Asociații și grupuri care par a fi mărturisitoare au rătăciri grave, susținând rătăciți ca Boca și Dorobanțu / ASTRADROM și Părintele Eftimie Mitra susțin chiar și pomenirea ereticilor / Matei Vulcănescu și curentul vătămător de transformare a desei împărtășanii într-o modă


scara-raiului-icoana-210. Pentru ca cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile.
11. Caci Cel ce a zis: “Sa nu savarsesti adulter”, a zis si: “Sa nu ucizi”. Si daca nu savarsesti adulter, dar ucizi, te-ai facut calcator de lege.
12. Asa sa graiti si asa sa lucrati, ca unii care veti fi judecati prin legea libertatii. Epistola Sobornicească a Sfantului Apostol Iacob – Cap. II

ASTRADROM, care pentru mulți părea o asociație mărturisitoare, susținea încă de la început rătăciri grave, susținând „sfințenia” unor înșelați ca Arsenie Boca și Nil Dorobanțu. ASTRADROM părea a fi un reper de anti-ecumenism, mai ales prin organizarea conferințelor cu monahii athoniți nepomenitori în octombrie.

Se pare că această încăpățânare în a susține niște rătăciri, promovând intens pe Boca și Dorobanțu că ar fi sfinți, nu s-a oprit aici, (cum spune și Sfăntul Apostol Iacob:„cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile”) ci a dus la o altă cădere gravă, în care, în mod fariseic se arată oamenilor ca mărturisitori, dar prin lucrarea lor poate sunt și mai periculoși, căutând compromisul cu ecumeniștii

Un alt fenomen grav care a luat amploare este cel promovat de Asociația Nil Dorobanțu, părintele Macarie de la Oituz și alți părinți care s-au lăsat atrași în această capcană, făcându-se și ei părtași la înșelare și neîncercând deloc să arate că se dezic de ea.

Se adeveresc aici cuvintele Sfântului Ioan Maximovici și ale Sfântului Ignatie Briancianinov despre căutarea compromisurilor și duhovnicii înșelați.

Aceste lucruri nu le spunem cu răutate, ci căutăm să arătăm Adevărul, dorindu-ne din tot sufletul ca acești părinți să își revină și să se îndrepte. Dar nu putem să dăm apă la moară prin tăcere, celor care pot cădea ușor în plasa acestor rătăciri.

Sfântul Ioan Maximovici: Cautarea compromisului va fi atitudinea caracteristica a oamenilor. Fermitatea marturisirii va disparea. Oamenii vor cauta cu asiduitate sa-si motiveze caderea, iar raul, ca o moleseala maligna, va sustine aceasta stare generala. Oamenii vor avea obisnuinta lepadarii de dreptate, a dulcetii compromisului si a pacatului.

Sfântul Ignatie Briancianinov – despre alegerea duhovnicului/sfatuitorului: „Ne alegem drept povățuitori cu precădere acei îndrumători pe care lumea îi declară sfinți și care se găsesc fie în adâncul înșelării fie în adâncul neștiinței. Ne alegem drept călăuze cărți scrise de nevoitori eterodocși, aflați în cea mai cumplită înșelare demonică, în comuniune cu diavolii. Ne alegem drept povățuitori scrieri ale Sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe care înfățișează rugăciunea monahilor sporiți, pe care începătorii nu o pot nici măcar înțelege, darămite s-o urmeze, și ca roadă a nevoinței duhovnicești apar ca niște monștri neorânduiala sufletească, pierzania.”  Experiențe ascetice p 220.

„Păziți-vă, (îndeamnă Domnul), de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar înlăuntru sunt lupi răpitori; după roadele lor îi veți cunoaște pe ei. (sf ev Matei) Domnul poruncește să avem în privința lor o deosebită luare-aminte, o deosebită fereală. Proorocii mincinoși se cunosc după roadele lor, după viața lor, după faptele lor, după urmările lucrării lor. Nu te lăsa atras de vorbirea meșteșugită și cuvintele frumoase ale fățarnicilor, de glasul lor lin, ce pare semn al blândeții, smereniei și dragostei; nu te lăsa atras de zâmbetul lor dulce care le joacă pe buze și pe față, de prietenia și bunăvoința care le strălucesc în ochi; nu te lăsa înșelat de zvonurile despre sine pe care ei le răspândesc cu iscusință printre oameni, de încuviințările, de laudele, de numele răsunătoare cu care îi mărește lumea; ia aminte la roadele lor.”  p 417

Temeiul nostru sunt Sfinții Părinți care ne-au arătat tot ce trebuie să facem pentru a ne mântui și ne-au avertizat că vor fi foarte multe curse și înșelări. Trebuie să luăm aminte la Sfinții proslăviți de Dumnezeu, nu să ne facem noi „sfinți” după mintea noastră, când ni se arată ce fel de abateri au avut acești așa-ziși „harismatici” care lucrau cu puterea demonilor.

