI SI ÎNGER DIN CER DACĂ AR FI; iar dacă este greşit în viaţa şi faptele lui, nu lua aminte.
   Cat despre TACERE… Carte Deasa Impartasire-Sf Nicodim Aghioritul

   pag 44
   ….zice DUMNEZEESCUL MELETIE MĂRTURISITORUL:
   „Cel ce are cunoştinţa adevărului şi-l ascunde, CEL CE NU SUSŢINE DUMNEZEEŞTILE CANOANE ŞI LEGILE, se cuvine să fie pedepsit ca şi cei care le calcă. CEL CE TACE ADEVĂRUL, este ca cel ce acopera pe Hristos în mormânt, precum a zis unul din Părinţi. Si altul iarăşi a spus: A TĂCEA CINEVA BUNA CREDINŢĂ ESTE MARE PRIMEJDIE, muncă veşnică şi groapă a pierzării. NU ESTE DREPT ŞI CUVIINCIOS CA CEI BINECREDINCIOŞI SĂ TACĂ, ATUNCI CÂND LEGILE LUI DUMNEZEU SUNT CĂLCATE şi cei răi caută să-şi susţină rătăcirea lor. Căci a zis marele Părinte, când cineva este în primejdie să fie despărţit de Dumnezeu şi răul este aruncat asupra lui Dumnezeu, NICI UN DREPTCREDINCIOS NU TREBUIE SĂ TACĂ, sau să se liniştească cu totul; Pentru că TĂCEREA ESTE TRĂDARE ŞI NEGARE A ADEVĂRULUI. Acest lucru îl arată înainte Mergătorul Domnului şi vitejii Macabei, care PENTRU O MICĂ PORUNCĂ A LEGII s-au primejduit până la moarte şi nu au trădat nici cea mai mică parte a Legii”.
   Iar DUMNEZEESCUL GURĂ DE AUR zice: „Dacă NU ESTE BINE A TĂCEA CINEVA când este nedreptăţit, cu cât mai mult VA FI PEDEPSIT cel ce trece cu vederea şi TACE CÂND SUNT HULITE DUMNEZEEŞTILE LEGI ŞI CANOANELE?”…

   La fel ca Sf Ioan Gura de Aur mai sus, zice si CANONISTUL Episcop Nicodim Milas,uite…
   Carte-Explicarea Canoanelor de catre Canonistul Ep.dr. Nicodim Milas,vol 1,partea 2 Sinod 6(Trulan),Canon2…
   Pag 309

   EPISCOPII ORTODOCŞI IN JURĂMÂNTUL LOR cel depun,înainte de hirotonie,rostesc referitor la canoane următoarele :

   «FĂGĂDUESC CĂ VOI PĂSTRA CANOANELE SFINTILOR APOSTOLI ŞI ALE CELOR ŞAPTE SINOADE ECUMENICE ŞI ALE CELOR PREACINSTITE SINOADE IOCALE, CARE S’AU LEGIFERAT PENTRU DREAPTA CREDINTĂ ,şi care s’au aşezat drept canon şi aşezămănt sfânt în diferite tlmpuri şi veacur i de către dreptii luptători în sfânta credinţă ortodoxă catolică de răsărit şi FĂGĂDUESC CU JURUINŢA MEA DEPLINĂ CĂ PE TOATE ACESTEA LE VOI PĂSTRA CU PUTERE ŞI LE VOI FERI NESTRĂMUTATE PÂNĂ LA SFÂRŞITUL VIEŢII MELE; şi primesc şi eu totul ce a fost primit de acelea şi leapă ceea ce s’a lepădat de acelea (tit. 2),
   DACĂ VOI CĂLCA CEVA DIN CEEA CE AM FĂGĂDUIT ACUM ŞI MĂ VOI ARĂTA VRĂJMAŞ AL CANOANELOR DUMNEZEEŞTI…ATUNCI SĂ FIU DESPOIAT INDATĂ DE TOATĂ DEMNITATEA ŞI CINSTEA FĂRĂ DE NICI O OBIECŢLUNE SAU CUVANT ŞI SĂ FIU STRĂIN DE DARUL CEL CERESC,PE CARE L-AM PRIMIT LA CONSACRARE DELA DUHUL SFÂNT PRIN HIROTONIRE(TIT. 19 )….

