Ingradirea ecumenista a actualilor duhovnici

Actualii duhovnici care zic ca s-au ingradit de erezie trimit mai departe pe credinciosi la eretici. De exemplu parintele Antim, mai nou trimite pe o parte din ucenici la spovedit, la liturghie la parintele Caliopie de la Galata. Acesta este doar unul din cazuri, pe restul ii trimite si in alte locuri unde sunt eretici. Parintele Antim a trimis sa fie inmormantat un ucenic de al lui la eretici. Iar ceilalti duhovnici sunt in comuniune cu acesta desi stiu ca incalca grav canoanele. Conform caror invataturi patristice parintele Elefterie , Ieronim, etc… au comuniune impreuna si slujesc. Parintele Efrem de la Mestecanis l-a mustrat pe parintele Antim de fata cu ceilalti duhovnici pentru ca trimite la eretici, pentru indrazneala toti acestia se dezic de parintele Efrem.

Mai multi din acesti duhovnici au trimis si la Pimen , la Sculeni , la Loghin Jar etc…

Acestia si-au deviat traseul de la invataturile Sfintilor si merg spre o grupare schismatica deoarece nu accepta dialogul si sa recunoasca ca gresesc. Ei accepta partial sa discute , dar sa isi impuna ideile lor ratacite.

Daca nu esti deacord cu ei, te excomunica. Ca exemplu il avem pe parintele Tihon , care in mod viclenesc l-au declarat schismatic si eretic, insusi Parintele Elefterie a zis acest lucru. Viclenesc pentru ca nu au curajul sa argumenteze public afirmatiile foarte grave , ci transmit doar pe la urechile unora. Mai nou s-au dezis si de parintele Efrem pentru ca a indraznit sa ii arate parintelui Antim ca greseste. Toate aceste lucruri duc spre schisma si rupere de adevarul Sfintilor. Pana si Gheron Sava a declarat ca acestia sunt clericalisti si daca nu isi revin, dansul se va dezice de ei.

Ce fel de ingradire au acestia daca slujesc intre ei , desi parintele Ieronim declara la unii crestini ca nu este deacord cu practicile parintelui Antim. Cum poate sluji acest parinte cu un altul care trimite la eretici? Care invataturi ne arata asa ceva? Dati macar un singur exemplu.

Modul in care procedeaza acestia: Nu au curajul sa iasa public sa il combata pe parintele Tihon sau pe alt parinte care nu este deacord cu ei. Prima oara isi retrag o parte din ucenici, cei mai luminati si care sunt supusi fara sa comenteze. Pe aceia nu ii lasa deloc sa mai mearga la un parinte care i-a adus argumente. Daca intradevar acel parinte avea invataturi necanonice, ei au obligatia sa fie transparenti si sa procedeze cum ne invata Sfintii Apostoli, iar daca la final acel parinte intradevar are greseli dogmatice la care nu vrea sa renunte, public se face dezicerea.

L-am contactat telefonic pe parintele Tihon, dansul ne -a spus ca a intrerupt comuniunea cu toti cei care l-au declarat schismatic fara argumente. Parintele tihon refuza sa mai impartaseasca crestini trimisi de acesti duhovnici.

Desi intre ei si in acest se plang de parintele Tihon ca a luato pe cai gresite ; parinte Ieronim, Antim si toti ceilalti , de ce trimiteti pe unii crestini mai naivi la un preot care voi l-ati declarat schismatic si eretic? nu va pasa de mantuirea acestora? pana si parintele Ghervasie a recunoscut ca l-ati facut schismatic pe parintele Tihon. Din acel moment pr Tihon a intrerupt comuniunea si cu parintele Ghervasie.

Dar cum slujesc acestia cu parintele Spiridon care are botez necanonic facut prin turnare?

Dar cu parintele XENOFONT HORGA , care spune pe la femei ca la o inmormantare de eretici se merge in spatele convoiului?

Sunt mult mai multe invataturi noi , inovatii, care au acesti asa zisi marurisitori, despre care vom vorbi in alte articole.

Asteptam sa inceteze cu vicleniile si sa ne argumenteze ca intradevar noi suntem pe o cale gresita.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Ingradirea ecumenista a actualilor duhovnici

 1. Ion zice:

  Mai poți cere ceva de la acești duhovnici.

  Apreciază

 2. Anonim zice:

  Este ceva care dovedeste sau arata sigur persoanele care su fost la acest Caliopie , trimise de pr Antim ?

  Apreciază

 3. dorin zice:

  Este ceva care dovedeste sau arata sigur persoanele care su fost la acest Caliopie , trimise de pr Antim ?

  Apreciază

 4. Horga zice:

  Trimite le împărtăsit la galata si la liturghie.

  Apreciază

 5. tihon zice:

  Poti scrie si arata dovezi cate vrei,dar majoritatea creștinilor vor ignora aceste informații adevarate si se vor conform ca si la papa.Nu contează adevarul de credință ci ceia ce spune duhovnicul.

  Apreciază

  • Anonim zice:

   Bun.Si daca un ucenic al pr Antim sau al altor pr despre care se vb in articol, il intreaba pe pr Antim…si pr Antim infirma acest lucru..ce trebuie sa creada acel ucenic ?

   Apreciază

   • Da!!! zice:

    Pomul după rod se cunoaste.
    Cercetați ce lucrează fiecare.