O altă abatere gravă, în privința căreia nu prea s-a luat atitudine după Sinodul din Creta este promovarea împărtașaniei dese si mai ales cu păcate opritoare fără a se vorbi de pregătire. Sfânta Împartășanie nu se poate da atât de des cum îndeamnă Gheron Sava sau părintele Matei Vulcănescu, deoarece viața omului contemporan a decăzut foarte mult. Se pot împărtăși des cei care se ostenesc des, postesc continuu, nu au patimi și păcate mari, se roagă continuu, au o inimă curată și neprihănită, ceea ce nu mai corespunde cu viața omului actual, pentru a avea justificare un astfel  de îndemn la o împărtășire mai deasă.

Fratele „el”, comentator pe blogul saccsiv, arată foarte clar și pe înțelesul tuturor de ce nu este bun un îndemn pentru împărtășania deasă având în vedere modul de viață al creștinilor din aceste vremuri, precum și efectele dezastruoase pentru suflet și căderile care au izvorât de aici,

Din conversația cu privire la pericolul împărtășirii dese spre osândire de pe blogurile saccsiv și sinodul tâlhăresc din data de 28 ianuarie 2017 (la articolele: DIGI a identificat dusmanul si va difuza un reportaj Duminica de la 14, respectiv – Video si audio sinaxa de la schitul radeni cu Gheron Sava Lavriotul din 19 ian 2017):

                       FRATELE el:


 • …. NU KILOGRAMUL de Imparatsnie SFINTESTE… mai degraba OSANDESTE …

….Grecia a adopatat „impartasaina deasa „… in secolul 20 !!! …

noi(/eu) suntem URMASII Sf Paisie Velicicovski… !!!

pe popi deasa Impartasnie ii ajuta sa SE LUMINEZE?

daca DA, DE CE sunt MAJORITTEA clericilor INSLEARI, ERETICI si APOSTATI ??…ca ei inghit kg de Impratasanie… si asta INAINTE de Creta

 • „…Restul e scolasticism si clericalism.”_____ „intamplator” scolasticii clericalisti KA(KA)Tolici si nu numai … sunt TOCMAI adeptii DESEI „impartasanii”.
 • eu unul NU SUNT PENTRU deasa impartasanie, si nici Parintii pe care i-am cunoscut , ci pentru LUAREA AMINTE PERMANANTA la sine, si Starea PERMANENTA (dupa putinta iniantea) Lui Dumnezeu care ne ferset de alunecarile cu gandul… sunt insa pentru DEASA Spovedanie/ marturisire a gandurilor la duhonic si Impartasanie cu pregatire ,

… si NU ADESEA ca altfel se banalizeaza si omul se face din pacatos, nesimtit !
noi nu avem viata si credinta fierbinte a Crestinilor din primele veacuri, nici a Sf Parinti sau Turmelor lor PREGATITE CONTINUU de acestia

noi cu viata RISPITA si lumeasca pe care o ducem , NU PUTEM avea saptamanal PREGATIREA necesara Sf Impartasanii ( de care sigur STIM ca NU suntem niciodata vrednici, dar nici nesimtiti la MARETIA ei dumnezeiasca )

si STIM ca NU cantitatea de Impartasanie manuieste, ci MODUL in care o primesti , care MOD e DEPENDENT DIRECT PROPORTIONAL de starea naostra duhovniceasca… la MAJORITATEA DARAPANATA !

… vasul NEPREGATIT se SPARGE si NU TINE in el focul dumnezeirii si harul Impartasaniei !.. apoi se netrebnciceste cu totul si ajunge la ceea ce ne avretza Sf Ap Pavel ca ne impartasim SPRE OSANDA.

 • Rugaciunea inimii si ostenela cu smerenie si TREZVIE a zidit Sfinti din oamenii atenti cu mantuirea proprie, ca nu ne mantuim la kilul de impatrasanie primita !

