Rugăminte din partea unor credincioși pentru a afla ce s-a hotărât la Sinaxa de la Mestecăniș și pentru Părinții care nu au fost prezenți la Sinaxă, pentru a-și face publică poziția

Am primit această rugăminte pe email:

 

Suntem un grup de credincioși, fii duhovnicești ai Părinților care s-au îngrădit de erezie. Întrucât Sâmbătă, 18 august, a avut loc Sinaxa de la Mestecăniș (Vatra Dornei) și până acum nu ne-a fost comunicat ce s-a hotărât la această sinaxă, dorința noastră este de a se risipi confuziile și neînțelegerile ce se pot isca dacă cele discutate nu vor fi făcute publice cât mai repede. Deoarece în urma Sinaxei de la Beiuș de anul trecut s-au iscat neînțelegeri și tulburări între părinții participanți, pentru a nu trece iarăși prin același lucru, pentru a nu mări confuzia și dezbinarea, noi îi rugăm pe Părinții care au participat la Sinaxa de la Mestecăniș, să ne comunice în mod public ce s-a discutat acolo, iar pe Părinții care nu au participat, să își facă publică poziția lor, să ne spună care au fost motivele pentru care nu au participat, în ce puncte nu sunt de acord cu Părinții prezenți la sinaxă și în special să își facă publică poziția în legătură cu anumite probleme bisericești.

 

Prin urmare, dorim să aflăm:

 

  1. Dacă Sfințiile Voastre considerați că părtășia la erezie este tot erezie sau o stare intermediară între ortodoxie și erezie.
  2. Poziția Sfințiilor Voastre față de ultimele sinaxe, de la Roman, Satu Mare și Vatra Dornei – dacă îi considerați sau nu schismatici pe semnatarii acestor sinaxe și dacă Sfințiile Voastre sunteți de acord sau nu cu poziția Părinților Athoniți.
  3. Poziția Sfințiilor Voastre față de arhiepiscopul Longhin și episcopul Artemie din Serbia.
  4. Dacă Sfințiile Voastre îi considerați ortodocși sau eretici pe preoții care îl susțin pe arhiepiscopul Longhin și sunt în comuniune cu el.
  5. Poziția Sfințiilor Voastre în legătură cu anumite puncte ale Sinaxei de la Botoșani, dacă considerați că trebuie să rămânem sau nu în comuniune cu întâistătătorii Bisericilor Locale neparticipante la Sinodul din Creta (a Rusiei, a Bulgariei, a Georgiei și a Antiohiei), cu episcopii aflați în comuniune cu ei, cu preoții care îi pomenesc pe aceștia, cu monahii și laicii aflați în comuniune cu ei, știind că între timp toți aceștia și-au asumat comuniunea cu anumiți ierarhi ecumeniști.

 

Ne dorim ca toată tulburarea, neîncrederea și ambiguitatea să se risipească, și ii vom cinsti și respecta în continuare pe toți Părinții care vor răspunde acestui apel al nostru, indiferent de poziția pe care o vor adopta. Important este să își facă publică mărturisirea de credință, să nu mai lăsăm loc de interpretare, pentru a ști pe care dintre Părinți să îi urmăm fiecare, conform libertății cu care ne-a înzestrat Dumnezeu și conform conștiinței noastre, dorind din tot sufletul să urmăm Adevărul și să-L mărturisim.

 

20 august 2018

 

Din partea unor credincioși, fii duhovnicești ai Părinților îngrădiți de erezie

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Ecumenism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Rugăminte din partea unor credincioși pentru a afla ce s-a hotărât la Sinaxa de la Mestecăniș și pentru Părinții care nu au fost prezenți la Sinaxă, pentru a-și face publică poziția

  1. mircea zice:

    Eu am gasit o parohie infiintata de Episcopul Artemie al sarbilor ! Parintele paroh mi-a explicat ca Episcopul Artemie este antiecumenist ! Credinciosii acestei parohii sunt tocmai cei care s-au rupt de bisericile sarbesti de aici din Ontario, biserici in care sunt pomeniti semnatarii documentelor eretice din Creta ! Am fost uimit de credinta acestor oameni si de faptul ca ei cunosc ce se intampla in Biserica ! De hotararea lor de a ramane cu Hristos Adevarul si Fiul Dumnezeului Celui Viu ! Eu sunt convins ca vladica Artemie este cu Hristos ! Am mai aflat motivul pentru care este prigonit: faptul ca este impotriva ecumenismului satanic ! Am mai aflat ca duhovnicul vladicai Artemia a fost Sfantul Iustin Popovici, a carui pozitie antiecumenista este binecunoscuta inn lumea intreaga !
    Nu putem pune in aceeasi oala pe IPS Longhin care a fost avansat de catre eretici de la PS la IPS, cu vladica Artemie care ESTE PRIGONIT din cauza credintei Sfintiei sale ! Am inteles ca in tara asta, sunt inca mai multe parohii sarbesti care se rup de ereticii ecumenisti, semnatari ai ereziilor cretane !!!!!