    Apreciază

   • Leo zice:

    Sa întrebe cat vor pe pr antim,insa se stie destul de clar ca pr.antim de la asa zisa sa ingradire a trimis ucenici la biserica sa stea pana la citirea evangheliei,apoi pe cei ce mor sa fie dusi la groapa cu preotul de sat neîngrădit.
    Pentru ucenicii cu pacate grele,pr.antim de cand sa îngrădit trimitea constant la următorii episcopi:Pimen masonul de la suceava,Longhin neîngrădit kgbist,si mai este unul in basarabia dupa ce treci vama la sculeni.
    Toți acesti idolatri de duhovnici gen,antim,ieronim,elefterie,doctor profesor ioan ciprian …..,spiridon,xenofont,calistrat,etc oricâte dovezi ar aduce cineva,voi asemenea sectarilor găsiți sute,mii de scuze pentru a ii albii mai albi ca lumina zilei.

    Ceea ce nu va spune nimeni este ca v-ati format un grup sectar si schismatic si aveti propriile voastre dogme si învățături,iar cine nu este dupa noua voastră teologie sectara,incepeti ca niste copii botosi si suparati sa îi excludeti din grupul vostru auto intitulat,,ingradiri in dreapta credinta”.
    Sa nu uitam ca inca cochetati cu învățăturile neortodoxe ale marelui varf de lance ,,msc~co”.
    Daca mai începem sa vorbim despre ecumenism sau ereziile tainelor invalide,aceste grupari autointitulate, ,dupa sfintii parinti”,voi nu stiti nimic despre prima taină a botezului prin turnare sau stropire pe care le tot aduceți in prim plan ca sunt iconomii ortodoxe,nestiind ca ele au fost date anatema de catre sinoadele locale.

    Va doresc iubiti frați în Hristos care umblați in calea inselarilor,sa tratati aceste inselari cu dispreț si sa împliniți doar ceia ce sfintii părinți au hotărât in sinoade ecumenice,locale sau in învățăturile lor.

    Apreciază

 6. Anonim zice:

  Bun.Si daca un ucenic al pr Antim sau al altui pr dintre cei mentionati in articol , il intreaba pe pr Antim si pr Antim infirma ca ar fi facut acest lucru , ce trebuie sa creada acel ucenic ?

  Apreciază

 7. Petru zice:

  Nu v-ati plictisit inca? Noi ne-am pluctisit sa citim aceleasi articole pline de rautati, calomnii etc si de greseli gramaticale.

  Apreciază

  • ban zice:

   Se spune adevarul, nu sunt calomnii.

   Apreciază

   • ban zice:

    Am discutat personal cu un preot ingradit mentionat aici, si a zis ca trimitea inmormantarile la pomenitorii de eretici, că e un fel de iconomie, deci nu sunt minciuni.
    Intradevar cu ingroparea e mai greu de rezolvat la cei ingradti, dar trebuie sa fim fermi si hotarati, dc vrem sa ne departam de eretici. Caci vine acuși vaccinul-pecete, cum a zis sf. Paisie Agh, si spurcatul un pic mai incolo, iar orice legatura, chiar si mică, cu ereticii, te moleșește. Doamne-ajuta-ne!

    Apreciază

   • ban zice:

    Iar pe canalul youtube „Orthodox Australia” pe 06.09.2020 e video in rusa cu pr. Rafail Berestov care zice ca antihrist e deja aici. Traducerea am gasit-o pe ayetew20.wordpress.com

    Apreciază

   • Anonim zice:

    ADEVARUL TREBUIE SPUS oricat de dureros ar fi…Sa ramana cum bine zicea pr Arsenie Papacioc : SINGUR ORTODOXIA !!!!! Estebine insa sa fie si dovezi CLARE .Negru pe alb ! Ortodoxie CURATA sa avem : fara bochisti , fara dorobantisti..fara visarionisisti..

    Apreciază

  • Leutu zice:

   Petre, Poate au greseli gramaticale,poate sunt articole nu dupa placul vostru,adevarul este ca acesti duhovnici au gândire si fapte eretice.
   Aici sau adus dovezi,dar voi sunteti idolatri in apărarea acestor preoti inselati si calcatori de sfinți părinți si va asemănări sectarilor ecredinciosi.

   Apreciază

  • Anonimus zice:

   Petru,esti sectar.Faptele te vădesc.Ochii ai si nu vezi,urechi ai si nu auzi.
   Cand ortodoxul nu vrea sa accepte învățăturile sfinților parinti este asemenea sectarilor care nu accepta învățătura dreaptă si ale sfinților.
   Între sectar care nu accepta cărțile si învățăturile sfintilor părinți si un ortodox asemenea lui ,,Petru~ Anonim ~co „, nu este nici o diferenta.
   Voi in marea voastră inselare ati ajuns la atata inselare răcească încât nu mai deosebiți râul de bine.
   La voi dogma ortodoxă este Antim,Ieronim,Elefterie,Andrei,etc care sunt asemenea papei,fara de greseala.
   Voi sunteti asemenea dragilor care nu suporta adevarul.Daca vi sa adus argumente în care un preot neangradit zice clar ca are la împărtăsit de la acest mare duhovnic,voi asemenea dracilor începeți a nega adevarul.