Sf Ioan Botezatorul CEL MAI VREDNIC dintre toti cei nascuti in femeie NU S-A IMPARATSIT nicioddata in viata sa pamanteasca contemporana Lui Hristos , cu ce l-a pagubit asta?
Maica Domnului FARA DARUL Impartasaniei s-a facut UNIT cu Dumnezeu, s-a facut CASA A LUI DUMNEZEU si NASCATOARE de Dumnezeu! …
noi vrem repede RETETA MAGICA ! Sa lucre Impartasania pentru noi !… MUSAI DES
Harul indurarii lui Dumnezeu si Apropierea de Dumnezeu se cere/castiga cu osteneala/POCAINTA, nu cu Impartasanie desa fara grija si cu MINIMALISM in osteneala duhovniceasca.

Sf Parinti Filocalici expun CLAR TREPTELE curatirii,luminarii si indumnezeiri omului… si NICIUNUL NU a zis ca in locul parcurgerii acestora, sa le dea popii Impartasanie cu kilogramul ca asa vor spori ei hocus-pocus … ca se roaga Imparatsania in ei si lucreaza ea in locul lor ostenelile cu care suntem noi datori !

Mantuirea e TAINA si IMPREUNA LUCRARE a omului cu Dumnezeu , iar NU omul lasa in seama lui Dumnezeu ( Impartasaniei) DATORIA sa. La asta sa-i pregatesti pe pastoritii tai , nu la mantuirea MOCA cu kilul de Impartasanie, ca NU sunt ei atat de „vrednici” sa primeasca ADESEA ATINGEREA de FOCUL Impartasniei si sa nu se arda DACA NU SUNT in PERMANENTA stare de PREGATIRE ! … si SUNT ei oare asa PREGATITI sapamanal?

Noua ni se cade ca la locul nostru sa punem accent pe DATORIA NOASTRA pe partea noastra de lucrare (nu pe partea Lui Dumnezeu, pe Impartasanie) , pe aceia sa ne concentram ca ACEEA SE CERE de la noi la Judecata = LUCRAREA Poruncilor .. si NU sa o pasam cu viclesuguri si retete magice din astea Lui Dumnezeu.

Ca STIM TOTI ca Impartasnia (de care NIMNENI dintre cei nascuti din femeie NU e vrednic) e FOC DUMNEZEIESC care arde si sfinteste, si LUCREAZA imposibil de descris de mintea creata, dar sa avem grija sa NU NE ARDEM ci sa NE SFINTIM cu ea !

Pentru unii ACEEASI Imparasanie e FOC SFINTITOR; pentru altii FOC MISTUITOR si OSANDA VESNICA!

 • stiu si ce spunea Ioan de Kronstadt…

DIFERENTA intre crestinii rusi de atunci ( care si aia erau MUCI… ca IATA le-a venit RASPLATA MERITATA : au ucis pe Tarul lor UNS de Dumnezeu pentru Mantuitea lor .. si au asa au CRAPAT aiurea 70 ani in NEmantuirea NEBUNIEI lor !!) .. si in contextul de atunci ( …urma RUINA Rusiei pentru 70 ani , cand acelora le stateau inainte …ZERO preoti, „Biserica” serghianista, etc …

si ei serghianistii care urmau, ca „soarta”/RASPLATA a rusilor CAZUTI de atunci NU ERAUDogmatic ERETICI ecumenisti, ca astia de azi !!! .. ci DOAR dati cu puterea anticristoca in forma ei de atunci !!) ..

 • preot vulcanescu

tine minte, Iuda NU era eretic !… . „DOAR” tradator ! 🙂 … si asta… DOAR la sfrasit..

sa vedem CUM veti fi si VOI la sfrasit …. ramane de vazut … pana una alta va credeti VREDNCI sa ingurgitati Sf Imparasanie cu kilul… ca va „sfinteste AUTOMAT ” … e MEDICAMENT”… face si treaba vostra !! 🙂

concentarti-va pe POCAINTA, SPovedanie…poate, paote vi se lumineza ochii mintii.. ala care va impinge azi voios la „deasa Imparatsanie”… ca ” NU aveti pacate opritoare”… in opinia voastra desigur ! ( era TMAPIT ” Hristos cand va zicea ca pofta de femeie egaka cu CURVIA… …ce mai, voi suntei FARA PATA…”fara pacate opritoare”… NON STOP „impartasabili „… !!!… MAI ABITIR ca SF Parinti!

de cate ori se impartasea Sf Maxim Marturistorul in VREMURI ASEMANATOARE cu acestea ????… cu ce l-a impiedicat la „luminare” acesta???

aveti o gandire „teHUOlogica” … MAGICA !!!

 • Matiu Cosmin said, on Ianuarie 28, 2017
  Tocmai deasa impartasanie cu nevrednicie a preotilor i-a facut sa cada in proportie de 99.94 %.

  Groaznica osanda vor avea preotii care dau Trupul si Sangele lui Hristos celor nevrednici, celor a caror trup este nu templu al Duhului Sfant ci troaca de porci.

  „Sfantul Ioan Gura de Aur : ” … Si voi preotilor, care dati Preacuratele Taine, nu mica munca zace asupra voastra, daca stiti pe cineva nevrednic, de-l veti impartasi cu aceste preainfricosatoare si preasfinte si dumnezeiesti Taine.
  Si daca te temi tu, o perotule, ca cel ce vine la tine este sachelar, adica general, sau ipat, adica prefect, sau voievod sau cel ce este cu coroana pe cap, adica imparat, si te temi ca se va supara ca nu-i dai Impartasania, daca te temi tu, adu-l la mine ! Tot trupul meu il voi da sa-l arda, mai inainte de a da Trupul cel Preasfant si Preacurat celui nevrednic. Tot sangele meu il voi varsa mai inainte de a da Sangele, atat de infricosat si Preasfant la cel ce nu-i vrednic „. ”

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/4simpartasanie.htm

Mai multe despre acest curent care a transformat deasa îpărtășanie într-o modă citiți la articolul:  Cum ne impartasim (1)

Deci să luăm aminte, sunt câteva înșelări care au luat amploare în rândul asociațiilor și grupurilor ce par mărturistoare , dar sunt pline de abateri grave de la poruncile evanghelice și de la învățătura Sfinților Părinți:

 • bochismul, dorobanșismul, vladimirismul și alte curente și mișcări harismatice înșelătoare,
 • împărtășania cu nevrednicie: împărtășirera fără canonisire a celor cu păcate opritoare și curentul desei împărtășiri, fără nici un temei la Sinții Părinți pentru vremurile actuale
 • punerea mai presus de Adevăr a duhovnicilor și povățuitorilor înșelați și idolatrizarea duhovnicilor  care au greseli grave, de exemplu unii au indraznit a reduce canonisirea la 2-3 ani, fara ca acestia sa faca nici un fel de nevointa, asa cum prevad Canoanele Sf. Ioan Postitorul, și astfel să îi împărtășeasca, nici un Sfant nu ne invata asa ci din contra, daca omul se leneveste, trebuie sa se departeze, să fie oprit toți anii de la împărtășire – Păcatele care opresc de la Sfânta Împărtășanie si canonisirea lor după Sfintele Canoane
 • și mai grav, că unii dintre susținătorii acestor prime rătăciri au ajuns să alunece în erezie, susținănd după cum vedem la articolul din data de azi (31.01) de pe ASTRADROM:   Îndemnăm credincioşii să nu lipsească duminicile de la Sfânta Liturghie. Le recomandăm să meargă regulat la biserică … Credincioşii care au decis să nu meargă la bisericile unde se pomenesc ierarhii, o fac pe proprie răspundere. – recomandă fățiș părtășia cu ereticii !- călăuze oarbe! Trupul și Săngele lui Hristos pe Care L-au vândut, se va cere de la ei dacă nu se pocăiesc!

Să luăm aminte să nu cădem, căci sunt și vor fi căderi grave, pe care dacă cineva se va îndărătnici în ele și nu se va debarasa, va trebui să dea socoteală în fața Împăratului Hristos:

Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.
Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?
Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea.
De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele si la indeplineste asemana-se-va barbatului intelept care a cladit casa lui pe stanca.
A cazut ploaia, au venit raurile mari, au suflat vanturile si au batut in casa aceea, dar ea n-a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca.
Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele si nu le indeplineste, asemana-se-va barbatului nechibzuit care si-a cladit casa pe nisip.
Si a cazut ploaia si au venit raurile mari si au suflat vanturile si au izbit casa aceea, si a cazut. Si caderea ei a fost mare. – Matei 7, 21-27

Acest articol a fost publicat în Impartasania cu pacate opritoare, Inselari contemporane. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s