Inselarea merge mai departe

Avem prima veste despre cele întâmplate la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a Postului Mare, la Mănăstirea Bănceni, când împreună cu ÎPS Longhin Jar au slujit părinți greci și români. Din filmarea de mai sus, încărcată pe net de pr. Matei Vulcănescu, putem recunoaște pe:

1. Pr. Prof. Dr. Theodoros Zisis – creatorul ideii „părtășiei la erezie”;

2. Pr. Matei Vulcănescu – no comment, deja îl știe tot satul;

3. Pr. Macarie Banu de la Oituz – „duhovnicul” skype;

4. Pr. Athanasie de la Oituz – ibidem;

5. Pr. Claudiu Buză – ucenicul lui MSC

6. Pr. Cosmin Tripon – ucenicul nr. 2 al lui MSC

7. Pr. Vasile Iovița – no comment, dar să aveți inima tare dacă accesați site-ul sfinției sale.

Articolul de pe site-ul katanixis (adresa: http://www.katanixis.gr/2018/03/blog-post_77.html) nu mai este însoțit de nici o adăugire despre conferința ținută de pr. Teodor Zisis la Bănceni, la care au fost chemați… cei chemați, cu toate că s-a lansat zvonul că „toți” părinții care au întrerupt pomenirea au fost chemați, însă au fost ocoliți cei care au participat la Sinaxa de la Roman și care au fost apoi „blagosloviți” de vlădica Longhin, pe care Dumnezeu să îl țină sănătos.

Nu putem să ne dăm seama ce anume caută acolo părinții de la Oituz, ale căror deraieri de la Ortodoxie au fost vădite de mai bine de un an și până în prezent nu s-a auzit că ei ar fi renunțat la ele. Dar poate că au nimerit exact unde trebuia, într-o „oază” a Oastei Domnului, cu toate cele aferente!

Părinții români au avut ocazia de a sluji cu un ierarh care nu a întrerupt pomenirea mai-marilor lui ereziarhi, deci în esență acești părinți români au revenit la pomenirea ereticilor.

Al doilea aspect este că dacă tot s-a adunat acolo „crema Ortodoxiei”, trebuia luni, marți cel târziu să fie plin netul de laudele la adresa lor. Însă tăcerea MÂLC probabil are și ea un sens… giratoriu!

Oricum, încă așteptăm de la ei vești bune, patristice, duhovnicești, nu numai fast liturgic, pomenitor de eretici! Cu această ocazie a fost pomenit arhiepiscopul Onufrie (vădit ca ecumenist și rugător împreună cu ereticii și necreștinii) – a se vedea video – și „toți patriarhii ortodocși, care drept învață cuvântul adevărului”?

Care sunt aceia? A fost de fapt un artificiu liturgic (un episcop nu pomenește decât pe mai marii lui direcți sau pe patriarh, nu pe toți patriarhii…; doar când un întâi-stătător – arhiepiscop sau patriarh – slujește în sobor atunci se citesc toate dipticele cu patriarhii din Ortodoxie), putea spune arhiepiscopul de Bănceni așa: „episcopi” ortodocși, dar a spus „patriarhi”, spre a nu supăra nici Moscova, dar a-i „liniști” și pe cei prezenți, că la Bănceni ortodoxia este la ea acasă. Însă manevra a căzut în gol.

Domnul să îi lumineze, pentru rugăciunile Sfântului Grigorie Palama !

Redacția

Mai jos este un comentariu foarte bun al parintelui  Ciprian Staicu , in care explica faptul ca degeaba te ingrijesti de sute de copii daca nu ai dreapta credinta, este in zadar.