   Apreciază

 8. Sunita zice:

  O grupare de preoții de colac cu un grup de oi fara creier.Au ortodoxia lor personala si iti ridica părul in cap cum povatuiesc credincioșii.Ingraditi nu de eretici,ci de anumiți ortodocși incomozi.
  Era si normal sa o ia fiecare pe drumul lui,deoarece se vede clar ca acestia prin lucrare sunt eretici ecumenisti prin acceptarea a doua feluri de botez,prin turnare si afundare ca si ,,iconomie”,iar poporul gen ,,petru”, berbec fiind necitind nimic patristic,voiestevsi el un loc ca si ,,mâna dreaptă „,la astfel de duhovnici.
  Până si eretici cretanise miră cum sunt depășiți in ale ereziilor.

  Apreciază

 9. Romeo zice:

  Scrisoare adresată concetățenilor mei români clerici sau mireni care au ales calea îngrădirii după sinodul din Creta din 2016.

  Nu o să fac o mică parte din istoria vieții mele aici pentru a mă da mare. Asta și pentru faptul că o bună parte a existenței mele de după revoluție a fost de-a dreptul rușinoasă. Și nu mă mândresc cu ea.

  Am plecat de acasă de la părinții mei și am făcut ce m-a tăiat pe mine capul și am ajuns un fel de panaramă de vedetă pe la televizor și la radio. Sub numele de Filip Stoler.

  Și uite așa am ținut-o langa mai bine de 25 de ani.

  Nu intru în detalii. Internetul înregistrează totul. Puteți găsi acolo.

  Numele meu real este Romeo Vasile. Prietenii îmi spun Romică.

  Cam într-o vineri a venit papa în România. Cu o vineri înainte natura început să urle la români.

  Două subiecte țineau primele poziții din buletinele de știri: venirea papei și catastrofele naturale din întreaga Românie.

  Cine nu crede să meargă să cerceteze internetul din vremea aceea.

  Venirea papei în România nu a fost un eveniment izolat. Ci a fost o consecință.

  A fost pedeapsa lui Dumnezeu prin întunecarea minților românilor responsabili pentru sinodul trădător din Creta din 2016.

  Sinodul trădător din Creta din 2016 nu a fost un eveniment de sine stătător.

  A fost punctul culminant al tuturor anilor de ecumenism din 1950 încoace. Sau poate chiar de mai devreme.

  Toți acești ani de ecumenism nu au fost o stare de lucruri de sine stătătoare.

  Acești ani de ecumenism au fost pedeapsa lui Dumnezeu pentru serghianism.

  Pentru serghianismul din Rusia. Care a fost cu succes exportat în toate țările ortodoxe. Inclusiv în Grecia.

  Dacă îndrăznește cineva să mă contrazică în privința Greciei îl avertizez că sar la bătaie. Și îi recomand să se gândească înainte și să fie bazat înainte să sară la bătaie cu mine.

  Serghianismul nu a fost o întâmplare nefericită a istoriei în ortodoxie și nici în istorie în general.

  A fost pedeapsa lui Dumnezeu pentru acceptarea de către cei care ar fi trebuit să păzească ortodoxia, acceptarea schimbării calendarului.

  Dacă v-ați grăbit să vă lățiți un zâmbet pe față crezând că m-ați identificat, ar fi bine să luați o pauză.

  Nu sunt stilist.

  Părerea mea este că stilismul a fost rapid inventat imediat după schimbarea calendarului și întreținut în forma în care se manifestă astăzi întocmai pentru arunca în derizoriu, în ridicol, întocmai pentru a-i denigra pe cei care la un moment dat ar avea remușcări și s-ar întoarce la Calendarul Patristic.

  Noțiunea de “calendarul pe stil vechi” este jignitoare.

  Nu există două calendare: unul pe stil vechi și unul pe stil nou.

  Există un Calendar Patristic și atât.

  Calendarul armonizat cu Cerurile.

  Celălalt nu poate fi decât fals iar acest lucru noi îl dovedim prin roadele lui.

  Așadar, dacă vă grăbiți să mă asociați cu stiliștii de la Slătioara sau din alte părți ale României sau din alte părți ale lumii, vă anunț că trageți cu tunul după muște.
  Ar fi bine să vă păstrați muniția pentru cauze mai grele.

  Unde ne aflăm?

  Omenirea întreaga, incluzând-o și pe cea ortodoxă, arată ca un balamuc.

  Fiecare “trăitor ortodox” are ortodoxia lui.

  “Ortodoxie” de Arsenie Boca,
  “Ortodoxie” de Visarion Iugulescu, “Ortodoxie” de Nil Dorobanțu,
  “Ortodoxie” de Calistrat Chifan,
  “Ortodoxie” de Macarie Beșliu,
  și așa mai departe.

  Ce rost are să fac aici lista țăcăniților…

  Românii presupuși ortodocși au fost luați ușurel încă de acum 30 de ani cu înșelarea.

  Și când vorbesc de înșelare mă refer și la faptul că au fost înșelați.
  Și cu cooperarea lor.

  De unde treceau granița cu un sac de rulmenți și veneau cu geci și blugi, au venit apusenii demonizați și i-au învățat ce înseamnă corupție instituționalizată.

  Mă veți întreba ce caut eu să discut aici noțiuni de corupție?

  Caut.
  Pentru că o Românie pusă la pământ economic a făcut ca oameni tineri cu familiile lor să plece în țări în care s-au armonizat cu lepădarea. Cu apostazia.

