Slujba ecumenista unde au participat ortodocsi, catolici, slujba fiind oficiata de un papistas

In acest an in Spania la comemorarea lui Mota si Marin, slujba de parastas a fost oficiata de papistasul Marius Visovan, dupa cum putem citi in ziarul buciumul: http://www.buciumul.ro/2018/01/16/mota-si-marin-comemorati-la-majadahonda-si-bucuresti/

Anul trecut tot la aceasta comemorare au slujit si s-au rugat cu ereticii si preotul ”ortodox ” Mircea Bejenariu si medicul Mircea Puscasu.

Vedeti aici: https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/01/30/ecumenism-la-parastasul-lui-mota-si-marin/

Anul acesta observam ca au fost trimisi in Spania alti reprezentanti ortodoxi, unul fiind ,fost presedinte al organizatiei studentesti sucevene ASCOR Suceava,Doroftei Dinu dupa cum puteti observa mai jos. De aici rezulta caracterul ecumenist al ASCOR.

 

Cei care participa la comemorarea lui Mota si Marin sustin ca acestia doi au mers sa lupte pentru apararea crestinismului. Noi stim ca singurii crestini sunt ortodoxii si nu catolicii, protestantii etc…

Uitati ce spune Sf Ciprian al Cartaginei despre martiriul neortodoxilor:

„Asemenea oameni (cei născuţi în erezie), chiar dacă au fost ucişi în numele credinţei lor, nu-si vor spăla nici cu sânge greşelile lor. Vina dezbinării e grava, de neiertat, şi suferinţa n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot rămâne cu Dumnezeu cei ce nu vor sa fie uniţi cu Biserica lui Dumnezeu. Chiar dacă vor arde pe rug sau vor fi daţi fiarelor sălbatice, aceea nu va fi coroana credinţei, ci pedeapsa trădării, şi nu sfârşitul glorios al celui cu virtute religioasa, ci moartea din disperare. Unul ca aceştia poate fi ucis, dar nu poate fi încoronat. Mărturiseşte că e creştin, ca şi diavolul care adesea minte ca e Hristos, căci Însuşi Domnul ne atrage luarea-aminte şi zice: «Mulţi vor veni în numele Meu spunând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi vor înşela.» După cum el nu e Hristos, chiar dacă înşeală cu numele, la fel nu poate fi creştin cine nu rămâne în Evanghelia lui Hristos şi a adevăratei credinţe” [221; 444].

 

 

Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Slujba ecumenista unde au participat ortodocsi, catolici, slujba fiind oficiata de un papistas

 1. Liviu zice:

  mai analfabetule, invata limba romana
  tu zici ca esti ortodox, dar nici cuvantul asta nu stii sa-l scrii

  Apreciază

  • Andreas zice:

   Cum a scris este corect, documenteazate inainte sa jignesti..tu nu ai fost jignit de nimenea.
   Daca ai argumente explicale cu bunatate si stare buna nu cu agresivitate…Daca te consideri crestin (Orthodox, Catolic sau de alta religie..)

   Apreciază

 2. Cătă zice:

  A participa la o slujbă catolică sau greco-catolică nu înseamnă a te identifica cu ea. „Nu judecați că să nu fiți judecați”
  Iar dacă vreți să compromiteți oameni de bună credință în mod conștient, indiferent de nominațiunea dvs., papistaș sau ne-papistaș, înseamnă că va luat deja mama lui dracu …

  Apreciază

  • Se vede ca un duh ”ortodox” va cuprinde in limbaj. Dumnezeu sa va ierte si sa va intoarca la dreapta credinta prin ce mijloace considera EL.

   Apreciază

   • Cătă zice:

    Dumnezeu să ne ierte pe toți și să ne aducă la dreapta credință. Sau aveți vreo părere exacerbată în legătură cu „sfințenia” dumneavoastră ? Că la bălmăjit pe alții văd că vă pricepeți și nu cred că vă înscrieți în canoanele Sfinților Părinți cu această atitudine „antiecumenistă”.

    Apreciază

 3. Marcel zice:

  Mai oameni buni. Noi nu am savarsit nici o slujba impreuna cu papistasii, am savarsit parastas separat doar cu preot ortodox in alta zii. Prezenta noastra acolo nu inseamna nimic, atata timp cat nu am gustat din prinoasele lor, nici nu au avut si nici nu ne-am rugat impreuna cu ei. Dar ati uitat ca Mota si Marin au luptat in tara de catolici. Maine poimaine ii faceti si pe ei ecumenisti. Ai o poza in care stam cot la cot cu Visovan? NU pentru ca intentionat ne-am pozitionat alaturi.

  Marcel

  Apreciază

 4. Alina zice:

  Cât este de ușor a judeca in necunoștință de cauza. Desi se aflau in Spania, niciun ortodox nu a rostit vreo rugăciune alaturi de dl. Visovan. .. Cu atât mai mult Dinu. Si asta va spun din surse sigure. Oricine îl cunoaște știe că este o aberație ceea ce scrie in acest articol … In schimb, dumneavoastră faceți doar presupuneri, dezinformați și incercati să manipulati.Prezenta lui Visovan a fost nefericita și nedorita. Informati-va va rog înainte să aruncați cu pietre și nu uitați că Dumnezeu pe toate le cunoaște și pe toate le va judeca cu judecata Lui cea dreaptă.

  Apreciază

  • Rabdare, in curand o sa mai aducem o lista cu canoane si cu Sfinti care combat orice prezenta langa un papistas , cu atat mai mult participarea la o slujba indiferent de care, care o oficiaza un papistas, sau oficiata de ortodox cu participarea papistasilor. Sunteti lipsiti de dragoste. Oare cum acest Visovan se va intoarce la ortodoxie cand vede ortodocsi participand alaturi de el la rugaciuni, fara ca vreun ortodox in duh de pace sa ii zica ca greseste??
   Referitor la Dinu, il stim , nu vorbim pe presupuneri ci pe dovezi concrete. Dinu ca si multi ascoristi au avut si au gandire eretica. Repet, toate astea va demonstrez cu Invatatura Sfintilor.
   Ascorul este o organizatie masonica pentru a tine in frau pe tinerii studenti care ar dori sa o ia cu adevarat pe calea lui Hristos. Si avem dovezi.
   In legatura cu prezenta lui Dinu, o sa ne informam daca am vazut bine prezenta lui la o slujba facuta de un papistas. Este posibil sa avem nevoie de control la oftalmolog. Nu negam. Desi ne indoim, ca mai multi vazand fotografia au confirmat ca Dinu este PREZENT la o slujba ecumenista. Acum confirmati si voi.

   Apreciază

   • Cătă zice:

    După cum vorbiți în mod sigur nu-l cunoașteți pe Dinu. Iar dacă o fi greșit învreo-un fel atunci îngăduiți lui Dinu să se mântuiască în ultimul ceas asemeni tâlharului de pe cruce și nu mai judecați voi înaintea lui Hristos.

    Apreciază

   • Nu avem treaba cu persoana, ci cu pacatul persoanei, daca ne legam de persoana mare greseala facem. Daca matale, sau eu sau oricine altcineva devine eretic, aveti/avem obligatia sa il mustram cu dragoste si sa ii spunem ca greseste. Binenteles , daca eu , mustrat fiind, nu am smerenie o sa incep sa va arunc acuze. Asta se intampla acum. Avem 100 de ani de ecumenism. Pe cati din ascoristi va intereseaza ce este aia ecumenism?

    Apreciază

 5. meme zice:

  Intrati pe pagina de facebook a Ministerului Apararii Nationale. Sunt postate doua videouri in data de 1 decembrie 2018, unul la ora 8:04 si celalalt la ora 8:13, cu titlul „LIVE: Ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I”. La ceremonia religioasa participa trei preoti. Mi se pare mie sau unul dintre ei e catolic? Mi se pare ca se slujeste parastasul impreuna cu catolicii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s