Virusul ”partasiei la erezie” incepe sa ii cuprinda pe cat mai multi, chiar si pe Ps Longhin

Va redam o inregistrare audio de la Banceni de pe data de 4 februarie 2018 in care Ps Longhin ii mustra pe parintii de la Radeni si pe gheron Sava. Ps Longhin sustine niste afirmatii foarte grave cum ca parintii de la Radeni si Gheron Sava ar fi platiti de masoni. Rugam, pe Ps Longhin sau altcineva care ar avea asemenea dovezi sa le expuna public. Iar daca nu au, de ce dezinformeaza si manipuleaza?

Cercetati singuri cum am mai scris si in alte articole cine sunt acesti acuzatori. Uitati-va  in ce conditii traiesc parintii la Radeni, si vedeti si ”coliba” pr. Theodoros Zisis. Cercetatii pe toti in duhul Sfintilor Parinti si o sa va dati singuri seama cine sunt adevaratii pastori si cine sunt lupi imbracati in piele de oaie.

INTÂIA EPISTOLA SOBORNICEASCA A SFÂNTULUI APOSTOL IOAN Capitolul 4  ”Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume. În aceasta să cunoaşteţi duhul lui Dumnezeu: orice duh care mărturiseşte că Iisus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu. Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume.”

Sfantul Teodor Studitul: “Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.”

Sfantul Vasile cel Mare: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti” ”Trebuie să evităm orice părtășie cu ei (cu ereticii) și să le respingem cuvintele ca unele ce sunt otravă pentru suflete.”

Sfantul Efrem Sirul: „Vai acelora care se întinează cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeieştile Scripturi! Vai de cei care murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii!”

Vedeti si: https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/02/04/predica-pr-pamvo-la-duminica-fiului-risipitor-radeni-4-februarie-2018/

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/02/03/ips-serafim-de-pireu-incalca-canoanele-si-permite-fanfara-sa-cante-in-biserica/

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/01/30/sa-ii-cercetam-in-lumina-sfintilor-parinti-pe-toti-cei-implicati-in-lupta-antiecumenista-si-sa-nu-credem-tot-felul-de-vorbe-minciunoase-lansate-public/

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2018/01/29/prezentarea-concluziilor-sinaxei-de-la-roman-de-la-25-ianuarie-2018-de-parintii-elefterie-spiridon-si-xenofont/

 

Acest articol a fost publicat în Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Virusul ”partasiei la erezie” incepe sa ii cuprinda pe cat mai multi, chiar si pe Ps Longhin

 1. Sterie Silvestru zice:

  Învățăturile eretice, faptele eretice, nu pot exista fără primirea gândurilor eretice în mintea ereticului, Deci, cine are învățături eretice sau fapte eretice acela are şi cuget eretic.
  Deci, cine are comuniune cu erezia acela are şi cuget eretic.

  În clipa în care cineva primește gândul rău (şi cineva care ştie şi cineva care nu ştie, pentru că nu ştie deoarece nu vrea să ştie) și gândește că ar fi un lucru bun să rămână în comuniune cu erezia şi hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia sau gândeşte că ar fi un lucru rău să rămână în comuniune cu erezia, dar hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia, în acea clipă acest cineva schimbă învățătura ortodoxă și este eretic.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Vasilica zice:

  Sterie Silvestru
  Adevarat asa este!

  Apreciază

 3. Ortodoxos zice:

  Ep Longhin nu a cugetat niciodata ortodox. La el la pangar nu gasesti vreo carte ortodoxa. Doar oasrea domnului care nu este o treaba ortodoxa.

  Apreciază

  • ion hodor zice:

   Parintee!!!

   Apreciază

  • ion hodor zice:

   Parintee!!!Va rog din suflet,in numele Domnului IIsus Hristos,sa terminam de aruncat cu gunoi,nu e in Duh Ortodox,si nu asa faceau Sf Parinti,ajunge,nu asa se duce lupta,ca aici nu ne luptam in ring!!!

