„Acuma, creştinii au alţi duşmani, mai periculoşi, ei cu diplomaţia te doboară. Ne-am amestecat si incepem sa nu mai tinem cu respect si cu sinceritate Adevarul.”

”Să nu acceptăm minciunile lor! Apostolii lui Antihrist sunt foarte diplomaţi! Va fi o schimbare înfricoşată în omenire!” – Staretul Dionisie de la Colciu, Sf. Munte Athos

„Acuma, creştinii au alţi duşmani, mai periculoşi, ei cu diplomaţia te doboară. Te „introduc” în aşa fel încât să zici că au dreptate. De aceea trebuie mare băgare de seamă şi să ne rugăm la bunul Părinte Ceresc să ne lumineze, să nu acceptăm minciunile lor. Ceea ce cunoaştem că-i spre dărâmarea Ortodoxiei şi a sufletului nostru cel fără de moarte, acelea să nu le acceptăm.”

„Ne-am amestecat si incepem sa nu mai tinem cu respect si cu sinceritate Adevarul. Incepem sa spunem:“Eee, stie Dumnezeu, nu-i nimica daca nu respectam cutare”…

Ortodoxia se bazeaza pe cele sapte Sfinte Soboare Ecumenice, sa avem speranta ca Bunul Dumnezeu o sa ne faca parte sa ne putem mantui. Ca nu avem nicio alta dorinta decat numai si numai sa putem capata raiul, sa putem capata Imparatia lui Dumnezeu. Trebuie sa tii adevarul – si Dumnezeu te va ajuta.”

„Ceea ce spun acuma toti dusmanii Adevarului e un viclesug. Adica, ei iau si din cartile noastre, de unde scrie: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot cugetul tau, din toata virtutea ta si pe aproapele tau ca pe tine insuti” (Matei 22:39) si-ti spun asa: “Cine e aproapele nostru, al fiecaruia dintre noi? Orice om. Fie el din orice natiune, orice credinta ar avea, trebuie sa-l iubesti.” Da, sa-l iubesti, dar asta nu inseamna sa iubesti si credinta lui, ratacirea lui, neadevarul lui! Ca om sa-l iubesti, ca Dumnezeu are grija de fiecare. Fie ca-i jidan, ca-i mahomedan, orice o fi, tu trebuie sa-l iubesti, pentru ca-i om, e zidirea lui Dumnezeu – dar nu sa iubesti credinta lui, eresurile lui. Dar ei, prin viclesug, vor sa se apropie omenirea, vor sa te apropii de alte credinte si sa defaimi adevarul. Nu este alt adevar decat Iisus Hristos. Ortodoxia este Adevarul. (6 aprilie 2002)

Starețul Dionisie de la Colciu, Sfântul Munte Athos despre Sfântul Ilie Lăcătușu și Sfinții Mucenici cu sfinte moaște din temnițiele comuniste 

“- Despre noii martiri in Biserica noastra nu se mai spune nimic. Stiti ca au fost atatia in inchisorile comuniste; acuma au descoperit un parinte cu corpul neputrezit.

– Ia uite!

– Da, parintele Ilie Lacatusu. Si nu se spune nimic. Acuma noi ce trebuie sa facem?

– Vedeti? Lucrarea ispititorului. Vedeti cum o progresat rautatea? Pe acela invederat l-a aratat Dumnezeu si dupa moartea lui sfant, si uite, condu­catorii nu iau masuri ca sa-l sfinteasca [canonizeze, n.n.] si sa propo­vaduiasca ca nevoile si chinurile pe care le-o suferit l-au sfintit pe el, ca asta-i adevarul. Da, dar n-au indrazneala. Vedeti unde am ajuns?

– Si despre toti cei care au suferit in inchisori nu se povesteste nimic. Adica atatia mucenici au fost, poate au fost mai multi acum, in ultimul veac, decat in primele trei veacuri.

Sigur ca da. Uite, lucrarea ispititorului e asta, ca sa nu se propovaduiasca adevarul. Vezi? Da’ la Dumnezeu ei s-o sfintit si stau acolo in viata cea fara de sfarsit unde se vor veseli cu ingerii lui Dumnezeu si cu toti sfintii mucenici care au patimit. Omenirea asa e. Veacul al VII-lea e veacul cel mai periculos. O sa fie schimbari mari. (06-04-2002)”

Din: Staretul Dionisie. Lumea in vremurile de pe urma. Vol. II, Editura Prodromos, 2010

Moaştele părintelui Ilie Lăcătuşu (1909-1983), preot de mir având cinci copii, au fost descoperite în data de 29 septembrie 1998. Trupul sfântului a fost găsit în condiţiile corespunzătoare sfintelor moaşte: nestricăcios, frumos mirositor, uscat şi uşor, pielea de culoarea alunului, păstrându-şi dimensiunile şi aspectul, dând impresia unui om care doarme. Părintele Ilie Lăcătuşu a fost prizonier în închisorile comu­niste în perioada 1952-1954 şi 1959-1964, când a făcut muncă silnică la canalul Dunăre-Marea Neagră, respectiv la Periprava, în Delta Dunării.

