IPS Teofan si cu staretul Hariton nu se lasa. Vor neaparat sa devina stapani peste schitul Radeni dupa ce au fost dati anatema

 

In urma unor informatii primite, Marti 7 Martie ,  dimineata, la Radeni urmeaza sa vina din nou staretul Hariton si cu cativa preoti ecumenisti sa ia cu asalt schitul. Asta se intampla dupa ce Duminica au fost citite anatemele, unde au fost date anatema si sinodul din Creta si pe toti care il accepta. Acest fapt i-a scos din sarite nemaisuportand ca sunt desconspirati.

Sfântul Ignatie Briancianinov

„Minunat a zis sfântul Simeon Noul Teolog: < Pe cei ce se prefac înbunătățiți și sunt îmbrăcați în piele de oaie, care pe din afară arată una, iar după omul cel lăuntric sunt altceva, plini de toată nedreptatea, de zavistie și de sfădire și de patimile cele cu rău miros foarte mulți îi cinstesc ca pe niște nepătimași și sfinți, având necurățit ochiul sufletului, și nu îi pot cunoaște după roadele lor, iar pe cei ce petrec întru buna credință și în virtute și întru simplitatea inimii, care sunt sfinți cu adevărat, îi disprețuiesc și, disprețuindu-i, îi nesocotesc, ținându-l de învățător și de sfânt pe cel limbut și plin de slavă deșartă. De cel care grăiește în Duhul Sfânt cei ce bolesc de semeția și de trufia diavolească se îngrețoșează ca de un semeț și trufaș, de cuvintele lui mai vârtos îngrozindu-se decât umilindu-se, iar pe cel ce grăiește subțire din pântecele său și din învățăturile lumești și minte împotriva mântuirii sale îl laudă foarte și îl primesc.>”

Armele războiului nevăzut  p 223

Editura sophia 2012

Se observa cum lupta se inteteste, iar pentru a rezista trebuie sa ne inarmam cu armele duhovnicesti, in primul rand cu lupta cu gandurile, trezvia mintii, spovedania la preoti neecumenisti dar care sunt pe toata linia cu Hristos nu numai pe parti cum sunt o mare parte din parintii nepomenitori.

Sfântul Ignatie Briancianinov

„La început a fost prigoană vădită împotriva creștinilor; toți cei doisprezece apostoli de căpetenie ai lui Hristos, în afară de Ioan Teologul, și-au încheiat pribegia pământească prin moarte năprasnică. Mai apoi, prigoana vădită s-a prefăcut într-una mai subțire, pe care nu o bagă de seamă oricine, dar care este cu totul limpede pentru mințile curățite; prigonitorii au început să ceară de la creștini nu lepădarea de Hristos, ci primirea unei erezii la fel de pierzătoare pentru suflet ca lepădarea, adică au început să ceară nu necredință de-a dreptul, ci rea credință. În continuare, prigoana a devenit tot mai subțire; credința în Hristos a fost lăsată la bunul plac al fiecăruia, iar viețuirea după poruncile lui Hristos a fost lepădată; a fost primită viețuirea potrivnică lor, drept care credința nu poate deloc să treacă de la treapta de început la cea lucrătoare și cu atât mai puțin la cea vie, adică duhovnicească. Credința fără fapte, fără faptele credinței, adică fără împlinirea poruncilor lui Hristos, moartă este. (…)

În starea aceasta de încurcătură și întuneric îi vedem în vremea de acum pe mulți care se socot creștini și chiar învățători ai Bisericii lui Hristos; dintre aceștia unii nu cred în minunile lui Hristos,  istorisite în Evanghelie; alții cred într-o anumită parte a învățăturii lui Hristos, iar pe alta o resping; alții nu cred în existența demonilor; alții, nefăcând deosebire între faptele credinței și faptele firii, cred că toți se vor mântui pentru faptele lor bune, și așa mai departe. Din această pricină, foarte rar poate fi auzit din guri omenești adevăratul cuvânt al lui Dumnezeu, chiar dacă adeseori poate fi auzit un cuvânt mincinos. Foametea de auzirea cuvântului lui Dumnezeu, iată o nenorocire, o nenorocire neasemuit mai grea decât toate nenorocirile care au fost îngăduite vreodată asupra creștinilor! Și aceasta e însă un lucru îngăduit de Dumnezeu, pe care trebuie să-l îndurăm încredințându-ne voii Lui.”

Armele războiului nevăzut  p 147 – 148

Editura sophia 2012.

Acest articol a fost publicat în Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la IPS Teofan si cu staretul Hariton nu se lasa. Vor neaparat sa devina stapani peste schitul Radeni dupa ce au fost dati anatema

  1. Florentin zice:

    unde pot găsi un Preot anti-ecumenist în jud.Mehedinţi

    Apreciază

  2. Florentin zice:

    ar fi bine să fim organizaţi să existe în fiecare judeţ un Preot anti-ecumenist

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s