Actiuni ecumeniste ale lui Teofan-ACORDUL CU ERETICII MONOFIZIȚI SEMNAT SI DE IPS TEOFAN IN PERIOADA IN CARE ERA EPISCOP VICAR PATRIARHAL SI SE NUMEA TEOFAN SINAITUL

Actele care înlătură orice fel de echivoc despre problema ecumenismului in BOR, atat de veche si totusi atat de ignorata, dar si despre Mitropolitul Teofan, care desi tot incearca sa manipuleze opinia publica ortodoxa printr-un parut traditionalism, totusi are la activ multe semnaturi pe documente apostate, semnaturi pe care nu le-a revocat niciodata. Numai in baza acordului cu monofizitii, si avem un motiv suficient de a intrerupe pomenirea, mai ales ca e vorba  de o erezie deja condamnata de un Sinod Ecumenic.

Iata documentele:

acord-intre-bor-si-monofiziti

Sfantul Vasile cel Mare a rupt comuniunea cu episcopul Dianios doar pentru ca acesta a semnat un acord eretic, fara a crede cu adevarat in ce a semnat.

 Un alt fapt extrem de important! La Biserica „Sfanta Ecaterina” din Bucuresti (biserica Facultatii de Teologie) au  slujit monofizitii:

Mai este nevoie de alte dovezi canonice si dogmatice  care sa demonstreze apostazia? 

Aici gasiti si varianta diortosita a actelor: http://www.apologeticum.ro/wp-content/uploads/2014/07/Acordul-TR%C4%82D%C4%82TOR-al-BOR-cu-ereticii-

Sursa

Acest articol a fost publicat în Ecumenism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s