De ce nu toti parintii folosesc aceeasi formula de pomenire? Intrebare adresata de un crestin lui gheron Sava

Parintii Antim , Ieronim, Elefterie, Staicu, Spiridon , Xenofont, Ghervasie, Andrei Cojoaca, Vasile Savin, Andrei care slujeste cu pr. Ieronim, etc… plus sfatuitorii de taina : baba Daniela, baba Radoi, tovarasa Paula Iliescu, coana preoteasa pr Vasile Savin etc… , au schimbat a patra oara la intalniri de taina, formula de pomenire din ectenie unde normal se pomenea episcopul locului.

Pana si Gheron Sava sustine ca se schimba ceva in ale credintei dupa cum le cade bine si nu dupa cum invata sfintii. Parintele Xenofont Horga ca sa iasa din incurcatura cand un crestin isi da seama ca a cazut in capcana cu acesti asa zisi duhovnici, vine cu o explicatie de la el citire:” traim vremuri cum nu au mai fost si este permis sa gresesti” adica in ale credintei. La orice se aplica iconomia inventata de Gheron Sava si de gasca lui.

Insusi Gheron Sava recunoaste ca daca vrei sa faci pomenirea corecta nu poti cere ceva pentru cineva care nu exista: cum fac actualii marturisitori cu formula arhiereul nostru fara sa dea nume(la care arhiereu se refera?)

Ascultati de la minutul 1:39:30

Acesti asa zisi duhovnici nu reusesc sa se inteleaga intre ei in ce priveste situatia parintelui Tihon: Parintele Ieronim il roaga pe parintele Tihon sa ii primeasca ucenicii(vedeti https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2020/01/18/scrisoare-trimisa-de-parintele-ieronim-parintelui-tihon/), parintele Elefterie nu da voie ucenicilor sa mai mearga la parintele Tihon pe motiv ca ar fii in schisma si chiar eretic (vedeti https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2020/01/16/acuzatii-necanonice-facute-de-parintele-elefterie-tarcuta/) , parintii Spiridon , Xenofont au pus interdictie ca ucenicii lor sa nu mai vorbeasca cu vreun crestin care merge la parintele Tihon( o asa practica nu am intalnit la nici un Sfant Parinte).

Am fost contactati de mai multi crestini, unii dintre ei chiar ucenici ai duhovnicilor mentionati mai sus, si care ne-au intrebat pe cine sa mai creada .

Cui slujesc acesti preoti? Au creat numai tulburare si dezbinare. Deviza acestor asa zisi duhovnici este urmatoarea: ”daca nu esti cu noi, esti iesit din biserica” . Au ajuns deja sa aiba o mandrie de nedescris incat se vad mantuiti.

Asteptam raspuns, care nu o sa mai vina, la aceste acuzatii.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la De ce nu toti parintii folosesc aceeasi formula de pomenire? Intrebare adresata de un crestin lui gheron Sava

 1. Igor zice:

  Am auzit ca părintele Xenofont a fost la ereticul teofan sa îi ceară iertare ca a protestat in curtea MMB si ca a ispitit pe Dumnezeu cu protestul impotriva papei.

  Apreciază

 2. Unsimplucrestin zice:

  La mitingul de la Iași din vara trecuta împotriva venirii papei, părintele xenofont a fost printre primii care s a evaporat la venirea autorităților. Este un fricos, dar pretinde ascultare de la ucenici . Am rămas doar eu și încă câțiva frați sa discutăm cu poliția.

  Apreciază

 3. Nicole zice:

  De la Apus vine tot raul, precum spuneau anumiti Sfinti Parinti, iar datoria noastra este sa nu primim nimic de la ei, oricat de binefacator ar parea pentru unitatea asa- zisa a crestinilor. Curajosii vor mosteni Imparatia Cerurilor: „Indrazniti, Eu am biruit lumea!”Deci, trebuie doar sa indraznim, deoarece prin jertfa Sa, Hristos ne- a mantuit de raul acestei lumi trecatoare.

  Apreciază

 4. Alexandru zice:

  Ectenia care a fost folosită la început este cea buna, pt ca se vedea harul la sf liturghie la cine o folosea. Pomeneste Doamne pe toți arhiereii ortodocsi care drept învață cuvântul adevărului Tau.
  Și așa ești in comuniune cu acel sau acei ierarhi care sunt neștiuti in lume undeva, care învață drept, și ești in comuniune cu ei. Nu cu minciuno-episcopii semnatari sau cei care sunt de acord și in comuniune cu ei, care sunt eretici.
  Problema alta este, ca toți au erezii și greșeli și dacă sunt sinceri cu ei înșiși pot spune ca greșesc și ca ar trebui sa iasă in fata tuturor sa își ceara iertare și sa se pocăiască, de la primul la ultimul.
  Dacă se smereau de la început și ascultau de Macarie de la Oituz care era ortodox, atunci nu ar fi ajuns sa facă grupări, dar au căzut și ei ca Macarie pana la urma.
  Sinaxele care s-au făcut, in afara de una sau doua la început au erezii, roman, beiuș, Mestecăniș și. Așa mai departe. Dar pastorii nu înțeleg ca ei pot creste doar prin fiii duhovnicești, dacă ar face aceasta ar asculta și de oi care deseori au mai multă înțelepciune și har decât pastorii. Dar vedeți, alt lucru, nu este nici ușor sa conduci pe alții, sunt atâtea ispite și ei sunt oameni.
  Ne rămâne smerenia, smerenia, smerenia…fata de Adevăr și învățătura Bisericii! Pe cât putem, și când nu ne mai putem smeri, sa ne rugam lui Hristos sa ne ajute, in genunchi și cu lacrimi! Se apropie antihrist de aceea este atâta tulburare.

  Apreciază

 5. Hristofor zice:

  rugăminte către cunoscători:
  cine sînt cei cinci din prezidiu, nominal? (în afară de Staicu și Sava).

  La 1 an de la această adunare – toți cei din prezidiu sînt în continuare împreună? Dacă nu – cine s-a depărtat și de ce?

  Mulțumesc.

  Apreciază

  • Snow zice:

   Cei din prezidiu sau rupt de cei ce le dădeau lectii de canoane si învățături patristice.Au inceput cu placa sa nu isi faca grupare si tocmai la asta au si ajuns,iar acum de nu faci sau accepti toate greselile grupului esti scos in afara ortodoxiei fara un argument patristic si canonic cu titlul de eretic,schismatic nestiind ei săraci ca aruncând acuzații nefondate de schisma asupra cuiva intra domniile lor in schisma.
   Ce trebuie de intales din acestea ce se petrec sunt urmatoarele:

   a.) -au devenit o grupare ( Nu gândesti si nu faci ascultare de vei nu mai esti in adevăr si
   in biserica)
   b.) – au devenit un fel de ,,papi” ,popa gândeste credinciosul înfăptuieste
   c.) -este grupare dezbinatorie

   Apreciază

  • Ban zice:

   Hristofor, tu nu esti ala cu schismaticii de la Slatioara?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s