Părintele Ioan Miron despre noua otravă aruncată înaintea celor ce s-au îngrădit de erezie și anume: ”părtașul la erezie nu este eretic”

Părintele Ioan Miron despre noua otravă aruncată înaintea celor ce s-au îngrădit de erezie și anume: ”părtașul la erezie nu este eretic”

Fraților mei împreună slujitori ai Sfântului Altar și mărturisitori ai Dreptei Credințe, Harul, Mila și Pacea Domnului Nostru Iisus Hristos să umple inimile voaste în veci. Amin!

Am observat că se încearcă sistematic de către mai noii Arie și Nestorie ai vremurilor din urmă a se otrăvi mințile și inimile voastre prin anumite studii care vă sunt trimise pe email, în care nu se încearcă altceva decât să vă obișnuiască cu noua lor terminologie anti-patristică, pe care să v-o însușiți treptat, treptat și să vi se pară corectă. Acest lucru m-a determinat să rup tăcerea și să vă îndemn să nu primiți nicio părere străina de învățăturile Sfinților Părinți pentru ca să nu vă pierdeți împreună cu cei rătăciți.

Noua otravă aruncată înaintea celor ce s-au îngrădit de erezie, este aceea că unii dintre cei ce sunt în comuniune cu episcopul eretic nu sunt eretici ci doar părtași la erezie, cu alte cuvinte această părtășie la erezie fiind o stare intermediara între eretic și ortodox ceea ce este ultima găselniță a diavolului în materie de înșelare. Și pentru că cel mai mare pericol în ce privește căderea în erezie, este acela de a avea păreri proprii cu privire la dogme, mă feresc de acest lucru și vă îndemn să citiți ceea ce spune Sfântul Teodor Studitul cu privire la această rătăcire pe care o propovăduiesc noii rătaciți. Consider că ar trebui să fie de ajuns pentru toată lumea cele ce spune Sfântul cu privire la acest subiect.

Fie ca Lumina Lumii să nu lase pe frații mei a cădea în întunericul cel mai dinafară…! Iar celor rătăciți și îndrăzneți a-i rușina pe sfinți cu sofismele lor spurcate le zic: temeți-vă de Dumnezeu și vă căiți ca nu cumva Domnul să vă piardă cum i-a pierdut pe aceia cu care vă străduiți a vă asemăna!

Ioan Miron slujitor al Dumnezeului Celui Viu.

Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Părintele Ioan Miron despre noua otravă aruncată înaintea celor ce s-au îngrădit de erezie și anume: ”părtașul la erezie nu este eretic”

  1. x zice:

    adevarat ce spuneti parinte Ioan.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s