   Apreciază

  • Ionatan zice:

   Inainte de a vorbi despre Oastea Domnului stii macar despre ce vorbesti?cerceteaza si ai sa vezi ca gresesti..multi stiu asa din auzite ..am auzit…citeste si vino sa vrzi ce insemna Oastea Domnului..daca esti duhovnicesc o intelegi ..daca esti lumesc cu rachiul cu jocurile cu lumea ..desigur dragulmeu nu o vei intelege..

   Apreciază

 4. Sterie Silvestru zice:

  Învățăturile eretice, faptele eretice, nu pot exista fără primirea gândurilor eretice în mintea ereticului.

  Deci:

  Cine are fapte eretice (comuniunea cu erezia este o faptă eretică) are sigur 100% şi cuget eretic;
  Cine are fapte eretice este eretic şi în faptă şi în gândire (are sigur 100% şi cuget eretic);

  Cine are învăţături eretice – învaţă erezii şi pe alţii (îndemnul la comuniune cu erezia este o învăţătură eretică), are sigur 100% şi cuget eretic;
  Cine are învăţături eretice – învaţă erezii şi pe alţii, este eretic şi în învăţătură (şi în faptă – învăţătura este tot o faptă) şi în gândire (are sigur 100% şi cuget eretic);

  Cine primeşte gănduri eretice primeşte erezii în minte (primirea gândului rău de la diavol care îl îndeamnă să rămână în această comuniune cu erezia este un gănd eretic) şi are sigur 100% cuget eretic;
  Cine primeşte gânduri eretice primeşte erezii în minte şi este eretic în gănire (are sigur 100% cuget eretic) şi putem spune că este eretic şi în învăţătură şi în faptă (se îndeamnă pe sine la erezii şi se învaţă pe sine erezii, iar această învăţătură este tot o faptă);

  Cine vrea să fie ortodox trebuie să trăiască tot timpul aşa cum a zis Dumnezeu, trebuie să facă tot timpul voia lui Dumnezeu (deoarece doar aşa – hotărât permanent pe calea credinţei ortodoxe – va fi fericit şi în viaţa aceasta şi în veşnicie, doar aşa va avea viaţa şi fericită şi uşoară, doar aşa va avea permanent şi nădejde foarte mare de mântuire şi iubire), deci trebuie să facă tot timpul ce este bine, adică: să primească gândurile ortodoxe şi să nu primească gândurile rele; să vorbească vorbe ortodoxe şi să nu vorbească vorbe rele; şi, să facă fapte ortodoxe şi să nu facă fapte rele.
  .
  În clipa în care cineva primește gândul rău (şi cineva care ştie şi cineva care nu ştie, pentru că nu ştie deoarece nu vrea să ştie) și gândește că ar fi un lucru bun să rămână în comuniune cu erezia şi primind gândul rău hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia sau gândeşte că este un lucru rău să rămână în comuniune cu erezia, dar primind gândul rău hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia, în acea clipă acest cineva schimbă învățătura ortodoxă și este eretic.

  Apreciază

 5. Sterie Silvestru zice:

  Nu apărea mesajul trimis şi am trimis din nou acelaşi mesaj. Vă rog să mă iertaţi, pentru toate!

  Apreciază

 6. Sterie Silvestru zice:

  Cine vrea să fie ortodox toată viața trebuie să vrea 100 % să facă tot timpul voia lui Dumnezeu, trebuie să trăiască tot timpul aşa cum a zis Dumnezeu (deoarece doar aşa – hotărât permanent pe calea credinţei ortodoxe – va fi fericit şi în viaţa aceasta şi în veşnicie, doar aşa va avea viaţa şi fericită şi uşoară, doar aşa va avea permanent şi nădejde foarte mare de mântuire şi iubire), deci trebuie să facă tot timpul ce este bine, adică: să primească gândurile ortodoxe şi să nu primească gândurile rele; să vorbească vorbe ortodoxe şi să nu vorbească vorbe rele; şi, să facă fapte ortodoxe şi să nu facă fapte rele.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s