 

Din păcate capcana neadevărului se întinde tot mai mult, cu o diplomație din ce în ce mai perfidă. Fundații din zilele noastre preiau controlul asupra oamenilor care mai au un cât de mic sentiment pentru tradiție pentru a-i atrage într-un amestec periculos al binelui cu răul, iar ceea ce rezultă este de fapt un rău mai mare deoarece oamenii nu mai pot să sesiseze ușor pericolul și sunt atrași spre lucruri pierzătoare cum ar fi : comuniunea și împreună rugăciunile cu ereticii, încrederea în stăpânirea antihristică și demonică care nu are niciodată drept scop mărturisirea adevărului sau binele oamenilor, ci dimpotrivă, vrea să-i domine și să-i subjuge.

”Cu Mamona nici o legătură, oricât de mică – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfântului Vasile cel Mare.”

Marșurile și manifestațiile organizate public au cu toate acest scop. Prin acestea puterea politică poate să țină tendințele populației sub control, dându-le direcția dorită de ei și îi introduce pe oameni într-un ecumenism mascat, ceea ce constituie cea mai înfiorătoare capcană.

Sfantul Marcu Evghenicul al Efesului nici dupa moartea sa nu doreste comuniune cu preotii si ierarhii eretici

Dar acum au ajuns să se folosească și de numele Sfinților Mucenici cu sfinte moaște ale mărturisitorilor din închisorile comuniste pentru a promova ecumenismul și pentru a închide ochii în fața compromisurilor cu ereticii de dragul unor recunoașteri publice.

Iată cum aceste fundații ce au legături cu interesele Statului Mamona colcăie de promovarea unității dintre ortodocși și eretici:

În organizarea Asociației pentru Custodia Monumentului de la Majadahonda, delegații ale Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, Fundației George Manu și Frăției Ortodoxe Române, Falangei Spaniole, Partidului Naționalist Francez, Grupul Civic Piața Universității 2012, Fundației Hermandad Divisione Azul și altor organizații românești și spaniole, au participat la ceremonia de comemorare a morții eroice a legionarilor Moța și Marin în lupta împotriva comunismului.

Slujba religioasă a fost oficiată de preotul greco-catolic Marius Visovan.

Au ținut concise dar impresionante discursuri: preotul greco catolic Visovan din partea Fundației George Manu, Sorin Olariu din partea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu – acesta dând citire mesajului transmis de comandantul legionar Dan Boghiu (Elveția), ultimul membru al Consiliului Politic al Mișcării Legionare din Exil, Ovidiu Mocanu – reprezentantul filialei spaniole a Frăției Ortodoxe Sf. Mc. Gheorghe (membrii acestei organizații realizând anul acesta curățarea monumentului înaintea comemorării), Miguel-Menendez Pinar în numele Asociației pentru Custodia Monumentului Moța-Marin.

http://www.buciumul.ro/2018/01/16/mota-si-marin-comemorati-la-majadahonda-si-bucuresti/

Ecumenism la parastasul lui Mota si Marin

Oare Sfinților care au pătimit în închisori le place cum se folosesc de numele lor pentru a face înțelegeri cu dușmanii Adevărului, cu ereticii și cu tot felul de instituții publice amestecate aflate în înțelegere cu Statul-Mamona?

Aceștia sunt pași spre a recunoaște că și papistașii au sfinți! Cumplită rătăcire. Ereticii nu au calea spre mântuire.

Sfintii Parinti ne invata ca ereticii nu pot fi numiti martiri, indiferent de chinurile prin care au trecut

Sfantul Ignatie Briancianinov – Despre mantuirea neortodocsilor

Doar știm că uneltele ecumeniste, cum ar fi Radio Trinitas hulesc Adevărul pomenind în fiecare zi ca sfinți pe rătăciții eretici papistași!

Iată cum necinstesc toți aceștia memoria Sfinților Mucenici!

Au fost atâția și atâția Sfinți Mucenici care au fost uciși de catolici. Iar unora li se pare o nimica toată dacă mai mereu sunt prezenți ereticii la manifestațiile lor!

