Episcopul Damianos apărând păgânătatea ecumenismului interreligios – Octombrie 2016

Vedeți de asemenea și:

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/02/07/priviti-ce-fel-de-marturisitor-este-episcopul-damianos/

Celebration of the second session of religions Forum «Here we pray together» at Saint Catherine Monastery

http://copticocc.org/site/?p=39583&lang=en

traducere google translate:

Sărbătoarea celei de-a doua sesiuni a religiilor Forumul „Aici ne rugăm împreună” la mănăstirea Sf. Ecaterina

Celebration of the second session of religions Forum «Here we pray together» at Saint Catherine Monastery

Ministrul culturii El-Namnam, ministrul culturii și general-maiorul Khalid Fouda, guvernatorul Sinai de Sud, a deschis joi seara, în cadrul celui de-al doilea ciclu la Manastirea Sf. Ecaterina, sub egida UNESCO și în cooperare cu ministerele culturii, turismului, tineretului și sportului.

La sărbătoare au participat Dr. Mohamed Mokhtar Gomaa Ministrul Awqaf, Dr. Ahmed Emad Al-Din, Ministrul Sănătății, Yahya Rashid Ministrul Turismului, Ing. Sherif Fathi, ministrul aviației, dr. Mohamed Abdel Atty, ministrul resurselor de apă și irigare, dr. Nabila Makram Ebeid, ministrul emigrației și afacerile egiptene din străinătate, și episcopul Ermia, șeful Centrului Cultural Coptodox Ortodox.

Artiștii Elham Shahin, Hala Sidqi, Manal Salameh, regizorul Khaled Youssef, prezentatorul TV Tarek Allam, liderii Ministerului Culturii, Hassan Khelaf, șeful sectorului de birouri al ministrului culturii, Dr. Amal El-Saban Secretar General al Consiliului Suprem de Cultura, Dr. Nevin Kelani, șeful sectorului Fondului pentru Dezvoltare Culturală, scriitorul Yusuf El-Qaid, numărul de ambasadori și un grup de intelectuali de rang înalt, scriitori, creatori și artiști au participat, de asemenea, la sărbătoare.

Mitropolitul Damanius din Sinai de Sud pentru ortodocșii romani și șeful mănăstirii Sf. Ecaterina, unii parlamentari, bătrânii din sudul Sinai Beduini, un reprezentant al Al-Azhar, reprezentanți ai Bisericii, reprezentanți ai comunității catolice și evanghelice din sudul Sinai și unii oameni de afaceri și investitori au participat, de asemenea.

Programul de sărbătoare a inclus spectacole de 12 trupe locale și internaționale, incluzând imnuri și imnuri religioase și „Un mesaj al trupei de pace desfășurat sub conducerea Maestro, Intisar Abdel Fattah.

Cântecele de cântare sunt monologuri spirituale de toate naționalitățile, în diferite limbi, pentru a cere iubire și pace între popoarele lumii, cu participarea tuturor echipelor și pentru a renunța la violență și extremism, cu participarea multor țări, printre care România, Algeria, Maroc, Pakistan, Senegal, Indonezia, Grecia, Etiopia, Ghana și Egipt.

În discursul său, ministrul Culturii, Helmy El-Namnam, a subliniat că orașul Sf. Ecaterina a îmbrățișat cele trei religii, în manifestarea păcii în Egipt și a istoriei sale. Orașul Sf. Ecaterina este un exemplu clar al confluenței a religiilor, un loc unic în lume pentru pace și măreția istoriei sale.

Majordul Khaled Fouda, guvernatorul sudului Sinai, a spus că această parte a Egiptului are o natură specială și este una dintre cele mai importante regiuni turistice religioase din lume și a cerut organizarea de numeroase evenimente și excursii pentru turismul viitor dezvoltare pentru orașul antic în conformitate cu semnificația sa religioasă și istorică. Fuda a mulțumit în discursul său ministerelor care au susținut organizarea acestei sărbători, inclusiv Ministerului Culturii, reprezentat de Fondul pentru Dezvoltare Culturală, condus de dr. Nevin Kilani

Participanții au fost unanimi în discursurile lor că Egiptul este țara toleranței, iubirii și păcii, iar adunarea este un mesaj către lume că Egiptul este o țară sigură și că toate religiile esențiale sunt una.

Forumul de religii a onorat pe marele imam Dr. Ahmed Al-Tayeb Șeic al-Azhar, HH Papa Tawadros al II-lea, Papa Alexandru și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte, Arhiepiscopul Damianos din Sinai de Sud și starețul ortodox grec al mănăstirii Sf. Ecaterina.

Discursul ministrului Helmy El-Namnam în cea de-a doua sesiune a Forumului religiilor din mănăstirea Sf. Ecaterina

2 Octombrie 2016

 

Acest articol a fost publicat în Ecumenism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Episcopul Damianos apărând păgânătatea ecumenismului interreligios – Octombrie 2016

 1. maria zice:

  Damianos care l-a bnecuvîntat pe Glicherie, „sfântul”cinstit de stilisti

  În toamna anului 1930, cuviosul Glicherie a plecat la Ierusalim însoţit de câţiva creştini, iar cuviosul David a rămas în Vânători să observe evoluţia evenimentelor în privinţa schimbării calendarului. În Ierusalim au ajuns în octombrie şi au stat acolo 6 luni, până după învierea Domnului. S-a închinat la toate sfintele locului şi a slujit la Betleem de Naşterea Domnului după stilul vechi, căci acolo ca şi la Sf. Munte şi în Rusia, toate slujbele se ţineau după calendarul iulian. La Ierusalim slujea în fiecare sâmbătă noaptea chiar pe piatra Sf. Mormânt, împreună cu un episcop, un preot grec şi unul rus. În celelalte zile ale săptămânii, slujea la diferite biserici şi mănăstiri. A doua zi de Sf. Paşti, cuviosul Glicherie a mers la Patriarhul Damianos pentru binecuvântare, respectând un vechi obicei al locului, care spunea că toţi clericii şi mulţi dintre pelerini, să salute pe patriarh şi să primească binecuvântarea cu ocazia acestui mare şi slăvit paznic. Acolo s-au întâlnit cu un preot delegat de Patriarhia română şi alţi doi preoţi închinători, care l-au invitat să slujească împreună, dar cuviosul a refuzat spunând că el nu slujeşte cu cei ce urmează calendarul nou, gregorian.

  Între timp, părintele Glicherie şi David au fost plecaţi la Ierusalim, pentru a discuta cu Patriarhul Damianos situaţia creştinilor ortodocşi din România care doresc să continue păstrarea calendarului iulian. Patriarhul le-a dat toată binecuvântarea să continue lupta, să construiască şi să sfinţească biserici noi, dându-le în acest scop Sfântul şi Marele Mir. Se păstrează şi azi în casa preotului Nicolae Onofrei din Rădăşeni, o fotografie a părintelui Glicherie, slujind cu Patriarhul Damianos.

  extras din cartea 65 de ani de persecuţie a Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi, octombrie 1924 – decembrie 1989
  https://traditiaortodoxa.wordpress.com/2007/08/25/ieromonahul-glicherie-la-ierusalim-1930/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s