Acuzatii grave si nefondate aduse parintelui Tihon de asa zisi parinti marturisitori la sinaxa recent desfasurata in judetul Neamt

Recent in zona judetului Neamt a fost organizata o sinaxa la care au participat majoritatea parintilor ingraditi de erezie (parintele Antim, parintele Ieronim, parintele Spiridon, parintele Xenofont, parintele Elefterie, parintele Ghervasie etc…), mai putin cel acuzat de inselare (parintele Tihon , care nici nu a fost invitat ) .

Imediat dupa aceasta sinaxa , un grup de credinciosi si maici au venit la parintele Tihon si i-au transmis ca duhovnicii de la sinaxa le-au zis ca parintele Tihon este inselat si sa nu mearga la el pentru ca nu foloseste formula eretica episcopul nostru in ectenie. Parintele argumenteaza ca aceasta formula este eretica cu ajutorul invataturii Sf Ipatie Din cartea Strajerii Ortodoxiei de la pagina 101.

La aceasta sinaxa s-a decis de comun acord ca parintele Tihon este inselat. De ce oare acesti duhovnici nu au curajul sa afirme si public acest lucru?

Vom aduce argumente in viitoare articole cu inselarile acestor duhovnici si chiar erezii a unora dintre ei.

Parintele Antim si nu numai, cand vrea sa scape de niste ucenici (cei mai prosti si fara bani) ii trimite la parintele Tihon, desi la alti ucenici le spune ca parintele Tihon este inselat si nu ii lasa sa mearga la el. Spuneti voi daca aceasta atitudine este ortodoxa.

Mai nou aflam de la parintele Xenofont Horga ca nu este bine sa dai in vileag un inselat, desi si acesta la unii ucenici (care au portofele pline de bani) le spune ca parintele Tihon este inselat .

In privinta acestei ectenii asteptam argumente canonice .

Priviti mai jos ce face parintele Tihon. Citeste rugaciuni de dezlegare si in tren .

Oare preotii ”marturisitori” Antim ieronim, Elefterie, Spiridon, Xenofont etc… au facut, sau ar putea sa faca asa ceva? Nu credem, deoarece acestia declara ca spovedesc doar ”sfinti” . Parintele Tihon spovedeste numai pacatosi.(fara smerenie, plini de patimi).

Uitati cum a procedat Sf Ipatie cu cei necondamnati de un sinod: https://www.aparatorul.md/stiati-ca-cuviosul-ipatie-a-incetat-pomenirea-lui-nestorie-pina-la-soborniceasca-hotarire/?fbclid=IwAR34x5kvUv_-vqnksjHS1fdpftURCFv3PJWlBpsisr6cwK0_4vwWtJHcIGs

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Acuzatii grave si nefondate aduse parintelui Tihon de asa zisi parinti marturisitori la sinaxa recent desfasurata in judetul Neamt

 1. Acp zice:

  Unii încă trimit la spovedit la episcopul longhin eretic

  Apreciat de 1 persoană

 2. Maria zice:

  ŞTIAŢI CĂ…? CUVIOSUL IPATIE A ÎNCETAT POMENIREA LUI NESTORIE PÎNĂ LA SOBORNICEASCĂ HOTĂRÎRE? Recomandăm să citiţi, Soborul Pan Ortodox Cuviosul Ipatie era egumen al Mănăstirii Rufinienilor din Calcedon. Mai înainte încă de înscăunarea lui Nestorie, acest Cuvios avusese o vedenie prin care i se descoperea abaterea patriarhului de la dreapta credință. Astfel, cînd comoara cea rea a inimii aceluia a început să iasă la iveală, şi Ipatie “a cunoscut cugetele lui Nestorie, că nu erau cele ce se cuveneau să fie, a șters îndată numele lui din dipticele bisericii, că să nu mai fie pomenit la Proscomidie.
  Înștiințîndu-se despre această evlaviosul episcop Evlavie, s-a temut de urmările unei asemenea fapte; şi cum lucrul se răspîndea şi se făcea cunoscut, Nestorie însuși i-a cerut să-l mustre pe Ipatie, căci Nestorie era încă episcop de Constantinopol. Deci i-a zis Evlavie lui Ipatie: “De ce ai șters numele lui, mai-nainte de a vedea ce se va petrece?”. Iar Ipatie i-a răspuns: „De cînd am auzit că vorbește necuviincios despre Domnul meu, am încetat comuniunea cu el şi nici numele nu i-l mai pomenesc; fiindcă nu mai este episcop”. Atunci Evlavie i-a spus cu mînie: „Mergi şi îndreaptă ceea ce ai făcut, căci pot să te şi pedepsesc”. Şi i-a răspuns Ipatie: „Fă tot ce voiești, căci eu mi-am pus în gînd să le sufăr pe toate, şi cu un cuget ca acesta am făcut ceea ce am făcut”.

