Informații de ultimă oră de la Dochia, Neamț unde părintele Vasile Savin a întrerupt pomenirea ierarhului

Părintele Vasile Savin de la Dochia, Neamţ a luat decizia de a întrerupe, în data de 19 februarie, pomenirea ierarhului pentru părtăşia acestuia la hotărârile eretice ale sinodului din Creta, după o îndelungă chibzuinţă şi cercetare a conţinutului documentelor. Părintele și-a înștiințat ierarhul printr-o scrisoare deschisă, alcătuind și o scrisoare către preoți și credincioși, cuprinzând mărturisirea sa împotriva ereziei ecumenismului. Până a întrerupe pomenira, i-a lăsat suficient timp ierarhului Moldovei, Teofan, să revină asupra deciziei luate în urmă cu opt luni şi să se dezică de documentele respective.

După ce i-au fost confiscate cheile lăcașului, fără predarea inventarului, astăzi, 12 martie 2017, poliția declară că s-a autosesizat, venind cu jandarmeria pentru a institui „ordinea” cu forța la biserica din Dochia, asmuțindu-i în același timp de enoriașii din localitate să se pornească cu reproșuri împotriva păstorului lor drept-slăvitor. Mai multi credincioși, cei mai mulți fiind oameni în vârstă și înțelepți, ce i-au mai rămas alături Parintelui Vasile Savin, împreună cu alți creștini din județele apropiate au venit sa il sustina pe parinte dupa ce acesta a fost schimbat in mod abuziv, peste noapte din preot paroh in preot 2. Peste noapte, slugile ecumeniștilor nu au stat degeaba, ci au pus lacăt și pe ușa paraclisului, obligându-i pe creștinii care se îngrădesc de ecumenism, împreună cu părintele Vasile, să rămână afară, astăzi fiind o zi destul de rece și umedă.

În timp ce ecumeniștii slujesc înăuntru, și au pus și boxe, pentru a răsuna slujba, peste 100 de credincioși cântă în curtea bisericii, susținându-l pe părintele Vasile. O parte din oamenii din biserică și-au dat seama că este o nedreptate ce se petrece și s-au alăturat grupului de afară, începând să înțeleagă viclenia ecumeniștilor.

Se pare că unul din preoții care vor sluji de acum la biserica din Dochia este de mult timp propus pentru caterisire pe motive canonice. Pentru a-l „ispăși” de această caterisire, iată că exarhul Teofan nu se dă în lături de a-i da această misiune,  prin care îl înlocuiește pe un păstor adevărat al lui Hristos, cu un lup în blană de oaie, slugă a ecumeniștilor și care a arătat, pe deasupra, prin purtările sale, că este nevrednic de haina preoției.

Părintele Vasile Savin mărturisește că dintotdeauna s-a opus pătrunderii ereziei în Biserica lui Hristos și că va merge până la capăt cu ajutorul lui Dumnezeu, în lupta pentru apărarea credinței din calea năvălirii ereziei ecumeniste, instalate pe deplin în România după Sinodul tâlhăresc din Creta, și legiferarată a doua oară la sinodul local din octombrie.

Părintele Vasile are 30 de ani de preoție și o familie cu 9 copii.

La slujba ecumenistă de astăzi, cei 6-7 preoți trimiși de mitropolit, au susținut la unison niște minciuni și manipulări împotriva părintelui Vasile și a credincioșilor care s-au îngrădit de erezia ecumenistă. Prezenti in biserica sunt si Inspectorul Bisericesc Florin Chirila si Preotul Ciprian Timofte, Secretar Protopopiat. La predică, ecumeniștii au spus că  trebuiau luate măsuri urgente, deoarece credincioșii care s-au îngrădit de erezie, sunt în opinia lor și a ierarhiei căzute în erezie, niște„stiliști” care urmăresc să facă tulburare în biserici, îndemnând pe toată lumea la schismă, ceea ce nu este altceva decât o minciună nerușinată și manipulare vicleană a localnicilor. Cu nonșalanță au declarat că însuși părintele Vasile a cerut să fie preot doi în Dochia, o minciună spusă pentru a se spăla pe mâini în fața poporului. Nu s-au dat în lături să arunce cu noroi în părintele Vasile, zicând că a aderat la „stiliști”, și pe deasupra pozând în mari ocrotitori ai părintelui, „care îl așteaptă cu dragoste să se întoarcă din calea sa rătăcită” și că nu l-au prigonit în nici un fel. Ceea ce este un alt neadevăr, deoarece părintele Vasile a fost destituit și nu mai este paroh, biserica având acum un paroh nou, pomenitor de ecumeniști, dimpreună cu alt preot ecumenist, care trebuie să îl reducă la tăcere pe părintele Vasile și să îl facă să se supună ecumeniștilor. Astfel, părintelui, odată cu rangul de paroh, îi este confiscat și dreptul de a sluji și de a vesti cuvântul Adevărului, nedorind să fie părtaș la erezie. Încă de când părintele a întrerupt pomenirea ierarhului, vreo doi indivizi suspecți erau prezenți duminica la biserică, cu scopul de a informa pe ascuns mitropolia despre fiecare mișcare a părintelui. Și astfel, fiecare mișcare, oricât de discretă a părintelui și a credincioșilor susținători, a fost știută dinainte cu ajutorul securiștilor lui Teofan.

Trebuie să lansăm un semnal de alarmă, deoarece slugile ecumeniștilor nu stau deloc, ci și-au trimis securiști, indivizi suspecți, peste tot unde sunt preoți nepomenitori, camuflându-se și strecurându-se ca niște șerpi printre oamenii bine-intenționați și adevărații credincioși mărturisitori împotriva ereziei legiferate în Creta.

consmenat comform OrtodoxInfo si informatiilor primite de la credicnciosii prezenți la fata locului

Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Informații de ultimă oră de la Dochia, Neamț unde părintele Vasile Savin a întrerupt pomenirea ierarhului

  1. Vrednic este parintele Vasile,,,alaturi de ceilalti nepomenitori,,,indiferent ce si cati securisti si ce slugi ai intunericului vor lucra ecumenist,cununa de la Domnul va sta pe capetele celor care marturisesc Adevarul–asa cum este cazul sfintiei sale ,parintele Vasile,Ce fac celalti preoti???Tac desigur,,,se comporta ca si cum nimic nu se va intampla cu ei,,,,dar amagire este, ,putere de rezistenta in marturisire tuturor care sau delimitat de ecumenism,,,sa dea putere acestori preoti fricosi,,,tacuti ca sa poata sa isi salveze sufletul si alte suflete de la Hristos imparatul nostru,,sa fie intru noi cu totii.AMIN!

    Apreciat de 1 persoană

  2. costica varganici zice:

    E un act anticanonic!Trebuie intai mutat disciplinar,iar daca nu inceteaza sa se comporte ereticeste trebuie caterisit!Asa spun canoanele crestin ortodoxe!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s