Prigoana este in desfasurare

Potrivit informatiilor aparute pe siteul http://ortodoxinfo.ro/2017/01/26/pentru-ca-raman-ferme-pe-pozitii-cele-13-maici-antiecumeniste-din-varatec-sunt-evacuate-miez-de-iarna/#comments , maicile de la manastirea Varatec trebuie sa paraseasca manastirea pana la sfarsitul acestei luni.

Dupa ce la sfarsitul anului trecut, stareta manastirii Varatec aproape zilnic le teroriza pe maici fiindca acestea marturisesc dreapta credinta acum nemaisuportand faptul ca se afla adevarul despre ecumenismul legiferat in Creta, stareta in frunte cu o parte din obste au decis sa le dea afara pe aceste 13 maici marturisitoare. La aceasta prigoana contribuie intens IPS Teofan care a facut nenumarate presiuni pana in prezent catre maica stareta, sa faca ceva cu aceste maici, adica sa le dea afara. Ei au mai avut o tentativa de a le scoate din manastire in luna decembrie 2016 cand a fost chiar IPS Teofan acolo spunandu-le in mod viclean maicilor ca el nu o sa se atinga cu nici un deget de ele, ca nu o sa se murdareasca. Dupa acea sinaxa IPS Teofan , in particular catre maica stareta , a zis :”da-le afara”. Tot in mod viclean ca sa nu isi murdareasca el mainile a puso pe stareta sa faca consiliu si sa voteze scoaterea acestor 13 maici din manastire, in acest fel stareta si cei care au votat scoaterea maicilor din manastire si au murdarit mainile.

palama-fotie-marcu

Sf. Iosif Voloţki: „Să fie demn pentru tine oricine, afară de cel care învaţă erezia. Dacă va fi eretic, vom stărui să nu primim de la el nici învăţătura, nici împărtăşania, şi nu numai că nu ne vom împărtăşi la el, ci îl vom osândi şi cu toate puterile îl vom da pe faţă, ca să nu devenim părtaşi pieirii lui”

Sf. Policarp al Smirnei: „Apostolii şi ucenicii lor se păzeau de eretici, încât nici nu voiau să vorbească cu dânşii, căci se sârguiau să înşele adevărul cu cuvintele lor cele meşteşugite şi mincinoase”

Sfantul Fotie cel Mare: „Este păstorul eretic? Atunci el este un lup! Trebuie sa fugi de el; să nu fii înselat sa te apropii de el, chiar dacă el pare blând și smerit. Fugi de comuniunea și de conversația cu el ca si cum ai fugi de un șarpe veninos. ”

Reclame
Acest articol a fost publicat în Ecumenism, Evenimente cotidiene importante. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Prigoana este in desfasurare

  1. Vasilica zice:

    Doamne , ai mila de noi, si nu ne lasa sa ne abatem de la adevarul credintei ortodoxe.

    Apreciază

  2. Pingback: Maicile mărturisitoare de la Văratec vor fi DATE AFARĂ DIN MĂNĂSTIRE, de la 1 februarie – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s