  Mult timp după exilul lui Nestorie, diverși demnitari, clerici şi asceți i se adresau Cuviosului, întrebîndu-l dacă este cu putință ca Nestorie să revină în Constantinopol. Acestora le spunea: „Dacă este vremea lui antihrist, atunci trebuie să revină şi Nestorie în Constantinopol; iar dacă nu este vremea lui antihrist, nu este nici a lui Nestorie să revină în Constantinopol. Fiindcă învățătura lui este pregătire pentru antihrist. Cu adevărat, fraților, roșesc pentru necucernicia celor ce-i urmează învățătura şi cugetă asemenea lui în privința tainelor de necuprins cu mintea ale lui Dumnezeu. „Îndrăzneți îngîmfaţi” (ÎI Petru 2,10), „încercînd să pătrundă în cele ce n-au văzut” (Coloseni 2,18), Nestorie şi părtașii lui nu vor scapă de mînia lui Dumnezeu “şi pierzarea lor nu dormitează” (ÎI Petru 2,3), de nu se vor întoarce şi nu se vor pocăi de înșelăciunea lor nelegiuită. Cît despre noi, fie să păşim pe calea adevărului şi a credinţei predanisite de Sfinţii Apostoli, avînd luminaţi ochii minţii noastre (cf. Efeseni 1,18)”. Extras din „Străjerii Ortodoxiei. Luptele monahilor pentru apărarea Ortodoxiei”. Arhimandrit Vasilios Papadakis, editura Egumenita 2015, pag. 101-105.

  Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Ştiaţi că…? Cuviosul Ipatie a încetat pomenirea lui Nestorie pînă la Sobornicească hotărîre? https://www.aparatorul.md/stiati-ca-cuviosul-ipatie-a-incetat-pomenirea-lui-nestorie-pina-la-soborniceasca-hotarire/

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mugurel zice:

  este inregistrare cu sinaxa de la neamt de care este vorba?trimite-ti link prin sms la:0742 810 474 daca se poate!

  Apreciază

 4. mi-a scarba zice:

  Acest site se intituleaza Invataturile Sfintilor Parinti. Oare can-can-urile astea despre preoti sunt to invataturi ale sfintilor Parinti? Atacuri la persoane? este ortodoxa atitudinea asta? am sa ocolesc acest site …

  Apreciază

  • Aurora zice:

   Esti un prost. Sau o proasta. E plin pamantul de prosti ca tine.Sa stii ca prostia nu va fi o scuza la Judecata. Tu confunzi cearta cea buna – confruntarea de idei pt. elucidarea unor probleme – cu denigrarea. cu atacul la persoana. Daca ai fi citit ce a facut sfantul Ipatie ai fi inteles ce fel de discutii se poarta aici. Dar mai bine mergi pe bloguri unde il lauda pe patriarh si tot clerul cazut si lasa-i pe altii sa se ”certe” aici cat vor ! Admin, te rog sa nu ma blochezi ca l-am facut pe asta ”prost”, dar n-am rabdare sa o iau cu inceputul… A nimerit aici ca musca-n lapte !

   Apreciază

 5. Lucianus zice:

  Un nou articol incadrabil la calomnie si defaimare, fapte condamnabile penal cu amenzi usturatoare si chiar inchisoare. Foarte grav!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s