    Apreciază

  2. mircea zice:

    Dragii mei,

    Stradania noastra sa fie ca sa iubim sincer fiecare suflet ! Inclusiv pe cele ale slujitorilor satanei ! Acele sunt cel mai tare chinuite suflete ! Credeti-ma ! Sa fim constienti ca diavolul este adevaratul nostru dusman ! Sa avem mila pentru slujitorii lui !
    Daca nu gasim raspunsuri vitale pentru mantuirea noastra, la oameni, atunci il intrebam pe Dumnezeu ! El Ne va spune Adevarul, cu siguranta ! In El si numai in El trebuie sa avem incredere deplina ! Daca vom trai in duh si in ADEVAR, atunci vom simti ADEVARUL ! Pentru ca ADEVARUL este Viu ! A fost rastignit dar a inviat ! Este rastignit dar inviaza !!!!!! ADEVARUL ESTE HRISTOS DOMNUL !!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Dezicere de punctul 10 la sinaxa Botosani zice:

    Suntem in comuniune doar cu ortodocșii care s-au îngrădit prin cuvant si fapta de erezia ecumenismului,conform Sfintelor Canoane si învățăturile Sfinților Părinți.
    Prin ingradirea de erezie intelegem întreruperea comuniunii bisericesti .

    Apreciază

  4. Costel zice:

    Punctul slab al parintelui Antim este ca stie putina teologie.din acest notiv il domina Chirila. Acelasi lucru si pentru parintii Pamvo,Ieronim,etc. Ii pacaleste Chrila cum vrea. Radeniul va fi din nou cucerit de Chrila si gruparea lui neoecumenista.

    Apreciază

  5. Vesnicie zice:

    Spun [oamenii] că Parthenonul este un lucru perfect şi nu este permis nici să adaugi ceva peste el, nici să scoţi ceva. După cum aşadar în Parthenon nu se permite unei mâini profanatoare să adauge sau să scoată ceva, aşa şi Ortodoxia noastră este Parthenonul Duhului, este monument desăvârşit şi nemuritor; şi nu poate nimeni să adauge sau să scoată ceva!

    Aşadar, puteţi voi, să ne dovediţi, că am adăugat sau am scos măcar o iotă din credinţa pe care ne-au predat-o Apostolii şi Părinţii Bisericii?

    Dacă simpla salutare a ereticilor ne face împărtășiți de erezie, cu cât mai mult reușește aceasta prin pomenirea lui rostită tare când săvârșesc ei dumnezeieștile și înfricoșătoarele Taine? Și, dacă Hristos, Care este pus pe Sfânta Masă, este Însuși Adevărul, cum va fi primită minciuna cea mare de a-l prezenta noi pe eretic ca ortodox cu ceilalți ortodocși? La ceasul înfricoșătoarelor Taine vom juca teatru și vom prezenta inexistentul ca existent, erezia ca ortodoxie? Cum va suporta acestea sufletul ortodox și nu va întrerupe comuniunea cu cei care pomenesc și nu-i va considera drept exploatatori și profitori ai celor dumnezeiești?”

    Apreciază

    • @roman

      Te asiguram că nu este adevărat. Acest zvon este inventat de persoane rau-voitoare, numai și numai pentru a crea dezbinare și a-i amari pe părinți, pentru a semăna ură și neîncredere. Întâlnirile pline de căldură cu cei pe care ii bănuim, fara să avem dovezi că zvonurile sunt adevărate, sunt cel mai bun medicament. Să nu uităm pilda datornicului nemilostiv și să iertăm din inimă toate tuturor, mai ales că nici măcar nu sunt adevărate zvonurile. Cei care au inventat asemenea minciuni vor răspunde în fața lui Dumnezeu pentru mărturia lor mincinoasă!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu