Update Rugam pe pr Vasile Iovita sa isi retraga comentariul tendentios – In atentia Redactiei OrtodoxInfo

 

Site-ul Invataturile Sfintilor Parinti despre inselarile contemporane nu are nicio legatura cu parintele Spiridon Rosu, cu parintele Ciprian Staicu, si nimeni nu este pus, influentat de vreun parinte pentru a se scrie articole.  Rugam administratorii Ortodox Info sa isi retraga toate afirmatiile cu privire la sfintiile sale, iar cu privire la faptul ca site-ul ar apartine unor anumite persoane dubioase, acest lucru este fals. S-au adus amenintari la adresa anumitor frati de-ai nostri, si nu este prima oara, acei frati roaga pe acestia sa isi retraga toate calomniile si amenintarile cu scuzele de rigoare daca nu vor sa fie trasi la raspundere. Daca au dovezi in cele afirmate sa le expuna public. Articolele cu referiri teologice nu sunt scrise de parintele Spiridon. Singurul articol al parintelui  aparut pe site este cel cu Observatii critice la studiul despre partasia la erezie. Rugam redactia sa nu isi mai dea cu presupusul, conform regulilor de drept la libera exprimare. Ceea ce se publica aici e facut de buna voie, strict de administratori.

Extrem de rar se intampla ca un articol sa fie remarcat de parintii de la Radeni, cum a fost acesta, si sa fie sustinut de parinti. In rest, noi cunoastem foarte bine linia pe care vrem sa o urmam, care este continuarea sinaxei de la Roman.

Observam ca redactia OrtodoxInfo tine mortis sa discrediteze si sa isi dea cu presupusul. S-au transformat in niste moguli care vor sa inchida gura tuturor, turband de furie. Sa isi vada de site-ul lor si sa nu mai faca speculatii si afirmatii gratuite, fara dovezi. Acest lucru nu este crestinesc.

Tot incearca sa demonstreze ca oricine isi pune semnatura alaturi de parintele Ciprian Staicu e neaparat un ratacit. Doar pentru ca au ei ceva personal cu pr Ciprian Staicu. Si cu faptul ca a promovat muzica clasica, multe opere fiind compuse de masoni. Sfantul Nicodim Aghioritul arata ca cine vrea sa urmeze in totalitate Sfintilor Parinti, nu ar trebui sa mai asculte si sa promoveze muzica clasica. Poate nu le place comportamentul parintelui Ciprian, dar noi, la fel cum a spus si Gheron Sava Lavriotul, nu pe parintele Ciprian il urmam, ci vrem sa aratam adevarul. Nu parintele Ciprian ne ascociaza unii cu altii, ci faptul ca sustinem aceleasi idei in ce priveste lupta cu ecumenismul, din aceasta cauza ne intalnim la sinaxe. Ce e atat de greu de inteles? Mantuitorul l-a primit pe Iuda pana in ultima clipa desi stia cine este, dar Iuda nu era eretic, doar tradator. Mantuitorul a suspinat și pe Cruce pentru pocainta lui.  Iar ei ne impun sa ne dezicem de cineva fara sa existe dovezi de facto!

Cu privire la rataciri, peste tot sunt. Aresnie Boca si Nil Dorobantu, niste inselati oculti, inca sunt cinstiti de preoti care sustin proiectul de rezolutie al lui M.S. Chirilă. Sa nu se mai intalneasca nici ei intre ei, daca in felul acesta pun problema.

Ceea ce ne poate scoate in afara Bisericii este aderearea la erezie, comuniunea cu ereticii. Si restul inselarilor sunt importante cand se pune problema mantuirii, dar tema abordata de noi acum este ecumenismul. Nu levitatiile si falsele minuni, nu ezoterismul, nici muzica clasica!

