Predica Părintelui Sava Lavriotul în Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic – Doar două lucruri trebuie să ne intereseze: Hristos și sufletul! A venit vremea să ne mărturisim credința noastra! Mărturisirea credinței este cea care ne mântuiește

Astazi este o zi mare! Sarbatorim primul Sinod Ecumenic, al celor 318 Parinti care au combatut arianismul si cu teologia lor au eliberat  Biserica de erezie.

De ce avem aceasta sarbatoare inaintea Cincizecimii?  Pentru a cinsti pe Sfintii Parinti care au fost foarte intelepti si ne-au lasat Biserica libera. Sfintii Parinti sunt adevarate faruri care ne-au aratat modul cum trebuie traita viata. Sunt adevarate modele pe care trebuie sa le imitam si sa le urmam. Trebuie sa invatam doua lucruri de la Sfintii Parinti. Trebuie sa urmam viata lor, spiritualitatea si luptele pe care le-au dat pentru Hristos si trebuie sa le urmam invataturile  pentru apararea credintei. Este o zi foarte importanta, ziua de azi, caci datorita lor suntem aici si ii sarbatorim.

Si noi ne confruntam cu o mare erezie, cea mai mare erezie care a venit in Biserica, ecumenunismul-inaintemergator al antihristului. Si astazi e nevoie sa imitam si sa urmam pe Sfintii Parinti  ca sa luam putere. Suntem siguri ca ceea ce facem azi, urmand pe Sfintii Parinti este unicul drum care trebuie urmat. Sa fiti sigur ca acesta este drumul care trebuie urmat! Suntem, ne aflam in Biserica lui Hristos! Este luptata de diavol, trece prin greutati dar niciodata nu este invinsa.

Suntem bucurosi azi deoarece ne aflam impreuna cu parintii marturisitori care iubesc pe Hristos, iubesc Ortodoxia noastra si se lupta pentru ea. De aceea noi ne gasim aici ca sa ne unim puterile noastre in aceasta lupta si sa ramanem in Biserica! In afara Bisericii nu exista mantuire! De aceea Sfintii Parinti si-au varsat sangele pentru ea, ca noi sa fim liberi si traitori in ea. Aici este cu adevarat Biserica luptatoare, unde ne gasim noi astazi! Si trebuie sa intelegem toti ca a venit vremea marturisirii credintei noastre. Trebuie sa marturisim credinta noastra nu numai prin cuvinte dar mai ales prin fapte. Trebuie sa ne pregatim pentru marturisirea credintei. Este cel mai mare dar pe care poate sa ni-L faca Hristos noua. Numai in acest mod putem sa demonstram ca il iubim pe Hristos. Toti ne aflam azi aici pentru Hristos! Ca sa-L slavim si sa ne unim in Hristos. Sfantul Cosma Etolianul spune ca doua lucruri trebuie sa ne intereseze – Hristos  si sufletul! Si ce va castiga omul daca va castiga lumea intreaga dar isi va pierde sufletul?

Trebuie sa ne luptam un pic ca sa castigam vesnicia! Asta ne invata Evanghelia si asta trebuie sa facem! Nu va speriati de greutatile care vor veni! Nu va speriati de aceste ocari si calomnii ce vin asupra noastra! Noi suntem siguri ca urmam drumul cel bun si ne gasim in Biserica. Si cu voia lui Dumnezeu trebuie sa urmam acest drum. Se poate ca drumul sa fie mai greu, dar la sfarsitul drumului este Raiul deoarece marturisirea credintei este cea care ne mantuieste. Si de aceea trebuie sa ii imitam pe Sfintii Parinti sarbatoriti azi.

Dumnezeu celor care ii urmeaza (pe acesti Sfinti Parinti) le va da mare Har, in special in epoca noastra care din nefericire este epoca antihristului. De aceea, noi nu ne vom teme de nimic numai de Dumnezeu ne vom teme, ca sa nu ne pierdem sufletul nostru. Sa avem atintiti ochii nostri catre Hristos – numai El este Cel care ne poate mantui si Maica Domnului care are puterea de a ne scoate din ispite si sa ne rugam la Sfintii Parinti care si-au varsat sangele pentru Hristos. Ca si noi, la randul nostru, sa putem face acelasi lucru!

sursa: 

Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Predica Părintelui Sava Lavriotul în Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic – Doar două lucruri trebuie să ne intereseze: Hristos și sufletul! A venit vremea să ne mărturisim credința noastra! Mărturisirea credinței este cea care ne mântuiește

  1. Pingback: Uniți întru slujirea lui Hristos |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s