Dacă găsim ceva de folos, să dăm mai departe

„Dar unde este dreptatea tadacă nu ai dragostea?”

Sf. Ioan Gură de Aur

Un apel către cititori:

Așa se întâmplă, oamenii vor neapărat să te pună în fața unui inchizitor, și nu pregetă să iscodească și să te urmărească peste tot, ca să poată să dea cu pietre în tine, dacă nu ești de acord cu ce susțin ei. Copoii sunt mulți. Noi credem că oricine are dreptul la protecția identității sale, dacă o dorește. E păcat să ne luăm de cineva și să îl punem la zidul infamiei în numele mărturisirii. Cu privire la administratorii acestui site, între timp s-a mai predat ștacheta, unii au mai plecat, fie din cauza grijilor din familie, fie pentru că au înțeles fiecare cum a putut calea pe care să o urmeze fiecare. Să analizăm doar cuvintele, să nu ne legăm de oameni. În perioada serghianistă, ierarhii, preoții, creștinii, se ghidau printr-o atitudine tainică. „Căci nu voi spune vrăjmașilor tăi Taina Ta.” Cu grijă, ei se tăinuiau unii pe alții, din precauție. Aici nu suntem la interogatorii la securitate. AICI E SPAȚIUL PUBLIC, MASS-MEDIA, ȘI LA TELEVIZOR E PĂSTRATĂ SECRET IDENTITATEA OAMENILOR. DEZVĂLUIREA EI NU SE FACE FĂRĂ ACORDUL PERSOANEI. Prin urmare să nu iscodim pe nimeni, mai ales pe internet, sluga preferată a Sistemului… Să luptăm în cuvânt, să nu ne hăituim unii pe alții și chiar pe vechii prieteni, să îi terorizăm emoțional. Să avem grijă cum ne purtăm cu fiecare om. Nu știi greutățile lui, nu știi durerea lui. Să nu ne transformăm în niște super-corecți fără milă. Lupta noastră să fie în cuvânt. În vremurile din urmă se spune că dragostea se va răci, că va da frate pe frate la moarte, că oamenii vor fi trufași și răzbunători. Să răspundem cu milă și cu răbdare tuturor. Pentru a mărturisi Adevărul nu e nevoie să facem mercenariat. Sinodul eretic din Creta nu a fost condamnat sinodal și suntem în perioada de mărturisire și de sârguire pentru a înțelege foarte bine rânduielile Bisericii. De aceea, să avem răbdare cu toți. Și cu cei ce s-au îngrădit de erezie, și cu cei ce nu s-au îngrădit. Cu cei cu care până mai ieri eram frați, nu trebuie să ne purtăm ca cu unii învechiți de mult în ale lor și a căror situație a fost demult lămurită de Biserică, cum sunt stiliștii și protestanții, papistașii. Acum să lăsăm oamenii să vină la Adevăr, să discutăm, să vedem ce spun Sfinții Părinți, să stăm în mod cuviincios la masa discutiilor. Și fiecare alege ce să creadă, Adevărul nu forțează pe nimeni, ci li se descoperă tuturor care Îl caută cu toată inima lor. Noi întrerupem doar comuniunea bisericească cu cei care susțin ecumenismul, dar nu întrerupem și discuțiile: răspundem tuturor, ne lămurim împreună cu ajutorul argumentelor patristice și cu ajutorul rugăciunii. Dacă găsiți că este ceva folositor și de la Sfinții Părinți, pe acest blog sau pe alte bloguri ortodoxe, puteți distribui și altora (prin mail sau materiale printate, sau în alt mod).

Acum sistemul caută să prindă pe toată lumea, iar instrumentul lui sunt rețelele de socializare. Pe aceste rețele e bine să fim precauți dacă așa considerăm. Din păcate nu mai trăim în viața reală, trăim într-una virtuală, atunci când avem de a face cu mediul online. În viața reală, dacă ai un rol, ți-l asumi și vobești față către față. În mediul online e ca în iad: niciodată nu ești față către față – alienare cibernetică…

Dumnezeu să ne lumineze pe toți, să ne ajute să fim în Dreapta Credință și să întoarcă pe cât mai mulți la Adevărul veșnic și neschimbat!

 

Pildă de la Mântuitorul:

1. Si dupa aceea mergea Iisus prin Galileea, caci nu voia sa mearga prin Iudeea, deoarece iudeii cautau sa-L ucida.
2. Si era aproape sarbatoarea iudaica a corturilor.
3. Au zis deci catre El fratii Lui: Pleaca de aici si du-Te in Iudeea, pentru ca si ucenicii Tai sa vada lucrurile pe care Tu le faci.
4. Caci nimeni nu lucreaza ceva in ascuns, ci cauta sa se faca cunoscut. Daca faci acestea, arata-Te pe Tine lumii.
5. Pentru ca nici fratii Lui nu credeau in El.
6. Deci le-a zis Iisus: Vremea Mea inca n-a sosit; dar vremea voastra totdeauna este gata.
7. Pe voi lumea nu poate sa va urasca, dar pe Mine Ma uraste, pentru ca Eu marturisesc despre ea ca lucrurile ei sunt rele.
8. Voi duceti-va la sarbatoare; Eu nu merg la sarbatoarea aceasta, caci vremea Mea nu s-a implinit inca.
9. Acestea spunandu-le, a ramas in Galileea.
10. Dar dupa ce fratii Sai s-au dus la sarbatoare, atunci S-a suit si El, dar nu pe fata, ci pe ascuns.
11. In timpul sarbatorii iudeii Il cautau si ziceau: Unde este Acela?
12. Si cartire multa era despre El in multime; unii ziceau: Este bun; iar altii ziceau: Nu, ci amageste multimea.
13. Totusi, de frica iudeilor, nimeni nu vorbea despre El pe fata.

14. Iar la jumatatea praznicului Iisus S-a suit in templu si invata.
15. Si iudeii se mirau zicand: Cum stie Acesta carte fara sa fi invatat?
16. Deci le-a raspuns Iisus si a zis: Invatatura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis.
17. De vrea cineva sa faca voia Lui, va cunoaste despre invatatura aceasta daca este de la Dumnezeu sau daca Eu vorbesc de la Mine Insumi.
18. Cel care vorbeste de la sine isi cauta slava sa; iar Cel care cauta slava Celui ce L-a trimis pe El, Acela este adevarat si nedreptate nu este in El.

Ioan 7, 1-18

 

Acest articol a fost publicat în Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s