  Și când mai veneau pe acasă le spuneau bunicilor lor că sunt idioți.
  Că bunicii lor nu înțelegeau ce înseamnă deschiderea.
  Acceptarea tuturor credințelor.

  Când posturile de radio și televiziune duduiau făcând reclame lacrimogene la creditele bancare, reprezentanții ortodoxiei nu au luat nicio măsură să-i învețe pe bieții români hipnotizați că acolo unde se găsește o bucățică de brânză cu siguranță este și o capcană de șoareci.

  Da. Românii nu au mai avut păzitori.

  În mod ciudat, după sinodul din 2016 din Creta, au răsărit luptătorii antiecumenism.

  Asta în condițiile în care Ilie Cleopa, la vremea lui, l-a vizitat pe sfântul Iustin Popovici care era surghiunit. Marginalizat.

  Întors de acolo, Ilie Cleopa a fost mai preocupat să povestească românilor de sfatul pe care i l-a dat sfântul Iustin Popovici în privința rămânerii lui în muntele Athos sau întoarcerii în țară.

  Ilie Cleopa nu a scos-o vorbă despre starea în care se afla cel care scrisese cartea “Biserica ortodoxă și ecumenismul” în anii 70.

  ÎN ANII ‘70!!!

  UNDE AU FOST “DUHOVNICII” NOȘTRI DE ATUNCI?!

  De aceea spun că în mod ciudat au apărut luptătorii antiecumenism.

  Pentru că se cam dovedește că au fost niște ecumeniști sub acoperire. Sub acoperirea titulaturii de antiecumeniști.

  Hai să spunem pe șleau cine sunt principalii jucători antiecumeniști din România.

  Ciprian Staicu. În același cuget cu monahul athonit Savva.
  Care venea însoțit de monahul Hariton, de monahul Alipie, de monahul Evghenie și așa mai departe.
  Și de monahul Efrem românul.

  Elefterie Tărcuță. De la Roman.
  Pamvo de la Rădeni.
  Ieronim, Antim, Andrei și așa mai departe.

  Buză, Miron, Grigore Sanda, Teodot, Tihon, Xenofont, Ioan de la Orășeni.
  Spiridon Roșu.

  Cam în decursul unui an de zile, împreună cu prietenul meu Dinu, cu o deschidere sufletească totală ne-am întâlnit cu monahul Savva atât în benzinării cât și în casa fratelui Cornel din București.

  Așa că monahul Savva nu poate spune că eu am avut niște gânduri tăinuite față de el. Am avut toate ocaziile să-i spun ceea ce cred despre ceea ce se întâmplă în presupusa ortodoxie de astăzi.

  Faptul că noi ne-am delimitat pozițiile este dovedit de faptul că nu mai comunicăm. Nici prin WhatsApp, nici prin sms și nici prin fum făcut cu pătura. Ca indienii.

  Internetul ortodocșilor este îmbibat de site-uri înșelătoare.

  Iar administratorii acelor site-uri sunt cel puțin înșelători dacă nu chiar colaboratori cu serviciile secrete.

  S-a ajuns în așa hal încât presupusele site-uri ortodoxe sunt de fapt site-uri de monitorizare a pulsului ortodocșilor radicalizati.

  Radicalizați în sensul că sunt scandalizați de demența la care a ajuns societatea inclusiv cea presupus ortodoxă.

  Canoanele au ajuns să fie relativizate.

  Sfântul Teodor Studitul a ajuns să fie relativizat. Adică interpretat.

  Chiar și Sfântul Maxim Mărturisitorul este trecut prin ciur și dârmon de noii tâlcuitori.

  Ca un făcut, mai toate site-urile presupus ortodoxe fug înspăimântate de publicarea textelor sfântului Ignatie Briancianinov referitoare la înșelare și la vremurile de pe urmă.

  Amestecarea tâlcuirilor și aruncarea pe piață sub formă de inflație a unui noian de interpretări au rolul de a ține mireanul departe de citirea directă și corectă a sfinților părinți.

  Cu un scop foarte precis: ca mireanul să nu ajungă să le arate cu degetul și să-i tragă de urechi după ce a descoperit de la sfinții părinți că aceștia de astăzi sunt mincinoși.

  Numai eu sunt unul care am auzit personal de la Elefterie Tărcuță și de la alți câțiva povățuitori că nu oricine are calitatea de a înțelege scrierile sfinților părinți.

  De parcă sfinții părinți au scris lucrări sofisticate și complicate pentru care mirenii au nevoie de pregătire superioară.

  La ce v-ați mai îngrădit domnilor povățuitori dacă discursul vostru este identic cu al ecumeniștilor?

  “Stați în banca voastră”. Acesta este discursul vostru identic cu cel al ecumeniștilor.
  “Ne ocupăm noi”, spuneți voi.

  Întocmai ca ecumeniștii care au devenit papistași, voi uitați cu desăvârșire că Biserica este compusă în mod egal din mireni și clerici. Și că nu există nivele ierarhice între cele două categorii.

  Frații mei de creație, zidiri ale Sfintei Treimi, sunt astăzi năuciți din mai multe părți.

  Mai întâi i-au tocat mărunt homosexualii și perverșii.

  Apoi au apărut vehiculele media care i-au îngropat făcându-i niște idioți retrograzi și pupători de moaște. (“de mortăciuni!”)

  În tot acest timp, ca o maioneză care leagă salata de boeuf, i-au năucit cu filme demonice. Realmente demonice.

  Filme care primesc premiul Oscar pentru diavolismul lor.

  Dacă sunt trăitor ortodox asta nu înseamnă că sunt autist și nu înțeleg ce se întâmplă pe planetă.

  Aș avea și eu o întrebare:
  Bartolomeu Anania care a declarat că papa Ioan Paul al doilea a fost arhiereu al lui Hristos, a avut har? A lucrat harul prin el?

  Ca să știu. Poate nu dau dovadă de discernământ.

  Mitropolitul Corneanu care s-a împărtășit cu catolicii, a lucrat harul prin el?

  Nifon de la Târgoviște care afirmat prin nu știu ce țară că nu se mai știe care este unitatea bisericii și care este biserica, a lucrat harul prin el?

  Teoctist care l-a vizitat pe papa Ioan Paul al doilea și a declarat că sunt biserici surori și că este iminentă unirea celor două biserici, a lucrat harul prin el?

  Așadar aș vrea să vă întreb:
  Vouă nu vă este rușine?

  Voi nu vedeți că Îl invitați pe Hristos să fie părtaș la hulele înspăimântătoare care ÎL hulesc prin faptul că afirmați că există Har la ecumeniști?

  Vouă nu vă este milă de poporul care încă mai poartă titulatura de român?

  Care mai sunt motivele voastre s-o țineți într-una cu teoria că ecumeniștii au Har?

  Voi nu vedeți că mirenii năuciți mai au un pic și vă spun în față că dacă ecumeniștii au har pe ei nu-i interesează noțiunea de îngrădire?

  Mirenii năuciți vă lovesc peste față cu propriile voastre argumente.

  Iar voi nu mai aveți altceva de făcut decât să vă declarați falimentul.

  Oficial și plenar.

  În întreaga lume, cu precădere în cea ortodoxă, au loc niște evenimente atât de evidente încât cred că Dumnezeu mai are de făcut doar atât: să coboare sub nori cu un megafon în mînă, văzut și auzit, ca să țipe la voi să vă explice că mai avem 100 de metri până la sfârșit.

  V-ați îngrădit și ati condamnat ecumenismul.

  Spectaculos. Foarte spectaculos.

  Dar în continuare aveți un apartament sau chiar o casă cu curte.

  În continuare aveți cel puțin o mașină cu care vă mișcați.

  Dacă nu aveți mașină aveți enoriași evlavioși care vă duc contra cost sau gratis acolo unde doriți.

  La o sfeștanie, la o spovedanie sau chiar la o liturghie făcută într-un apartament.

  Timpul trece, leafa merge.

  “Noi ne-am făcut datoria”.
  Așa spuneți voi.

  Poftim. Acum vă invit să reparați ce s-a stricat.

  Nu vă invit să reparați ce s-a stricat la schimbarea calendarului.

  Nu vă invit să reparați ce s-a stricat prin serghianism.

  Nu vă invit să stricați să reparați toți anii din 1950 sau mai devreme până în 2016 la sinodul din Creta.

  Dar vă Invit să reparați consecințele susținerii voastre încremenite că ecumeniștii au har.

  Voi sunteți cei care le-au eliberat un certificat de liberă profesie ecumeniștilor. Voi v-ați pus ștampila cu garanția voastră pe harul ecumeniștilor.

  Ecumeniștii nici măcar nu au organizat o divizie de contracarare a contestatarilor.

  Ei se așează relaxați într-un fotoliu cu o bere în mănă și asistă cu un rânjet larg pe față la faptul că voi le faceți toată treaba.

  Hei!

  Pe unde mai sunteți?
  Ați dispărut din peisaj!

  Cum dispăruți ați fost și când se anunța vizita papei în România, și în timpul vizitei, și după aceea.

  Dispăruți ați fost când Teofan de la Iași a făcut horă cu evreii în sinagoga de la Iași.

  Dispăruți ați fost când Ieroteos Vlachos a fost primit de Teofan de la Iași și a ținut un discurs în care îndemna pe credincioși să asculte de Teofan.

  Dispăruți ați fost când Serafim de Pireu slujea prin Rusia cu cei care se pupau cu catolicii.

  Dispăruți ați fost când Teodor Zisis a făcut ciocul mic în lupta antiecumenista.

  După ce plana asupra lui amenințarea că va rămâne fără postul de profesor la teologie în Tesalonic și fără toate celelalte beneficii ale vieții.

  România arată ca o Avicola.
  Românii sunt ținuți în baterii.
  Cu botniță la gură.

  Nu mai avem niciun povățuitor luminat care să spună oamenilor că această presupusă pandemie este cea mai mare minciună de la presupusa călătorie pe Lună încoace.

  Pe românii ortodocși îi fac de râs un președinte Tanzanian, cetățeni simpli americani despre care se spune că sunt apostați, unii năuci dintre catolicii italieni și așa mai departe.

  Toți aceștia au strigat în gura mare că ceea ce se întâmplă este o minciună.

  Iar românii?
  Ce fac românii?

  Poartă botniță și dau socoteală unde se duc în cursul zilei.

  Zidirea lui Hristos, zidirea Sfintei Treimi, batjocorită la lumina zilei!!!

  Și fără păzitori.

  Și voi îi dați înainte cu harul la ecumeniști.

  Anatema.

  Astăzi, data …

  Romeo Vasile, mirean ortodox.

  Apreciază

  • roman zice:

   Carte-Sf Teodor Studitul-Iisus Hristos Prototip al Icoanei Sale-
   ANTIERETICUS 1,pag 11
   (11) DACĂ CINEVA N-AR ORÂNDUI DIMPREUNĂ CU CELELALTE EREZII şi pe cea care a lătrat împotriva veneratelor icoane, ca pe una ce desparte în mod egal (pe oameni) de Dumnezeu, CI AR ZICE CĂ A FI ÎN COMUNIUNE CU ACEŞTIA E UN LUCRU INDIFERENT, ACELA ESTE ERETIC.

   Carte-Canoanele Bisericii Ortodoxe-Ioan N. Floca.pag 464, SCRISOAREA LUI TEODOR STUDITUL CĂTRE CĂLUGĂRUL METODOIU
   • Întrebarea 3. Cuvine-se a intra pentru rugăciune și cîntare în bisericile pîngărite și deținute de PREOȚII, CARE AU FOST PĂRTAȘI ERESULUI?
   Răspuns. NICIDECUM NU SE CUVINE A INTRA ÎN ASTFEL DE BISERICI, din motivele menționate; căci scris este: „Iată casa voastră rămâne pustie“(Mat. 23, 38); fiindcă ÎNDATĂ CE S-A INTRODUS ERESUL, A DISPĂRUT SUPERIORUL CELOR DE ACOLO, ÎNGERUL, dupa cuvintele marelui Vasile (Scrisoarea 191) și acea biserica s-a prefăcut casă comună; și regele David zice: „Nu voi intra în biserica celor răi“ (Ps. 25, 5), și apostolul întreabă: „ Ce unire are Biserica lui Dumnezeu cu idolii (II Cor. 6, 16)”..

   Carte Sf Ioan Damaschin-Dogmatica,(Cap 13)pag 147
   Aşadar, cu toată puterea SĂ NE PĂZIM SĂ NU LUĂM O ÎMPĂRTĂŞANIE DE LA ERETICI si nici să dăm. Căci spune Domnul: „Nu daţi cele sfinte câinilor, şi nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor”, ca SĂ NU NE FACEM PĂRTAŞI RELEI LOR CREDINŢE ŞI OSÂNDIRII LOR. Dacă negreşit împărtăşania este unire cu Hristos şi a unora cu alţii, atunci negreşit ne unim cu toţii cei care, potrivit voinţei libere, se împărtăşesc împreună cu noi.

   PIDALION,Prolegomena,
   pag 25,26
   Cum că de către TOŢI SE CUVINE A SE PĂZI DUMNEZEIEŞTILE CANOANE nestrămutate,că CEI CE NU LE PĂZESC SE SUPUN SUB ÎNFRICOŞATE CERTĂRI ORI CANONISIRI”.
   „EPISCOPILOR, ACESTEA S-AU RÂNDUIT VOUĂ PENTRU CANOANE DE CĂTRE NOI. Voi însă RĂMÂNÂND ÎNTR-ÎNSELE, VĂ VEŢI MÂNTUI şi pace veţi avea, iar NESUPUNÂNDU-VĂ VĂ VEŢI MUNCI şi luptă unii cu alţii necurmată veţi avea, PLATA NEASCULTĂRII CEA CUVENITĂ LUÂNDO”.[APOSTOLII în sfârşitul (epilogul) cuvântării canoanelor .] ……….
   S-a socotit de către SFÂNTUL SINOD ACESTA: să rămână şi de acum adeverite şi întărite spre vindecarea sufletelor şi spre tămăduirea patimilor, canoanele cele primite şi întărite de către Sfinţii Părinţi cei mai înainte de noi,şi predanisite nouă, anume ale Sfinţilor Apostoli 85, şi ale ecumenicelor 7 sinoade după nume, ale celor locale anume,şi cele ale Părinţilor în parte anume. Şi NIMĂNUI NU-I A FI IERTAT A LE SCHIMBA, ŞI A SURPA CANOANELE cele mai-nainte arătate.” „Iar de s-ar prinde cineva că a chenotomisit (a izvodit din nou) vreun canon din cele zise, ori că se apucă să răstoarne, VINOVAT VA FI DUPĂ CANONUL CEL DE ACEL FEL PRECUM ACELA HOTĂRĂŞTE, SĂ PRIMEASCĂ CERTARE ŞI PRIN ACELA ÎN CARE GREŞEŞTE, SĂ SE VINDECE” (canonul al 2-lea al sinodului 6).
   Bucurându-ne pentru acestea, precum când află cineva dobânzi multe şi
   îmbrăţişare, PRIMIND LA PIEPT DUMNEZEIEŞTILE CANOANE, O ÎNTĂRIM PE AŞEZAREA ACESTORA ÎNTREAGĂ ŞI NECLĂTITĂ a acelor aşezate de către TRÂMBIŢELE SFÂNTULUI DUH, adică de întru tot lăudaţii Apostoli, şi ale celor 7 sinoade ecumenice, şi ale celor de pe alocuri adunate, şi pe ale Sfinţilor Părinţilor noştri. Iar PE CEI CE ACELEA ÎI ANATEMATISESC,ŞI NOI ÎI ANATEMATISIM,PE CEI CE ÎI CATERISESC, ŞI NOI ÎI CATERISIM IARĂ PE CEI CE ÎI AFURISESC ŞI NOI AFURISIM ŞI PE CEI CE ÎI DAU CERTĂRII,ŞI NOI AŞIŞDEREA ÎI SUPUNEM. (canonul 1 al sinodului7)”…….