Iar parintele Ciprian Staicu poate fi si presedintele Templului Satanic sau saman in Tibet (au mai fost cazuri de preoti care erau vrajitori in Istoria Bisericii care cu greu au fost demascati), atat timp cat nu exista dovezi in acest sens, nu putem sa nu participam impreuna la sinaxe, fiind si un excelent cunoscator de limbă greacă. Iar Mihai-Silviu Chirilă poate să fi fost și apostol care sa fi convertit popoare pagane la Ortodoxie, daca acum sustine voalat o teologie eronata, nu ne vom asocia cu el din cauza ca nu avem aceleasi puncte in comun in ce priveste lupta cu ecumenismul.

Ei in schimb, il calomniaza pe nedrept pe episcopul Artemie si permit tot felul de comentarii la adresa lui, spunand cica ar face cu buna stiinta jocurile ecumenistilor! Si aceasta cand este prigonit! Si mai si subliniaza cu indarjire: cu buna stiinta. Fara sa le fi gresit cu nimic. Insista ca e schismatic. De ce? Nu si-a facut sinod paralel. Doar a hirotonit niste preoti. Atat! Si asta in vreme de prigoana. Se pare ca crapa sionistii de ciuda ca pe pamant inca se mai savarseste Sfanta Liturghie, iar asta duce la intarzierea aparitiei maimutoiului de la Ierusalim.

 

Semnat,

Andrei Ioan

fratele unui absolvent al Masteratului de Teologie si Misiune Sociala a Bisericii, pe care l-am ajutat cu cercetarea bibliografica si cu tehnoredactarea lucrarilor de licenta si masterat in teologie, administrator si autor al unora dintre articolele aparute pe acest site

Tema lucrarii de disertatie la pregatirea careia m-am implicat si eu: Dreptatea în scrierile Sfântului Paisie Aghioritul

Gata. Acum ati descifrat enigma articolelor cu referinte canonice aparute pe acest site. Asa ca va rugam, retrageti numele parintelui Spiridon, care nici nu are timp sa citeasca ce se posteaza si nu are nicio legatura cu niciun site de pe internet.

Acest articol a fost publicat în Ecumenism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Update Rugam pe pr Vasile Iovita sa isi retraga comentariul tendentios – In atentia Redactiei OrtodoxInfo

 1. Adi zice:

  La Sfantul Teofan Zavoratul parca am citit in una din cartile sale cand dadea sfaturi unei fete care era in lume si era de vita nobila avand si canta la pian si asculta si muzica clasica implicit si ii zicea ca daca o muzica naste patimi sau melancolie sa se deoarteze de ea insa daca ii aduce liniste sa isi umple sufletulcu ea ascultand-o. Nu pot sa redau exact insa asta retin de acum peste 10 mai multi ani in urma cand am citit.
  Eu cred ca e fanatism sa infieram chiar tot. Desigur ca lumea de aici nu e ca raiul dar trebuie sa i cercam sa convietuim si cu lucrurile facute de maini omenesti. Muzica clasica e lucru omenesc, bancile pe care stam in parc la fel; dar asa cum sunt banci de lemn, confortabile, asa sunt si alte tipuri de banci din fier sau din beton care nu sunt confortabile, sunt reci, asa si in muzica clasica sunt piese de muzica clasica care tulbura si unele care linistesc; ori nu putem pretinde omului lumesc care nu a ajuns pe o treapta inalta de rugaciune, sa se lipseasca de toate mangaierile lumesti caci nu poate si sa-l mai si acuzam cu asprime pentru asta. Eu am ascultat intamplator, recent, o cantare la pian si am plans efectiv, atat de miscator mi s-a parut momentul. Cand voi fi indumnezeit nu voi mai fi miscat de cele ale lumii acesteia, dar pana la acea stare la care pe extrem de putini ii invredniceste Dumnezeu sa ajunga ce facem? Nu mai ascultam muzica clasica dar facem altele, unii chiar calomniaza, mint, etc dar li se pare ca neascultand muzica clasica au realizat ceva. Iertati! Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

  • Adi zice:

