Continuarea articolului ”Situatia actuala de la Prodromu”

Am primit prin email de la niste parinti din Sf Munte Athos , schitul Prodromu, articolul de mai jos. Acest articol este continuarea :

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/03/13/caderile-se-extind-in-randul-nepomenitorilor/

‘’Consecințele Mărturisirii!Schitul Prodromu!

Toată lumea s-a pus serios pe treabă!

Vorbesc de cei din schit(Prodromu),care mai de care,unii cu critica,altii cu frumosul,doar,doar vor afla autorul marturisirii. Deocamdata sincer sa fiu,nu va este de folos ca sa–mi spun numele, nu pentru altceva ci numai pentru ca vreau ca din aceasta confruntare,sa iasă ceva bun.

Textul anterior i–a umplut pe unii de mult zel, să cerceteze cu seriozitate, nu mesajul din acel text, ci autorul lui.

Am asteptat înadins, sa treaca ceva timp, ca lucrurile sa se statorniceasca de la sine cumva. Iar despre mesajul textului, fiecare a interpretat dupa asezarea lui sufleteasca. Mesajul nu a fost  scris  anume pentru cineva, ca atac la persoana, ci am incercat sa aduc chiar un elogiu  precizand evenimentele de după ,,sinodul’’din Creta, prin ce–am trecut noi ca schit, si asta bineinteles , din punctul meu de vedere.Am asteptat, ar fi fost binevenit , ca si din partea macar a unuia singur,sa apara ceva scris,poate mai precis chiar ,dandu-si numele sau chiar si fara, macar. Dar nu stiu sa fi aparut ceva scris oficial sau nu, nici inainte de a scrie eu, nici după.

Punctul cel mai important si mai vulnerabil, interesant, nu a fost, ce s–a scris despre cei care tin dreapta credinta, nici despre ecumenisti, ci despre parintele Iulian. Intradevar, pe capul celui mai in varsta si inaintat  in viata monahiceasca, se pune cel mai mare pret. Iar pe cuvântul lui se sprijină sau se clatină o mulțime de suflete.

Bătrânul nu poate spune pe fata, la toti la fel.Cine-l intreaba despre subiectul ,, sinodului” le spune , cine nu , nici macar nu aminteste. Acum, in prezent situatia lui este urmarita, mai ales de ecumenisti, dar si de cei care nu pomenesc. Da… ,a fost cum am spus;greu de spus mai în amanunt !Totusi, in prezent parintele este contra ,, sinodului”si nu se impartaseste de la ecumenisti, aceasta este ce stiu.

Destul si atat, pentru cine poate sa înțeleagă!

Ioanichie Moroi primeste un sfat de la un mare pustnic de la Ierusalim(la acesta venea in pustiu un leu pe care il hranea din mana sa):”Sa nu uiti pana la moarte cuvantul meu :”niciodata in viata ta sa nu iei pe om tinta(pilda,model)spre mantuire oricat de sfant ar fi el daca este inca in viata ,caci omul se poate clatina pana la ultima suflare! Deci , pe cat te folosesti la inceput, pe atat te poti sminti la urma !Vrei calauza in viata ta? Citeste inca vietile Sfintilor Parinti si urmeaza pe cat poti cuvintele lor ,ca de ei niciodata nu te vei sminti ,ca aceia mai intai au facut si apoi au invatat pe altii .”

Despre ceilalti, va pot spune ca au fost chiar obraznici. In special tocmai cei care nu pomenesc, au sărit in sus impotriva celui ce a scris mărturisirea, banuind cand in stanga , cand in dreapta si nu s-au concentrat mai degrabă asupra mesajului. Cei doi Parinti, Paisie si chiar Ioil , au luat in serios mesajul textului si deja au inceput sa-si constientizeze situatia in care se afla. Si aceasta datorită faptului ca au fost aratati public.

Părintele neutru,s-a bucurat prea degrabă de afisarea lui in mesaj, neințelegand de fapt ca el este cel mai expus pericolului. Totusi, nu este atat de neutru pe cat pare, caci facand casa buna cu ecumenistii nu se întrevede nimic bun nici de la dansul.

Despre cei care pomenesc, cei mai zelosi sunt trei, pot fi numiti chiar fara scrupule, extremisti. Schimonahul Mihail, mana dreapta a ,,staretului”, este un fel…,ca sa vi-l închipuiti, un fel de Sfântul Apostol Pavel inainte de convertire. Sa-i ajute Domnul sa constientizeze ca pentru ceea ce face acum in favoarea ecumenistilor,va trebui sa dea raspuns,daca nu aici,dincolo in viata vesnică la trecerea prin vămi, cu siguranta. Ceilalti doi Parinti,ieromonahul Daniel si monahul Clement,nu vorbesc  dupa invataturile Sfintilor Parinti si sfintelor canoane. Păcat de osteneala lor,caci ei cred ca aduc slujba lui Dumnezeu.

Tot ce va scriu este in numele meu personal, vedeti cu toții ca m-am referit doar la partea credintei, despre restul, nu am timp de pierdut.Nu m-am apucat de dat sfaturi la nimeni,ci,asa cum adevărații crestini din tara de la noi, din Romania, au scris cate ceva din luptele prin care au trecut,spre folosul celorlalti,asa am considerat si eu sa va spun acestea putine.Nu pentru ca le stiu pe toate si bine,ci pentru ca nu se vrea macar de unul sa se scrie.De ce oare?Nu v–ati intrebat deloc?

Fratii mei,daca masonii sionisti si securitatea politica monahală,s-au infiltrat peste tot,mai poți scrie liber ceva? Acum i–am răscolit putin, mai bine spus i-am deranjat, de aceea au inceput cercetările cu ajutorul securității, bineinteles pentru a afla de unde a pornit mesajul, din ce aparat. Caci dansii cu acestea se ocupă.

In sfarsit,mi–a venit randul si mie sa–mi faca altii biografia in cele ale credintei,caci eu singur de mi–as fi scris–o nu m–ar fi crezut nimeni.

Doamne ajuta! Si sa va fie spre zidire,iar nu spre vătămare.

Ma bucur, ca ma pot numi,un vietuitor al schitului, caci a ma numi monah nu am competenta necesara.

Iertati!’’

Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s