   P.S…Daca mai intereseaza pe cineva despre ADEVARATA credinta,NU fasaielile unor FASAITI,ce se cred invatatori/corectori/selectori de invataturi/porunci/canoane din Sf Traditie a Bisericii…
   NU vedeti ca vine preaspurcatul ,ce mai asteptati???!!
   Ce biserica e asta care TACE la TOT ce e pe pamant azi si mai mult, IMBOTNITEAZA=insemneaza TRUPURILE oamenilor si PECETLUIESC indemnand la vaccin cu COPII MORTI,cipuri si alte DRACII???
   Ce sinod sa mai vina,NU are sinod ORICE biserica locala si trebuia sa-si faca curat in propria curte???Ce mai apara atunci ,,sinodul’’…poate banii si vrajile vrajitorilor din BOR srl.
   Daniel si SLEATCA sa sunt MASONI,adica au jurat SATANEI credinta,avand MOTOUL :unitate in diversitate,la saptamana spurcaciunii…la fel cu LOJELE MASONICE si cu MOTTOUL Uniunii europene(UE),alta facatura a satanei.
   Treziti-va si MANTUITI-VA in particular,tinand DREAPTa credinta asa cum e SCRISA IN CARTILE SFINTILOR,NU din CAPU’ mandrilor…
   Lepadati-va de eretici si INNOITORI ca va trag cu ei in iad!!!

   Apreciat de 1 persoană

 15. Cristian zice:

  FA MARIE, CE ATATA TOT TE IEI DE TOTI? ESTI AMANTA ACESTOR PREOTI, DE VORBESTI IN NUMELE LOR? II SPOVEDESTI PE ACESTIA CUMVA DE STII ADEVARUL ? ESTI URSITOARE SAU TALCUITOARE? NU INTELEG CUM TE MAI SUPORTA ACESTI PREOTI? CARE E TAXA CA SA TE SUPORTE CU INSELARILE ?

  Apreciază

 16. L.K zice:

  Iar o intrat pe fir ucenica cea iubita a p.Xenofont,maria ciobanu.Acum fiecare virgula este cercetată de catre duhovnic>uceniță.
  Asta mai are un pic si se crede apostolul romanilor.Ce asteptări poti avea de la o muere nebună care îi învață pe toți credința.Săraca suferă de nebăgare in seamă,trebuie tolerată.

  Apreciază

 17. Tihon nu si-a luat pastilele zice:

  ce site de K k… limbaj de KK … oameni de kk…

  Apreciază

  • tihon zice:

   Care pastile…Doar la atât va limitați.Cand vorbim de pastile vorbim de diverse bolii.Se pare ca nu aveti argumente la inselari si încercați denigrare,distrugere nume sau diversitate si mutare atentie.
   Cand vorbiti de un site de kk va referiți ca arată anumite inselari ale voastre,inselari care va scot in afara ortodocsie.
   Zilnic iau pastilele de tensiune si inimă, in rest argumentati ce kk debitati….

   Apreciază

  • tihon zice:

   Din cate vad,la toate inselarile argumentate ale duhovnicilor inselati de la ultima sinaxa de la roman 23 feb 2021,ucenicii acestor duhovnici inselati si eretici,iubitori de idolatrizarea duhovnicilor eretici,trec la urmatoarea etapa folosita si de eretici din BOR,cea de încercare denigrare nume fără dovezi patristice sau s.a.m.d.
   Din cate se vede,după acest articol,foarte multi inselati,ies la iveală prin acceptarea tainelor dupa completarea botezului.
   Daca doriti sa ma denigrati va astept cu argumente sau acte,in rest încercați doar sa va acoperiți duhovnici idolatri si eretici in fapte cuvinte,gândire.
   Va rog detaliati ideile care le sustineti.
   Imi vine sa rad cel care te semnezi ,,tihon nu si-a luat pastilele”…de neputința de a argumenta sau a dezbate ereziile care le acoperiți ale pr.Antim,spiridon,xenofont…etc
   Daca doriti ortodoxie curata,aici aveti posibilitatea necenzurata la comentarii sa aduceți argumente.
   Va asteptam la drept la replica.Nu voi bănui cine se semnează mai sus,stiind ca este un ucenic care idolatrizeaza un duhovnic înselat si eretic.

   Apreciază

 18. tihon zice:

  Pentru a intalege toti acest articol vom da detalii:

  In privința botezului pr spiridon,mărturiseste pr xenofont la un anumit preot care predica dumineca ,ca acest pr. Spiridon rosu sa botezat canonic dupa sinodul din creta.
  Daca spiridon rosu sa botezat dupa 2016, întrebarea care se pune este urmatoarea:
  Cine la hirotonit preot si duhovnic dupa 2016,neavând botez valid inainte de 2016 ?
  Poate răspunde si purtătoarea de cuvant: maria ciobanu.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s