   Din cate tin minte, cartea Sfantului Teofan Zavoratul in care da sfaturi unei crestine din lume cu privire la muzica clasica este: „Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi”. Nu am acum cartea la mine ca sa pot verifica, in format pdf pe internet nu o gasesc, dar cine detine cartea si e interesat poate cauta; mai ales cei care fac atata caz si socotesc lepadati pe cei ce asculta. Desigur ca de dorit ar fi sa vrem si cu harul lui Dumnezeu sa putem renunta la toate cele ale lumii insa, sa fim realisti, marea majoritate dintre crestini nu o sa ajunga niciodata la desavarsire fiind pana la moarte legati de lume prin lanturile patimilor dar asta nu ii descalifica pentru ocuparea unui loc in rai ci nadajduind la mila lui Dumnezeu si zdrobindu-ni-se inima, parandu-ne rau, pentru caderile si pacatele noastre avem o sansa de a primi, ceea ce prin propriile noastre puteri este imposibil, mantuirea. Iertati si Dumnezeu sa ne miluiasca, pe toti cei ce dorim sa ne mantuim cu adevarat, bucurandu-ne inimile inca de aici prin Harul Sau!

   Apreciat de 1 persoană

   • Multumim mult Adi pentru precizare!

    Intr-adevar,am remarcat mai demult ca Sfantul Teofan Zavoratul vorbea acolo despre muzica. In format pdf nu am reusit sa gasim cartea. Dar vom pune citatul peste cateva zile, dupa ce vom avea acces la carte, daca nu il gaseste altcineva intre timp.

    Apreciază

  • Adi zice:

   Am gasit fragmentul despre muzica din cartea Sfântului Teofan Zăvorâtul. L-am pus intr-un document pdf format din imagini si am mai adaugat si alte cateva pagini din carte desi despre muzica cu siguranta ca scrie in mai multe randuri si multi alti sfinti au facut-o. Doamne ajuta!

   Se poate viziona si descarca pdf-ul aici: https://archive.org/details/Sf.TeofanZavoratulDinCarteaViataDuhovniceascaSiCumOPutemDobandi

   Apreciat de 1 persoană

 2. Si ca sa nu se mai spuna ca Gheron Sava Lavriotul contesta sfintenia Cuviosului Paisie Aghioritul:
  Ascultati la momentul respectiv, veti vedea ca Gheron Sava foloseste termenul „Aghios”=Sfânt

  Întrebare (2h 33m): Mai au har preoții care au acte, cum ar fi permis de conducere, carduri bancare, etc? Dar acei preoți care dau binecuvântare a se primi actele cu cip sau cu cod de bare, mai au har? Este vorba și de preoți care s-au îngrădit de erezie?
  Răspunde Gheron Sava: Sfântul Paisie Aghioritul a clarificat foarte bine lucrurile, în afară de faptul că ne clarifică că doar pecetluirea pe frunte și pe mâna dreaptă este lepădarea de Hristos, mai spune că un card ce conține toate în el, adică permisul de conducere, cardul bancar, cardul de sănătate și toate celelalte ar conține 666 în sine, nici pe acela nu va trebui să-l acceptăm. Nu putem spune că cineva ce are un card bancar s-a lepădat de Hristos. Toate acestea pregătesc omul pentru pecetluirea pe frunte și pe mâna dreaptă. Dacă ar fi fost așa ne-ar fi preîntâmpinat Apocalipsa, ne-ar fi spus și alte lucruri. Nu ne-ar fi spus doar despre mână și frunte. Așa încât să nu ne grăbim. Sfântul Paisie Aghioritul a făcut pași înainte, a spus că și cardul de dinainte de pecetluire, este lepădare. Să rămânem doar acolo.

  Apreciază

 3. Emil H zice:

  Cei de la ortodoxinfo vor doar scandal

  Apreciază

 4. Sunt somat sa-mi retrag comentariul din 30 aprilie 2018. Intamplator am aflat aceasta somatie abia azi. Cercetand blogul, am gasit ca la data mentionata am scris un articol cu titlul Soila fide este invatatura draceasca. Nu retrag acest articol, dimpotriva, il intareasc, iar daca dumneavoastra sustineti contrariul, sunteti in adanca inselare. Iesiti din aceasta inselare si sa va lumineze Dumnezeu. Sa nu mai pierdem timpul cupreocupari marunte. Doamne ajuta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s