Să vă spun un mic secret, ca să nu cădeți în extrema „lacrimogenelor”: în 2017, ianuarie, după conferința lui Gheron Sava la Rădeni, am plecat împreună în Basarabia, iar apoi în Ucraina.
Sâmbătă după-masă, după ce luasem masa cu vlădica Longhin, înainte de a pleca ne-am dus la acești bieți copii cu handicap fizic (care apar în filmările de pe net puse de calomnia.info). Ne-au cântat foarte frumos în holul larg al clădirii, apoi noi ne-am reîntors la mașină.
Pentru că voiam să le fac un dar, fusesem adânc impresionat de ei, am luat din mașină câteva exemplare din Ghidul practic ortodox al tânărului contemporan și încă o altă carte pentru tineri, pe care am tradus-o din limba greacă, și m-am reîntors singur în clădire; plecaserăm de doar două minute. La intrare am auzit voci ridicate, apoi i-am văzut – ei nu m-au zărit, căci erau întorși cu spatele spre ușă – pe băieții mai mari cazați acolo care tocmai se certau, nu știu de ce, dar scoteau niște înjurături înfiorătoare. Mi s-a făcut rușine de situație, am lăsat cărțile undeva aproape de intrare și am plecat.
Concluzia: lucrarea socială și de întrajutorare este foarte importantă, dar nu în asta constă Ortodoxia cuiva. Așa că – fiind și în cadrul unei mănăstiri – poate s-ar cuveni o prezență continuă monahală lângă acești copii și tineri, care se comportă ca niște copii orfani, cu toate traumele aferente.
Nimeni nu îi judecă, și eu am înfiat un copil orfan, însă grija față de ei trebuie să se centreze pe clădirea caracterului, atât cât se poate.
Așa că filmările cu pr. Teodor Zisis și cu copiii – apărute pe net – sunt frumoase, sunt emoționante – dar asta nu schimbă realitatea: vlădica Longhin și cei cu care a slujit NU MAI SUNT ÎNGRĂDIȚI DE EREZIA ECUMENISTĂ.
Pr. Ciprian Staicu

Sursa:  prieteniisfantuluiefrem.ro/2018/03/08/cei-ce-sunt-in-acelasi-duh/#comments

Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Inselarea merge mai departe

  1. Roman zice:

    Asta se intampla fiindca ne ,,grabim” cu totii si nu mai avem rabdare, noi creaturile ,cu Creatorul Insusi Dumnezeu Atottiitorul si mai ales ne dorim ca tot timpul sa avem o cale de mijloc ,un refugiu caldicel,o cale la indemana noastra a oamenilor,dupa ale noastre ,,put(o)eri” ,dar ,,puteri”cat mai lumesti .Noi vrem sa ne sfintim ,dar prea putin prin sacrificiul vietii noatre antihristice si lumesti pe care o respiram azi si o dedicam total linistii… ca de moarte.Asta e o alta cale de mijloc, intre ortodocsia diluata si dupa ,,puterile’ noastre ,ale celor din aceste vremuri antihristice…adica ecumeniste si calea de intrerupere a pomenirii (intoarcerea la Credinta Sfintilor si la legile lasate ptr asemenea vremuri catre noi ,cei mai lipsiti de sfintenie de catre Sfintii Parinti purtati de Duhul Sfant),chiar daca cei care sunt in acest clip de la Banceni nu vor sau nu pot sa inteleaga ca …da momentul Creta a declansat razboiul cu arhiconii ecumenisti ,iar acest lucru mai putin conteaza daca trebuia sau nu mai demult inceput (sigur ca trebuia mai demult inceput),dar e bine ca s-a inceput si trebuie sa incepem sa luam ,,tratament” de vindecare duhovniceasca a somnului profund si de moarte in care am trait sau murit duhovniceste.Poate e ultima ,,arca a lui Noe” si ptr noi cei din anii astia ai iluminatilor.Sa dea Dumnezeu sa ne mai putem ridica si noi oamenii cazuti ai vremurilor astea antihristice, sa ne mai ridicam…inca o data!Dumnezeu a ridicat oameni mari,oameni Sfinti tot timpul in vreme de razboi cu diavolul…Nu ne trebuie inca o cale de mijloc ,linistita ,adica aducatoare de somn sau moarte vesnica.Pacat ca se cauta doar solutii omenesti,asta e ratacire mare.Iertati!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s