UPDATE Pseudo-patriarhul Daniel Ciobotea la mănăstirea Putna întâmpinat de Pimen al Sucevei și Rădăuților pentru serbarea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan

Sfantul Teofan Zăvorâtul:

„Fie se pronunţă, fie nu se pronunţă asupra învăţăturii şi numelui tău anatema, tu deja eşti căzut sub ea atunci când cugeţi cele potrivnice Bisericii şi stărui în această cugetare.”

Sfantul Maxim Mărturisitorul:

Biserica Sobornicească nu este o anume Biserică sau adunarea Bisericilor locale, care s-au îndepărtat de Adevăr, ci este cea care păstrează ”mărturisirea dreaptă și mântuitoare a credinței în Hristos.”

„Vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii ereticeşti spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire”

Sfantul Vasile cel Mare:

De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti.

Trebuie să evităm orice părtășie cu ei (cu ereticii) și să le respingem cuvintele ca unele ce sunt otravă pentru suflete.

UPDATE – Fățărnicia pseudo patriarhului Daniel și slugărnicia lui Pimen:

Canonizarea Sfinţilor Putneni | Să-i rugăm să lumineze sufletul nostru cu rugăciunile lor pentru a merge pe calea mântuirii, spune Patriarhul Daniel

… În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a mulţumit Patriarhului României pentru sprijin şi i-a oferit o icoană reprezentând pe Sfinţii Putneni.

Cu fiască dragoste, vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut şi veţi face în slujba Bisericii Ortodoxe şi mai ales pentru acest moment sfânt. Învăţăm de la Preafericirea Voastră dăruirea totală pentru zidirea Bisericii, culturii şi pentru păstrarea credinţei şi unităţii neamului nostru.

În semn de recunoştinţă pentru activitatea rodnică desfăşurată în slujba Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul României a acordat distincţia Crucea Patriarhală:

  • Arhim. Melchisedec Velnic, Stareţul Mănăstirii Putna;
  • Arhim. Nectarie Clinci, stareţul Mănăstirii Sihăstria Putnei;

De asemenea, Patriarhul nostru a dăruit pentru biserica Mănăstirii Putna o cruce de binecuvântare, primele două volume ale Monahismului Românesc, şi mai multe cărţi de folos duhovnicesc.

Pimen mai în umbră, spre stânga, zâmbind în dreptul cârjei lui Daniel Ciobotea

UPDATE – Împreună slujire la Putna – Numeroși credincioși au fost prezenți luni, 15 mai 2017, la Mănăstirea Putna pentru a îl sărbători pe Sfântului Ierarh Iacob Putneanul.

Au parrticipat printre altii pseudo-mitropilitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, Teodosie al Tomisului (un alt ierarh iubit de popor și considerat în mod fals un „apărător al ortodoxiei”; și el e în același cuget cu ceilalți ierahi  eretici de la sinodul local din octombrie și nu se dă în lături de la prieteșuguri și împreună-slujiri cu ceilalți episcopi eretici…), Paisie Lugojanul (are o situație asemănătoare),  Pimen al Sucevei și Rădăuților

Basilica, site-ul oficial al patriarhiei acum căzută în erezie, informează cu infatuare asupra modului în care au avut loc evenimentele de duminică și luni la Putna, pseudo-ierarhii auto-proclamâdu-se în mod fals și mincinos episcopi drepți ai Ortodoxiei.

Coliturghisire arhierească la Putna

… Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan împreună cu 5 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Împreună cu Mitropolitul Moldovei și Bucovinei au coliturghisit:

-Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului;

-Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor;

-Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei;

-Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord;

-Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

http://trinitastv.ro/stiri-video/patriarhul-romaniei-la-manastirea-putna-82802

Astăzi, în ziua de dumincă, a venit multă lume la Putna, pentru serbarea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan într-un cadru festiv. Sfinții sunt canonizați oficial, iar marți se ține ziua de sărbătoare propriu-zisă, cu prăznuire în zonă. A participat cu mare pompă și pseudo-patriarhul Daniel Ciobotea, căruia Pimen al Sucevei și Rădăuților i-a sărutat cu mare respect mâna. PS Pimen a fost considerat multă vreme un episcop tradiționalist și poporul avea mare evlavie la el, dar prin faptul că nu a luat nici o atitudine la sinodul local din octombrie, a acceptat și el tacit ereziile semnate în Creta și apartenența Patriarhiei Române la CMB. Asta nu este o mare surpriză, pentru cei care știu că de mult timp, PS Pimen îngăduia manifestări ecumeniste, fie din lașitate, fie din prieteșug cu ierarhii vădiți demult ca ecumeniști. Pimen este un episcop foarte periculos, deoarece știe să câștige încrederea oamenilor prin predici după care îi trage pe aceștia spre iad. Iată una dintre  întâlnirile ecumeniste la care și-a dat acceptul fățiș:

https://saccsiv.wordpress.com/2016/11/07/video-daca-acum-doi-ani-facea-manastirea-putna-asa-ceva-ce-va-fi-de-acum-incolo/

Nu uitați să studiați pe îndelete acest articol, care arată cât de căzuți sunt majoritatea ierarhilor, făcând planurile masoneiei și luciferianismului:

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/04/26/sa-nu-uitam-ca-episcopii-eretici-din-bisericile-oficiale-trebuiau-sa-fie-caterisiti-demult/

În legătură cu slujba de canonizare a Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan să ne amintim:

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/01/30/ecumenism-la-parastasul-lui-mota-si-marin/

Cea mai corecta atitudine fata de eretici, aceasta este:

Sf. Policarp al Smirnei: „Apostolii şi ucenicii lor se păzeau de eretici, încât nici nu voiau să vorbească cu dânşii, căci se sârguiau să înşele adevărul cu cuvintele lor cele meşteşugite şi mincinoase”

Si Sf. Marcu Evghenicul intareste de asemenea, in ultima sa scrisoare, ca nu trebuie cu nici un chip sa participe ereticii la slujbele ortodocsilor, sa nu vina la parastase, sa nu se liturghiseasca impreuna cu ei: „Şi de aceea zic: după cum în toată viaţa mea am fost despărţit de ei, aşa şi în vremea ieşirii mele, şi încă şi după plecarea din viaţă mă lepăd de părtăşia şi de unirea cu ei şi, legând cu jurământ, poruncesc ca nimeni dintre ei să nu se apropie, nici la înmormântarea mea, nici la parastasele pentru mine, însă nici dacă acestea sunt făcute pentru vreun altul dintre ai noştri să nu li se îngăduie să se adune sau să liturghisească împreună cu ai noştri.

Acești pseudo episcopi nu sunt vrednici să facă vreo slujbă în cinstea Sfinților Cuvioși deoarece au căzut cu toții într-o erezie legiferată și acceptată definitiv, după o lungă perioadă în care făceau întâlniri ecumeniste și propovăduiau erezii mai pe față sau mai în ascuns.

Dar din păcate, de exemplu, această slujbă de canonizare a Sfinților, poate atrage mulți oameni neștiutori pe tărâmul ereziei, aceste manifestări fățarnice ale pseudo-ierarhilor ce caută slava de la popor, îi smintesc pe oameni prin cuvintele și aparițiile lor festive și fățarnice. Îi țin legați la ochi. Să fim atenți să nu trădăm ortodoxia, amețindu-ne cu adunările pompoase și cuvintele fățarnice ale ierarhilor căzuți și să ne amintim încă o dată și să ne întimpărim în inimă cuvintele Sfântului Maxim Mărturisitorul:

Vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii ereticeşti spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire

Cititi va rog si : https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/05/13/sf-gherman-patriarhul-constantinopolului-despre-cum-sa-procedeze-crestinii-in-vreme-de-erezie/

Acest articol a fost publicat în Ecumenism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la UPDATE Pseudo-patriarhul Daniel Ciobotea la mănăstirea Putna întâmpinat de Pimen al Sucevei și Rădăuților pentru serbarea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan

  1. Mihai zice:

    În Creta sa semnat ceea ce dumnealor făceau de multa vreme

    Apreciază

  2. Pingback: Preotii rusi demonstreaza ca filmul Otroc(Ingerul rus) este o inselare. | ortodoxiadreaptacredinta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s