   „CEI CE PUN ÎN DEFĂIMARE SFINTELE ŞI DUMNEZEIEŞTILE CANOANE ALE SFINŢILOR PĂRINŢILOR NOŞTRI, care şi pe Sfânta Biserică o sprijinesc, şi pe toată credinţa petrec împodobind-o şi o povăţuiesc către dumnezeiasca evlavie, FIE ANATEMA. (sinodul din Constantinopol, cel după Constantin Porfirogenetul, foaia 977 din tomul al 2-lea al Sinodicalelor, adică Tomul Unirii).”

   PIDALION-pag 28
   Suprascriere la Sfintele canoane a Sfântului IOAN HRISTOSTOM
   „Am auzit şi am ţinut… NU AI ŢINUT, PE SINEŢI TE-AI OSÂNDIT. În jumătate ai ţinut, şi de nu vei ţine, vei zice însă, nu am ştiut. Că cel ce SE OSÂNDEŞTE PE SINE PENTRU CĂ NU A ŢINUT, se sârguieşte spre a ţine. ( În cuvântul 4, despre pocăinţă, foaia 785, a tomului 6,tipărit la Veneţia )….

   Apreciază

   • roman zice:

    Carte Canoanele Bisericii Ortodoxe-Ioan N. Floca
    CANOANELE SINODULUI AL PATRULEA DE LA ANTIOHIA (341)
    pag 206
    ….Indreptarea calendarului facuta de papa Grigore XIII la 1582 prin
    care s-a introdus si o noua pascalie, admisa in apus si neacceptata in
    rasarit, a produs si un nou decalaj intre rasarit si apus, in ceea ce priveste serbarea Pastilor.
    Congresul panortodocs din 1923 de la Constantinopol, a acceptat lndreptarea calendarului iulian RESPECTAT PANA AICI.
    Sfintul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in privinta serbarii
    Pastelui a hotarit:
    1) Cu privire la serbarea Pastelui sa se mentina dispozitiile canonice ale sinodului I ecumenic de la Niceea, in temeiul carora Pastile se vor serba in fiecare an in prima duminica dupa luna plina,care urmeaza echinoctiului de primavara. Considerind insa ca dupa calendarele crestine in uz,calcularea datei lunei pline nu este exacta (ci intirzie cu cinci zile), pe viitor va fi hotaritor momentul, in care luna plina, ce urmeaza dupa echinoctiul de primivara, se arata deasupra Sfintului Mormint al Domnului din lerusalim. Iar daca s-ar intimpla ca data serbarii Pastilor astfel stabilita sa coincida cu Pasca ebraica, in acel caz serbarea Pastilor noastre se amina pe duminica urmatoare.
    2)Sarbatorile fixe si zilele fixe din cuprinsul saptaminii, apoi numarul lunilor si al zilelor din saptamana raman la locul lor intocmai ca mai inainte
    3) Asezarea glasurilor, a svetilnelor cu evanghelia utrenei a Apostolului si a sfintelor Evanghelii de la liturghie,raman ca si mai inainte in legatura cu serbarea pastiior.
    4)DATA INCEPUTULUI ACESTUI CALENDAR indreptat s-a fixat pentru luna octombrie pentru anul 1924,devenind 1 octombrie ziua de 14 octombrie. Mai amintim ca Sfintul Sinod al Bisericii ortodoxe Romane PRIN HOTARIREA SA din 31 octombrie(13 noiembrie) 1923 a dispus,ca data sfintelor Pasti sa se calculeze si in calendarul indreptat ca si in trecut,adica tot dupa vehea noastra Pascalie, care a fost stabilita in conformitate cu hotararile sinodului de Ia Niceea.

