Parintele doctor se trezeste la realitate si prezinta un adevar despre care redactia noastra l-a spus cu mult timp in urma

Lupta impotriva ereziilor care ar trebui dusa conform canoanelor incepe sa se termine cu dezertari. Ultima dezertare o avem din partea parintelui Vasile Savin care niciodata nu s-a ingradit de erezie conform canoanelor.

Acest parinte cat si ceilalti ca si el(Antim, Ieronim, Xenofont, Andrei , Spiridon, Elefterie , Ghervasie, Ioan de la Oraseni, Claudiu Buza etc..) nu au reusit sa inteleaga cine este episcopul nostru care il pomenesc la ectenie si care ar trebui sa fie episcopul care drept invata cuvantul adevarului. Conform Sf Grigorie Palama al treilea tip de erezie este tacerea, iar conform invataturilor nu exista episcop actual care sa invete drept cuvantul adevarului.

In predica din aceasta Duminica, parintele doctor s-a trezit din amortire la fel ca si in momentul cand si-a dat seama ca fata lui trebuie botezata si a inceput sa puna degetul pe rana ,intinzand iconomia la maxim a vrut sa culeaga rodul dezbinarilor si mai mari. In trecut parintele Vasile cauta cu mare ardoare sa il castige pe parintele Antim, iar acum dandu-si seama ca toti acestia sunt intr-o mare inselare avand propria teologie, a preferat sa schimbe calea dar nu a nimerito pe cea buna. In loc sa tina calea Sf parinti , acesta s-a intors la vechea inselare, alegand sa mearga ori in schisma sau erezie, uitand ca inainte este dreapta credinta.

In acest context cum ar raspunde parintele Xenofont la aceasta situatie, de ex daca l-ar suna una din cele mai fidele ucenice al parintelui Antim , cu o voce tremuranda, cu foarte multe emotii si frica i-ar spune ca Staicu e inselat. Daca l-ar suna un ucenic al dansului , i-ar spune ca Antim e inselat, iar daca l -am suna noi din redactie ar spune ca Vasile Savin este inselat. Daca l-ar suna parintele doctor, i-ar spune ca a facut foarte bine ,predica-de nota 20-. In sfarsit daca l-ar suna parintele Spiridon i-ar spune ca doar el si cu parintele Spiridon se afla pe calea cea buna.

Sa vedem cati s-au dezbinat din bisericutele acestor ,,mari duhovnici,,(Antim , Ieronim, Elefterie, Xenofont, Spiridon).

Lista celor care au dezertat din aceste bisericute: Calinic care slujea cu parintele Ieronim, Ioan de la Oraseni, teologul renumit din tabara episcopilor ortodocsi, Claudiu Buza, Ioan Miron, Pamvo- este intoxicat la maxim de aceste teologii – iar ultimul fortat -tihon , acesta fiind excomunicat cu forta pentru ca le-a aratat teologia protestanta. Cu toate acestea in mod dubios acesti duhovnici isi trimit ucenicii la parintele excomunicat sa ii impartaseasca si sa participe la slujbe. Cu exceptia parintelui Elefterie care a afirmat ca Tihon este eretic si schismatic si interzice vreunui uncenic de al sau sa mearga la parintele excomunicat.

Dupa ani de suferinta , parintele doctor nu a mai rezistat teologiei protestante si i-a dat in vileag pe acesti inselati, vazandu-se in fata faptului implinit ca nu le poate intoarce de pe drumul inselarii, doar cu jumate de gura fara sa dea nume de frica sa nu fie excomunicat si el, a batut apropo sa inteleaga si magarii ca e vorba despre cei 3 crai de la rasarit si anume : Parintele Antim, Ieronim , Elefterie ,capii celorlalti inselati: Parintii Andrei, Xenofont, Spiridon .

In concluzie tot ce se intampla se datoreaza faptului ca acestia se intrec in numarul de ucenici crezandu-se singurii pe calea cea dreapta neprimind adevarul. Toti cei care ii urmati pe acesti inselati riscati sa cadeti in erezie si schisma.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Parintele doctor se trezeste la realitate si prezinta un adevar despre care redactia noastra l-a spus cu mult timp in urma

 1. Mircea Suta zice:

  EXISTA EPISCOP CARE DREPT INVATA CUVANTUL ADEVARULUI !
  Iar acest adevarat ierarh al lui Dumnezeu, urmeaza calendarul Sfintilor lui Dumnezeu si nu crede erezia ca ereticii savarsesc Sfinte Taine ! Tot asa cum nici Sfintii nu au crezut !

  Doamne ajuta !
  Mircea

  Get Outlook for Android

  ________________________________

  Apreciază

  • Naghy zice:

   Un stilist

   Apreciază

   • roman zice:

    Invataturile sfintilor…Eu ma bucur ptr tine,mai mult,ca te-ai lepadat de …sinodiceasca cercetare…o alta erezie,plecata din mandria unora care tot o trag ca …pana la,,,sinodiceasca cercetare,ereticii sunt in Biserica si mai pot savarsi vreo lucrare harica.Astia is… ecumenisti nepomenitori si in loc sa se lepede de prostiile lor,din capu’ lor si sa se POCAIASCA,ei isi JUSTIFICA caderea…iar asta e asemenea diavolului…Sf Macarie cel Mare spune ca…caracteristic este Ingerilor sa NU MAI POATA CADEA VREODATA,oamenilor este caracteristic sa CADA,DAR SA SE RIDICE,iar diavolilor sa CADA SI SA NU SE MAI POCAIASCA….Asa sunt si ECUMENISTII si toti oamenii care…isi JUSTIFICA CADERILE,Harul se indeparteaza si ii lasa la mintea lor,in caderea lor.

    Apreciază

 2. Novice zice:

  Sfântul Paisie Velicikovschi:

  „Sfinţenia adevăraţilor bărbaţi sfinţi nu se cunoaşte propriu-zis după minuni (căci şi păgânii, şi ereticii pot face minuni cu ajutorul diavolului), ci după adevărata Credinţă Ortodoxă, după felul în care păzeşte cu grijă dogmele dumnezeieşti, urmează toate canoanele apostolice şi soborniceşti şi tradiţiile Bisericii Ortodoxe şi după vieţuirea fără de prihană, urmând toate poruncile evanghelice şi patristice”.
  „De nimic nu ne va intreba Hristos la judecata decit numai de ce nu ne-am pocăit, pentru ce nu am plâns păcatele, pentru ce a rămas candelele nostre stinse. Deci, să ne silim la POCĂINȚA că iată noaptea vine si nu mai putem lucra, vine moartea si ne găseste în păcate”.

  Apreciază

 3. Constantin zice:

  Spuneti: „Conform Sf Grigorie Palama al treilea tip de erezie este tacerea, iar conform invataturilor nu exista episcop actual care sa invete drept cuvantul adevarului.”

  Domnul nostru Iisus Hristos ne-a promis ca portile iadului, adica ereticii, nu vor birui Biserica Lui. Credeti ca Domnul, in bunatatea Lui negraita, ar lasa Biserica fara episcop? Si eu confirm ca sunt Episcopi adevarati, care impart cu dreptate cuvantul adevarului si bineinteles, au anatemizat ecumenismul (ROCOR 1983) si crypto-ecumenismul (kiprianismul) (2009). E suficient sa dati o cautare pe Google, numai sa aveti inima sincera si sa aveti grija cu aplicarea etichetelor de genul stilist – caci acestea impiedica pe om sa afle adevarul. Mantuiti-va!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s