SFÂNTUL MUCENIC PLATON, EPISCOP DE BANJA LUKA, UCIS DE „FRAŢII” ROMANO-CATOLICI

SFÂNTUL SFINŢIT MUCENIC VASILIE, care pentru DREAPTA CREDINŢĂ a fost ucis de catolici (4 mai)

NOII SFINTI MUCENICI POLONEZI CARE AU PRIMIT MARTIRIUL DIN PARTEA CATOLICILOR

Pomenirea Sfinţilor 26 de Cuvioşi Mucenici Zografiţi care în foc s-au săvârşit, uciși de papistași după ce au mărturisit împotriva uniației de la Lyon

Cum să se bucure Sfinții din închisorile comuniste de înțelegerile cu hulitorii?

Iată ce fac promotorii iconomiei nelegiuite, nu îi mai interesează nimic decât popularitatea! Ajung să îi promoveze alandala pe conducători ai sistemului ca Dodon și pe nelegiuții ecumeniști din Mitropolia Moldovei, fără nicio explicație, doar pentru că organizează marșuri fățarnice de doi lei, de parcă ar fi niște modele de urmat! Noi nu putem să facem nicio înțelegere cu statul antihristic sau cu conducătorii ecumeniști. Pe ei doar trebuie să îi dăm pe față înaintea oamenilor, pentru ca să se ferească de ei ca de șarpe!

Sfântul Teodor Studitul: „Fugiţi de şarpe şi de ucigaşii asemenea şarpelui [e­reticii], din pricina cărora pier cei mai mulţi din neam în neam”

Cum să admitem că fac și lucruri bune?

Aceasta este rătăcirea cea de pe urmă, rătăcirea antihristică, deoarece asta e strategia Antihristului să îi facă pe oameni să creadă că urmărește binele lor. Dar un bine construit pe minciună nu este decât închinare la tatăl minciunii, diavolul!

Sfântul Ipolit al Romei despre Antihrist:

La inceput se va arata bland, plin de dragoste, linistit, evlavios, plin de pace, urator al nedreptatii, cu sila de daruri si potrivnic idolatriei. Va spune ca ii face placere sa mediteze asupra Sfintelor Scripturi, ca ii va cinsti pe preoti, va cinsti batranetea, ca nu va accepta desfraul, curvia, ca ii este sila de adulter si nu va da atentie acuzelor (impotriva altora), nu va accep­ta juramintele, va fi iubitor de straini, prietenul celor nevoiasi si milostiv. Va face indemnuri la dragoste si nu va avea in general bogatie. Toate aceste le va face ca un viclean si prefacut, voind sa-i insele pe toti pentru a-l face imparatul lor.”

Vedeți și: Dezmat dupa Marsul pentru Viata sustinut de organizatorii acestuia

Cine sunt cei care organizeaza marsul pentru viata si de ce mai nou acestia colaboreaza cu ecumenistii?

Marsul pentru viata, masca perfecta pentru promovarea ecumenismului

Învățăturile și faptele ultimelor veacuri sunt amestecate. Să preluăm de la mărturisitorii ortodocși ai vremurilor noastre în primul rând pilda de jertfelnicie, de îndelungă răbdare în suferințe pentru a rămâne cu Hristos. Singurele repere sigure în zilele noastre rămân însă Ortodoxia neschimbată a Sfinților Părinți și Sfintele Sinoade Ecumenice.

Citiți și: https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/05/09/datoria-tuturor-in-vremuri-de-erezie-pastori-monahi-si-mireni-este-studierea-cu-sarguinta-a-invataturilor-bisericii-pentru-a-putea-birui-toate-uneltirile-mincinoase-ale-ereticilor/

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/04/29/cuviosul-serafim-rose-felul-acesta-de-calauzire-nu-este-dat-unor-vremuri-ca-ale-noastre-si-sa-fim-sinceri-noi-in-starea-noastra-de-slabiciune-stricaciune-si-pacatosenie-nici-n/

 

Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Sfaturi folositoare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la „Acuma, creştinii au alţi duşmani, mai periculoşi, ei cu diplomaţia te doboară. Ne-am amestecat si incepem sa nu mai tinem cu respect si cu sinceritate Adevarul.”

  1. Cristian D. zice:

    „Ce e, asadar, de mirare ca un episcop, un diacon, o vaduva, o fecioara, un invatator, sau chiar un martir a alunecat dela linia cea dreapta? Aceasta ar fi un motiv sa se creada ca ereziile contin adevarul? Trebuie sa judecam credinta dupa om, sau omul dupa credinta lui? Nimeni nu este intelept daca nu e credincios, nimeni nu e mare daca nu este crestin, si nimeni nu e crestin daca n-a ramas asa pana la sfarsit. Tu, ca om, cunosti pe oameni din exterior, judeci ce crezi si vezi cat iti arata ochii. „Dar, zice Scriptura, ochii Domnului sunt adanci”, „omul priveste fata, Dumnezeu inima”. (Tertulian, PSB vol. 3, pag. 140)

    Cine mai are inca ratiune sanatoasa, sa inteleaga.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s