    P.S Prima data aflam ca… CONGRESUL Panortodocs…ca la partid…CONGRESUL, deci a hotarat,in frunte cu MASONUL meletie =MINCIUNO patriarhul de’STAMBUL de atunci…el si inca 8 INSI (dintre care unul scriban iulian,teolog, din partea Bisericii Ortodoxe Romane,iar din celelalte Biserici Surori ,DOAR Biserica Sarba si a Greciei a mai trimis reprezentanti,restul Bisericilor s-au abtinut de la acest congres/sedinta a…camerei masonilor…probabil), au fost in CONGRESul partidului ,probabil ptr ca NU am mai auzit de congrese facute de Sfintii Parinti si sa se ia vreo decizie DIN CAPU’ LOR ptr Biserica Lui Hristos.
    Mai aflam,in continuare,citind mai sus ca…CALENDARUL PATRISTIC,al Sfintei Biserici Ortodoxe de Rasarit ….a fost RESPECTAT PANA AICI….si de la pctul 4… DATA INCEPUTULUI ACESTUI CALENDAR indreptat s-a fixat pentru luna octombrie pentru anul 1924,devenind 1 octombrie ziua de 14 octombrie….deci ca din octombrie 1924 INCEPE ALTCEVA,alt calendar .Dar cine HOTARASTE ASTA??!!! Tot de la pctul 4 AFLAM: Sfintul Sinod al Bisericii ortodoxe Romane PRIN HOTARIREA SA din 31 octombrie(13 noiembrie) 1923…deci…e o HOTARARE A SA,personala ,NU de la Sfantul Duh.Din istorie STIM,ca in 1919 MASONUL I.C.Bratianu ,primul ministru al Romaniei MARI de atunci,profitand de distrugerile,haosul si mortaciunile Primului Razboi Mondial a fortat nota si a dat ORDIN ,ca Romania Mare sa treca la CALENDARUL noilor teritorii anexate/revenite la Romania Mare=Transilvania si Bucovina,care primisera CALENDARUL PAPISTAS,inca din 1590 si ceva in Bucovina si din anii 1700 si ceva in Transilvania(a se cauta pe net EXACT anii in care aceste regiuni au primit calendarul papei grigorie,ca eu vorbesc din minte si NU mai tin minte exact…nici nu e prea important asta).Mai stim din istorie ca MASONUL/prim ministrul,viitor MINCIUNO patriarh si chiar PAPISTASUL (banuiesc doar eu personal) miron cristea, la 1 dec 1918 impreuna cu ,,FRATELE’’ sau iulian hossu ,,episcop’’ papistas au citit rezolutia de la Alba Iulia sin acel an.Dupa ce ,,mitropolitul’’ Primat al Romaniei din 1924 miron cristea a acceptat hotararile CONGRESULUI masonului meletie metaxakis si de SCHIMBARE A CALENDARULUI PATRISTIC al Bisericii Ortodoxe de Rasarit,in februarie 1925 Biserica Romaniei primeste recunoasterea de Patriarhat si de Biserica Autocefala din partea Bisericii Constantinopolului si a celorlalte Biserici surori,iar ca si Patriarh este ales,bineinteles. MASONUL si mai tarziu PRIM MINISTRUL miron cristea.Astea sunt lucruri trupesti/lumesti si pe care cu totii le putem verifica/cauta/documenta.Dar cele CERESTI/SFINTE sunt VESNICE SI NESCHIMBABILE ,fiindca Dumnezeu Insusi este VESNIC SI NESCHIMBATOR in vesnicie.Acuma la intrebarile STUPIDE …pai si Parintele Iustin NU STIA ASTA??….el si alti Sfinti ai Inchisorilor nu stiiau asta???…pai ce ei nu-s Sfinti???….RASPUNS :BA DA…pai daca is sfinti ,pai ei au stat in calendarul NOU,adica in cel al MASONILOR si au ajuns in Ceruri…deci,cei care vor sa se indrepte din GRESEALA calendarului inseamna ca fac schisma ,daca NU RAMAN pe mai departe in CALENDARUL MASONILOR SI AL PAPEI!!…Mai stim ca s-a OSANDIT ACEST CALENDAR inca din anii 158…si ceva.Mai stim ca in canonul 7 al Sinodului Apostolilor,Sf Nicodim Aghioritul in subnota 42 le zice papistasilor si bineinteles TUTUROR care primesc calendarul papistas….
    CĂ MAI MULT PLACE LUI DUMNEZEU rânduiala Paştilor, şi în scurt a zice, A CALENDARULUI NOSTRU, DECÂT RÂNDUIALA PAŞTILOR ŞI CALENDARUL LATINILOR…
    dar fiecare ASCULTA de cine vrea, ORI DE SFINTII CEI DIN CERURI ,ori de gura LUMII ,care zice NEINTEMEIAT si fara vreo invatatura de la Sfintii din CERURI,ca l-am necinsti asa pe Pr Iustin Parvu si pe altii ca si el.Fiecare cu FAPTELE SALE,iar eu personal,cel mai spurcat sin toti,NU am faptele Pr Iustin sau a altor Sfinti ai Inchisorilor si deci,nici NU vreau sa mai stau sub OSANDIREA data de Sfintii din vechime ,asupra calendarului ,daca m-a ajutat si Luminat Dumnezeu sa aflu asta.
    ATENTIE:Schimbarea calendarului Patristic(fiindca EXISTA….Un Domn,o credinta si un Botez…adica o SINGURA Biserica,seau UNA si UNICA si care a randuit prin inaintasii nostri Sfintii Parinti UN SINGUR CALENDAR si NICI MACAR DOUA) este PRIMA ETAPA A ECUMENISMULUI cel SPURCAT si EGAL CU SECTELE,dupa Sf Iustin Popovici…asa ca fiecare are contiinta si fiecare om A ALES DEJA …GROSUL il asteapta pe VACCIN si pe antihrist,o MICROparte CREDE si are impresia ca Dreapta Credinta este sa vina …SINODICEASCA CERCETARE…si sa le spuna TUTUROR…lepadati-va de satana si TOATE ale sale…DAR deja asta s-a facut…LA BOTEZ…si o MICRO MINUSCULA parte ii asteapta Pe Ilie si pe Enoh si s-au lepadat sau macar INCEARCA,cu FAPTELE sa se lepede de TOATE inselarile si spurcaciunile ANTIHRISTULUI…Iertati-ma si Lumina sa ne dea Dumnezeu in minte si suflet la toti cu sufletul CURAT 100% si ortodocs.

    Apreciază

   • Romeo zice:

    Roman!
    Mă bucur să te reîntâlnesc!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s