Oastea Domnului este o factiune sectara sub masca ortodoxiei

Sursa: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1599658873426786&id=122064617852893&_rdr

 

Despre oastea domnului: http://ortodoxos.ro/2016/12/15/despre-secta-oastea-domnului/

Canonul 75 al Sinodului VI Ecumenic (pag 221, Pidalion) interzice ca in Biserica sa fie folosite intrumente muzicale: 

      „Voim ca cei ce vin in Biserica spre a canta, sa nu intrebuinteze nici strigate necuviincioase, nici sa sileasca firea spre racnire si nici sa zica ceva ce Bisericii nu convine. Ci cu mare atentie si umilinta sa aduca lui Dumnezeu, privitorul celor ascunse, astfel de psalmodii. Ca Sfintitul cuvant a invatat evlaviosi a fi fiii lui Israel(Levitic:15,30)”.

Obiceiul folosirii instrumentelor in biserica este preluat de la catolici si de la sectari.

Sustinatorii instrumentelor muzicale in biserica, trebuie sa stie ca nu orice pictura cu subiect religios poate fi sfintita, tot astfel nu orice muzica poate defini ortodoxia.

Oastea Domnului nu este o cerere a lui Dumnezeu, ci este o inventie pur omeneasca cu influente sectare si care distruge mult mai eficient mantuirea deoarece lucreaza in interiorul Bisericii si au cazut prada chiar si episcopi ,  preoti dupa cum se vede in inregistrarea de mai sus.

Observam ca pana si preotii care predica sunt foarte asemanatori cu predicatorii sectari. Ba mai mult sunt lasati sa predice mirenii.

Canonul 64 de la sinodul VI Ecumenic :

      ” Cum că nu se cuvine mireanului a porni cuvânt în public, sau a învăța, însușindu-și de aici lui-și dregătorie dăscălească, ci a urma rânduirii celei predate de Domnul, și a deschide urechea la cei ce au luat Darul învățătorescului cuvânt, și a se învăța de la dânșii cele dumnezeești.”

TÂLCUIRE
Oprește Canonul acesta pe tot mireanul a nu învăța în arătare, și în Biserică, ci mai vârtos el învață-se de la cei ce au luat darul învățăturii. Căci precum într-un trup se află osebite mădulare, precum zice Pavel, așa și într-o Biserică se află osebiți oameni, după rânduiala ce Dumnezeu o a dat fiecăruia. Precum Teologul Grigorie tâlcuind cuvântul Apostolului zice, că altul este în Biserică ureche, altul limbă, altul mână, și altul altceva mădular, nu toți sunt limbă, adică învățători, nici toți Apostoli, nici toți prooroci. Deci, omule, tu oaie fiind, ce te faci păstor? Picior fiind, ce te faci cap? Soldat fiind, ce te apuci a te face general de oști? Zice și Solomon: Nu fi lesnicios a vorbi, nici sărac fiind, să te întreci cu cei bogați, nici căuta a te face mai înțelept între cei înțelepți. Iar care va face afară de Canonul acesta, să se afurisească pe 40 de zile. De va fi însă vreun mirean iscusit în cuvânt, și cu chip cucernic, nu se oprește de a răspunde și a învăța îndeosebi (în particular) pe cei ce îl întreabă, că vor fi zice toți învățați de Dumnezeu; în ce chip grăia și Apolos, și învăța cele pentru Domnul, cu toate ca numai botezul lui Ioan știa, și Achila și Priscila, cei ce au învățat pe acestași Apolos mai cu scumpătate calea lui Dumnezeu.”
PIDALION  p 290

 

 

Cititi si : https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/01/30/sa-ii-cercetam-in-lumina-sfintilor-parinti-pe-toti-cei-implicati-in-lupta-antiecumenista-si-sa-nu-credem-tot-felul-de-vorbe-minciunoase-lansate-public/

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/11/30/sa-ne-ferim-de-duhovnicii-contemporani-care-au-gandire-ecumenista/

 

Acest articol a fost publicat în Inselari contemporane. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Oastea Domnului este o factiune sectara sub masca ortodoxiei

  1. ion hodor zice:

    Asa-i si la penticostali,si adventisti,si la toti inselatii un Haos total,noi ortodocsii suntem ostasi ai lui Hristos din momentul cand suntem botezati.!Ei numindu-se astfel isi dau un rang in plus decat cel de crestin,adica ei sunt mult mai deasupra,zicand ca vad ,de asta ramane pacatul asupra lor!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s